سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

ماهیگیری بانک‌ها از آب گل آلود!

افزایش سود سپرده‌های بانکی در پوششی به نام گواهی سپرده بانکی این اجازه را به بانک‌ها داده است تا خلاف قوانین ابلاغی عمل کنند.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نظر می‌رسد ابلاغ بانک مرکزی درباره کاهش نرخ سود بانکی در تیرماه سال ۹۵ تنها مدت کوتاهی دوام داشت و بانک‌ها با گذر حساسیت ابتدایی این نهاد، مجددا به صورت زیرزمینی و یا انواع طرح‌های ویژه اقدام به افزایش سود سپرده‌های خود کرده‌اند.

طبق بررسی‌های خبرنگار بورس،بانک و بیمه از یک بانک دولتی مشخص شد که این بانک علاوه بر پرداخت  سود ۱۵ درصدی برای انواع سپرده‌های خود، از طرحی خاص و پرداخت سود ۱۶ درصدی به سپرده‌ها خبر می‌دهد.

یک پله به عقب  بر می‌گردیم تا بررسی دقیق‌تری درباره  تفاوت گواهی سپرده با سپرده‌های عادی بانکی داشته باشیم. به این نتیجه می رسیم که  سرمایه گذار تنها با خرید یک برگ، سرمایه خود را به بانک امانت می دهد تا در ازای آن سود دریافت کند  پس از خرید آن اگر قصد پس گرفتن  سرمایه خود را داشته باشد  بانک سود دو ماه آخر وی را به جای 18 درصد 14 درصد محاسبه کرده سپس گواهی را باطل می‌کند.
 
نکته قابل توجه دیگری نیز نظر ما را جلب کرد. در ادامه بررسی ها متوجه شدیم برخی  شعب  بانک‌های  خصوصی این ابطال را با 16 درصد هم انجام می‌دهند. این درحالیست که اگر فردی دارای  سپرده گذاری  یکساله باشد و اقدام به گرفتن سرمایه خود زودتر از موعد کند، بانک مدت باقی مانده از سررسید سرمایه گذاری وی  را با سود 10 درصد اعمال و تسویه می‌کند.

در ادامه طبق مشاهدات عینی  خبرنگار بورس،بانک و بیمه در بانک خصوصی دیگری، متصدی بانک از پرداخت سود ۲۰ درصدی به سپرده‌هایی که عنوان آنها  سود ۱۶ درصد است خبر می‌دهد  که این موضوع به نوبه خود قابل تأمل و نیازمند بررسی جدی مسئولان بانک مرکزی است، چه بسا رئیس کل سابق بانک مرکزی از برخورد جدی با  شعبی که در پرداخت سودها تخلف می‌کنند خبر داده بود. اما این موضوع با برکنار شدن وی مسکوت مانده و انواع و اقسام سود‌های خارج از قوانین بانک مرکزی در حال اعمال بر سپرده‌ها و سرمایه گذاری‌های مردمی است.

زمان فروش گواهی سپرده نامشخص است

متصدیان برخی شعب بانک‌های خصوصی در پاسخ به  سوالی مبنی بر مدت زمان فروش گواهی سپرده با سود ۱۸ درصد، خبر از پایان  فروش این گواهی‌ها در روز جاری داد؛ متصدی یک بانک دولتی گفت که از هفته آینده ارائه گواهی سپرده انجام می‌شود! این آشفتگی پرداخت سلیقه‌ای سود‌های بانکی، مانند جرقه‌ای بر تولیدات ملی و ایجاد اشتغال است و هدف اصلی دولت مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی و سوق نقدینگی به سمت تولید و چرخش چرخ صنعتگران داخلی را نقض می‌کند.
 
این موضوع درباره دریافت سود تسهیلات بانکی نیز صدق می‌کند برخی بانک‌ها طبق محاسبات صورت گرفته بیشتر از سقف تعیین شده سود دریافت می‌کنند.

