خانواده «رضا» که کیلومترها راه طی کرده و به امید نجات بیمارستان از آذربایجان غربی راهی تهران شده بودند، پس از مرگ وی از دو پزشک بخش ارولوژی بیمارستان و دستیارش و همچنین پرستاران شیفت شکایت کردند. برادر «رضا» در این باره به گفت: «ما هشتم شهریور از بوکان راه افتادیم. «رضا» درد شدیدی در کلیه راستش داشت. بههمین دلیل مستقیم به بیمارستان رفتیم و پزشکان پس از معاینه برادرم، «رضا» را بستری و با تشخیص وجود توده و احتمال سرطان، عصر همان روز او را به اتاق عمل بردند و کلیه راستش را برداشتند. دکتر از نتیجه عمل راضی بود و «رضا» را به بخش آوردند. حالش خوب بود و چند کلمهای هم حرف زدیم اما آخر شب ناگهان دچار مشکل تنفسی شد و با اینکه تیم پزشکی یک بار موفق به احیایش شدند اما به خاطر ایست قلبی جان باخت. او پیش از این اتفاق با من حرف زد و حالش خوب بود و من پزشکان و پرستاران بخش را در مرگ او مقصر میدانم و از آنها شکایت دارم.»
با تکمیل تحقیقات، پرونده به شعبه نهم دادسرای ناحیه 19 تهران(رسیدگی به جرایم پزشکی، دارویی) ارسال شد و مورد رسیدگی قرار گرفت. به درخواست بازپرس پرونده، اواسط آبان کمیسیون سه نفره با حضور متخصص پزشکی قانونی و دو متخصص ارولوژی برای بررسی قصور پزشکی کادر درمانی بیمارستان (دو پزشک و دو پرستار) تشکیل شد.
اعضای این کمیسیون پس از بررسی شواهد و مدارک و شنیدن اظهارات طرفین و همچنین تعیین علت مرگ که استرس ناشی از عمل جراحی اعلام شده بود، دو پرستار شیفت بخش ارولوژی این بیمارستان را بهدلیل بیتوجهی به علایم هشدار دهنده بیمار و گزارش به پزشکان معالج، هر کدام به میزان دو درصد مقصر شناخته و سایر کادر پزشکی را تبرئه کردند.
به این ترتیب کیفرخواست پرونده با عنوان قتل غیر عمد ناشی از قصور پزشکی صادر و موضوع برای رسیدگی به شعبه 1043 دادگاه کیفری 2 تهران (مجتمع شهید قدوسی) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب ارجاع شد. قاضی شعبه پس از بررسی مستندات پرونده، نظریه کمیسیون تخصصی پزشکی قانونی و اقرار صریح متهمان پرونده، دو پرستار بخش ارولوژی بیمارستان را از جنبه عمومی جرم به پرداخت 10 میلیون تومان جزای نقدی جایگزین یک سال حبس و همچنین هر کدام را به پرداخت دو درصد دیه کامل انسان محکوم کرد.
انتهای پیام/
منبع:ایران
پرستار باید سرش را از گوشی برمیداشت و حواسش به مریض میشد اون مریض یک باره ایست قلبی نکرده از قبل هشدارهایی میده باید گزارش میشد