به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ پورمحمدی رئیس دانشگاه تبریز در نشست خبری با موضوع تشریح برنامههای بزرگداشت هشتمین سده آموزش عالی در تبریز و هفتادمین سال تاسیس دانشگاه تبریز گفت: تبریز با داشتن سابقه مبارزاتی خود در جایگاه ویژه انقلاب بوده و تعابیر رهبر انقلاب در خصوص این استان نشانگر نقش ویژه استان و تبریز در کشور است، اما دانشگاه تبریز که برند منطقه است، آیا به خوبی معرفی شده است، باید بر روی این نکته بیشتر متمرکز شد.
وی ادامه داد: ربع رشیدی تبریز زمانهای نه چندان دور به عنوان یک دانشگاه بین المللی مطرح بوده است، ملتی که قدردان تاریخ خود باشد، میتواند پیشرفت کند پس باید دوباره تبریز را به عنوان یکی از مراکز مهم دانشگاهی بشناسانیم.
پورمحمدی با اشاره به یکی از اهداف برگزاری یادبود هفتادمین سال تاسیس این دانشگاه گفت: یکی از مهمترین اهداف این یادبود، معرفی آن در سطح بین المللی است چرا که اگر به عملکرد دانشگاه تبریز نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که نتوانسته ایم ظرفیتهای بالای این دانشگاه را حتی به مردم خودمان معرفی کنیم.
رئیس دانشگاه تبریز افزود: این دانشگاه دارای رصدخانه بسیار مجهزی است، از سوی دیگر امکانات علمی و کارگاهی این دانشگاه نسبت به بسیاری از دانشگاههای دیگر بسیار بالاتر است، به طوری که از میان ۳۰۰ آزمایشگاه این دانشگاه کمتر کارگاه و آزمایشگاهی در سطح دانشگاههای کشور دیده میشود، اما متاسفانه کسی شناختی نسبت به این ظرفیتها ندارد.
وی با اشاره به حامیان این بزرگداشت گفت: برنامههای این بزرگداشت را جامعه حامیان دانشگاه برگزار میکنند که از کمکهای مالی و فکری این افراد در این زمینه استفاده خواهیم کرد که از این چهرهها در طول مراسم نیز تجلیل میشود تا نسبت به پاسداشت این چهرههای علمی کاری هرچند کوچک انجام داده باشیم.
پورمحمدی ادامه داد: از مهمترین برنامه ها، یکسری کارهای پژوهشی است که چاپ برخی عناوین کتابها را میتوان از کارهای انجام شده در این زمینه دانست، معرفی مشاهیر و چهرههای ماندگار، اساتید و فارغ التحصیلان ویژه این دانشگاه از عناوین و موضوعات این کتابها خواهد بود.
وی افزود: همچنین برگزاری یادبودها و اجرای سرود ویژه این دانشگاه که با استفاده از شعرهای استاد شهریار ضبط میشود، به زبان ترکی در این مراسم به صورت زنده اجرایی میشود.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به دیگر برنامههای این بزرگداشت گفت: ضرب سکه یادبود، تمبر یادبود، آماده سازی کلیپ ویژه سوابق دانشگاه، یک دقیقه با تبریز و یک دقیقه با دانشگاه که برای معرفی تبریز و دانشگاه صورت میگیرد، از دیگر برنامههای دانشگاه برای این یادبود خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین این دانشگاه موزهای در زمینه تاریخ دانشگاه ندارد که در این مراسم شاهد برپایی موزه دانشگاه البته فعلا به شکل نمادین در ورودی تالار وحدت خواهیم بود که شامل تاریخ مصور دانشگاه تبریز میشود.
پورمحمدی در خصوص افتتاح پروژههای عمرانی دانشگاه نیز گفت: به مناسبت برگزاری این بزرگداشت، برخی پروژههای عمرانی را سرعت داده ایم تا در هفتادمین سال مورد بهره برداری قرار دهیم.
وی ادامه داد: پروژه دانشگاه فنی و مهندسی دانشگاه مرند و اهر و همچنین خوابگاههای دانشگاه، مرکز رشد دانشگاه، توسعه برخی دانشکدهها از جمله این پروژهها خواهد بود که در مجموع هفت پروژه بزرگ با هزینه بیش از ۵۰ میلیارد تومان بهره برداری خواهد شد.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به تجلیل از مفاخر دانشگاه در این مراسم نیز گفت: تجلیل از چهرههای ماندگار، یک درصد دانشمندان جهان، دانشجویان و کارمندان نمونه از جمله این تجلیلها خواهد بود که در مجموع از ۷۰ نفر تجلیل خواهیم کرد.
پورمحمدی ادامه داد: همایش بزرگداشت، هفتم شهریور با حضور مقامات ملی و استانی در تالار وحدت برگزار میشود که وزیر علوم مهمترین مهمان این مراسم خواهد بود، حضور اتحادیههای مهم بین المللی و منطقهای نیز ازجمله مهمانها خواهند بود.
وی همچنین از نقش ویژه تشکلات دانشجویی در جریان برگزاری این مراسم گفت: بیشترین تعداد کانونها و تشکلات دانشجویی شامل بیش از ۸۰ مجموعه در این دانشگاه فعالیت میکنند که به طور قطع نقش ویژهای در این همایش خواهند داشت.
رئیس دانشگاه تبریز ادامه داد: ۵۷ تفاهمنامه با دانشگاههای معتبر در چهار موضوع در زمینه مبادله دانشجو، برگزاری کنفرانسها و همایش ها، انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک و پذیرش دانشجوی مشترک صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در این همایش ۱۰ نفر مهمان خارجی داریم که به شکل نمادین از هر اتحادیه علمی یک نفر در این مراسم حضور خواهند یافت.
انتهای پیام/ش