در ادامه ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه درباره سود سپرده‌های ۲۰ تا ۲۵ درصدی برخی بانک‌ها گفت: متاسفانه عدم نظارت سیستماتیک بانک مرکزی منجر به ارائه سپرده‌هایی با نام (گواهی) با سود‌های کلان شده است که در واقع هیچ تفاوتی با سپرده‌های عادی بانک ندارد.
 
همچنین یکی از متصدیان بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه می‌گوید: گواهی سپرده بانکی، اوراقی است که به صورت یک برگ در اختیار مشتری گذاشته می‌شود، اما هیچ تفاوتی با سپرده‌های یکساله بانکی ندارد و این فقط یک پوشش تبلیغاتی برای جذب نقدینگی و افزایش دارایی بانک هاست.
 
در نهایت باید گفت عدم نظارت بانک مرکزی، تغییر مدیریت‌ها و همچنین وعده  و وعیدهای ابتدای ورود هر مدیر موجب شده است تا بانک‌ها آزادانه تر برای جبران خسارت‌های خود،  سود تسهیلات را بالا برده و برای جذب سرمایه به صورت غیرقانونی سودهای بالاتری را برای سپرده‌‌گذاری‌ها پیشنهاد دهند.
 
گزارش از نرگس معززی
 
انتهای پیام/

سودهای زیرزمینی بانک‌ها برای سپرده‌ها

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۴۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
باید به این سود بالای وام های بانکی نظارت شود.
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
سلام این کاهش سود چه بلایی سر این مستاجرهای بدبخت آورد؟بانکها خودشان وام 22درصد میدن،بعد به پول مردم سود 10درصد،تورم وگرانی هم بیداد میکند
ناشناس
۱۷:۲۱ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
اللهم عجل الولیک الفرج
سعید
۱۳:۳۷ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
واقعا که
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
فقط و فقط باید سود بانکی در سرایط کنونی زیاد بشه و به 25 تا 30 درصد روز شمار برسه
امین
۱۲:۲۴ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
چندروزی هست که در بانک دولتی سود شده18درصد ولی خبرش هنوز رسمی نکردن یانگفتن همیشگی یانه درموسسات که ازقبل بیست بود تنها راه آرامش حداقل یکسال بازار همینه مردم به بانکها ترغیب بشن نقدینگی سرازیر بشه به بانک نه دلار وسکه خودرو اگه نشه تورم خیلی بالاترازنرخ بهره هست همه پولارو میکشن بیرون میان به بازارهای دلالی وضع گرانی بدترمیشه بانک مرکزی بایدیه کاری کنه حتی18هم کم به نظر میاد20شایدبهترباشه حداقل یکسال سرمایه هامیخوابه بازارآرام میشه تورم نزولی شد فکر کاهش سود باشن کناراین افزایش باشند کنار این افزایش بایدفکر وام های کم بهره به صنعت هم باشه
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
ماشالا همه ماهیگیرن
علی
۱۱:۵۵ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
ما کارشناسان تذکر می دادیم که اگه سود سپرده ها پایین بیاد مردم دلار و سکه می خرند حرف گوش نکردند سکه و دلار سه برابر شد
حمید
۱۱:۲۲ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
این مسئله بارها و بارها آزموده شده و همه میدونن نقدینگی به سمت سکه و دلار وخونه میره وگاهی هم بازار خودرو رو دچار مشکل میکنه...در این شرایط بهترین کار اینه که بانکها رو به گونه ای ملزم کنند که در تولید سرمایه گزاری کنند، نه اینکه فقط سود بانکی رو بیارن پایین
حسین
۱۰:۳۰ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
می دونید ریشه مشکلات جهله این حرفها چیه شما تجربه دنیارو ببینید وقتی اقتصاد تولیدی نداره دادن بهره هابالا یعنی ایجاد پول بدون اینکه کالای تولد شود راهش این بود که مثل کل دنیا بانکهارو ورشکسته اعلام می کردن و دیگر بهره ای هم نمی پرداختند
حمید
۰۹:۰۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
من بدبختی که خونم رو فروختم تا یه مقدار بزرگتر بخرم ودیگه با این بازار نمی تونم همون خونه قبلی رو هم بخرم وپولم رو در بانکه گذاشتم وهر روز ارزش داره میاد پائین تر چکار باید بکنم حدا اقل باید دولت سودها رو ببره بالاتر تا بیشتر از این ما ضرر نکنیم .........
آرش
۱۲:۱۲ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
سلام دوست عزیز
این اتفاق در رکود سال 90 برای ما هم اتفاق افتاد، ولی باور کنید اضافه شدن چند درصد سود ناقابل با این حجم از تورم (در سال 90 تا 91- 500 درصد و همین چند ماه اخیر 150 درصد )هیچ تاثیری ندارد که هیچ هیزمی هم هست بر شعله ور تر شد آتش مشکلات اقتصادی و مخصوصاً تورم و تنها تغیرات بنیادین هست که چاره ساز است و روش های ساده و تسکین دهنده که نیاز به هیچ گونه تحرکی ندارند هیچ راهی از پیش نمی برند
ناشناس
۰۹:۰۴ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
جالب اکثر مردم فهمیدن مقصر مشکلات اقتصادی اکنون جامعه کاهش نرخ سود سپرده ها بانکی که باعث سرگردانی پول مردم و آشوب در همه بازارها شده اونوقت خانم خبرنگار بخش اقتصادی هنوزم از این تیتر خبرها میزنند ؟؟؟!!!
محمدی
۰۸:۱۹ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
سود بانکی رو به حداقل رسوندن ک نتیجه ش شد افزایش نقدینگی و طلا و ارز! باز هم آزمون و خطا کنن!
ناشناس
۰۷:۳۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
از بانك ايران زمين وقتي پول خود را خواستم بگيرم ١ ميليون از پول را كسر كردن و بهم دادن. وقتي بهشون گفتم شما الانا دارين چیکار مي كنين رييس بانك گفت قوانين اينجوري هست. مصداق توضيح مطالب ذكر شده در اين گزارش شما
ناشناس
۰۷:۳۵ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
بانکها ماهی نمیگیرند نهنگ شکار می کنند.
ناشناس
۰۷:۵۷ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
عجب هر کی هر کی شده !
میمندی
۰۷:۲۶ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
همه بدبخت شدیم
بصير
۰۶:۵۶ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
سود بانكي منطقي 24درصد است ولاغير
کرمانشان
۰۶:۵۴ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
همین سود بانکی رو ورداشتین بی پشتوانه بدبخت هر چه جوانه کردین سکه شروع کرد گران شدن.
ناشناس
۰۵:۲۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
اینقدر به سود سپرده گیر ندین . اگه واقعا فکر مردمید و منتقد بانک ها ، چرا به سود وام ها گیر نمیدین . سود سپرده که اومده پایین واس همینم مردم پولشونو از بانک بیرون کشیدن و دلار خریدن . اونی که نیامده پایین سود وامه که به نفع بانک و به ضرر تولید کننده است .
ناشناس
۰۵:۲۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
اینقدر به سود سپرده گیر ندین . اگه واقعا فکر مردمید و منتقد بانک ها ، چرا به سود وام ها گیر نمیدین . سود سپرده که اومده پایین واس همینم مردم پولشونو از بانک بیرون کشیدن و دلار خریدن . اونی که نیامده پایین سود وامه که به نفع بانک و به ضرر تولید کننده است .
ناشناس
۰۵:۲۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
اچرا هنوز وام ازدواج به ما تعلق نگرفته چرا ؟
ناشناس
۰۱:۳۹ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
با این تورم بالا ، سود ۱۸ درصد بانکی هم نمی تواند جلوی بی ارزش شدن سپرده ها رو بگیرد .
وحید
۰۱:۱۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
به نظر بنده اینکه مسئولان میگه سود بانکی بیاد پایین تا نقدینگی بره سمت تولید این حرف است چرا که با این اقدام نقدینگی به سمن دلالی و یکه و دلار میره و اوضاع بدتر میشه!
بهتره به جای فشار به مردم بانک ها را مجبور به سرمایه گزاری سپرده های مردم در تولید کنند و سود 20 درصدی هم پرداخت کنند
چرا کهبا مبالغ خرد نمیتوان کسب و کاری راه اندازی کرد ضمن اینکه بسیاری از بانشستگان و اقشارمختلف مردم که سرمایه ای هرچند کوچک دارند توان و استعداد کارآفرینی ندارند و بهترین کار این است که بانک به عنوان واسطه بین سرمایه مردمی و صنعت قرارگیرد ....
پس به مردم فشارنیاورد!
ناشناس
۰۰:۵۵ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
با سلام
میشه بفرمایید این نقدینگی دست مردم رو باید چیکار کرد؟چه جوری به سمت صنعت سوق بدن؟مبالغ دست مردم فقط به سمت دلار وسکه و خونه سوق پیدامیکنه که باعث بدبختی خیلی ها میشه به خصوص قشر ضعیف و مستاجران بیچاره...اخه چیکار سود بانکی دارید شما؟؟
ناشناس
۰۰:۴۹ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
اتفاقا بهترین راهکار برای مهار نقدینگی و تبدیل ارزهای مردم به ریال و حتی انحراف از بازار سکه و خودرو همین سود بانکی است در شرایط فعلی تا ۳۰درصد هم معقول است فقط باید بانکها را دولت بسمت تولید و یارانه به سپردها برای دادن تسهیلات کم بهره به تولید هدایت کند منع بانکها از دادن سود ایجاد میکند و باید کنترل بانکها برای جمع آوری نقدینگی و هدایت این پولها را در دستور کار قرار داد نه ممنوعیت و آشفتگی در سایر بازارها حتی چه بهتر بانکهای خصوصی را جمع کنیم و بانکهای دولتی را حمایت کنیم . تا زمانیکه اوضاع اقتصاد کشور مطلوب نشده روش های بانکداری سرمایه داری و خصوصی سازی جواب نمی دهد حداقل تا دو دهه آینده ما باید دولتی متمرکز و اقتصادی دولتی را تحت شدیدترین تدابیر نظارتی را می داشتیم .
ناشناس
۰۰:۴۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
فقط سود سپرده مردما هیچ کردن و ی مرتبه 15 درصد کردن از نظر این دولت قانونیه؟.حتی برا این گواهی سپرده ی 20 درصد شب عید اومدند به سپرده گذاران قبلی گفتند بایست سود یک ماه سپرده تونا ندید بگیرید و 4 ماهشا همون 15 مالیدند رفت.و با شعار تسهیلات 18 درصد وام بالا 30 درصد تو بانکهای دولتی دست مردما گرفت.بلوکه و میانگین خواستند.من تو بانک صادرات وام 31 درصد سود دادم تا چند روز پیش.دولتم داره با ی نرخ تورم دروغین مردما میچاپه.و چون سود پول مردما ی مرتبه نصف سود تسهیلات کرد و با زور سپرده ی مردما تمدید کرد تا برا برداشت مجبور به جریمه بشند.بانکها را ورشکست داد.سیف کاری کرد که مردم دیگه به بانکها اعتماد ندارند.چطور ی مغازه خوار و بار فروشی اگه تو ی روستای عقب افتاده 3 روز افتتاح بشه درشا لنجن میزنند تا مجوز بگیره.مگه میشه موسسه ای بدون مجوز فعالیت کنه؟
ناشناس
۰۰:۲۷ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
باید سود بانکی بره بالا مسولیین یکسال قبل به مردم وعده دادن با پایین آوردن سود بانکی اشتغال زایی میکنن ومسکن ارزون میشه ولی الان مشخص شده که برعکس شده ومسکن واجاره مسکن گرون شده و بیکاری افزایش یافته باید قبل از تصمیم گیری کارشناسی بشه .
ناشناس
۱۰:۲۴ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
باید خسارت مردم را بدهند تاهم وعده و وعید به مردم ندهند
الان این همه گرونی پنیر ۳۵۰۰ تومان شده ۷۰۰۰تومن
چطوره وقتی یه ادم بدبخت ندار از روی نداری یا نادانسته
کاری اشتباه انجام میده سریع بازداشت و جریمه و زندان میشه ؟
ناشناس
۰۰:۱۶ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
خدایا خودت کمک کن .