سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سودهای ویترینی؛ عامل فلج شدن کتابفروشی ها

کتاب‌های مازاد در کتابفروشی‌ها و فروش نرفتن آنها از مشکلات اکثر کتابفروشان این دوره محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کتابفروشی در کشور ما به رغم تدابیر مختلفی که مسئولان اندیشیده‌اند همواره در زمره شغل‌هایی بوده که سودآوری ندارد البته این امر با ماهیت کار‌های فرهنگی تناقض دارد و تا اندازه‌ای به ساختار فرهنگی جامعه آسیب می‌رساند چرا که همه افراد در کنار نیت اصلی کارشان به دنبال کسب سود هستند و وقتی سودی به دست نمی‌آورند و با توجه به بالا بودن هزینه‌های زندگی متحمل سختی‌ها و مشکلات عدیده می‌شوند از این رو از نیت غیر مادی کارشان چشم می‌پوشند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند و زندگی خانواده‌ های خود را تضمین کنند.

امروزه کتابفروش‌هایی که در سطح جامعه ما فعالیت می‌کنند با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی کشور و حذف کتاب از سبد خرید خانواده‌ها دچار مشکلات عدیده‌ای شده‌اند بنابراین تلاش می‌کنند با به کار گرفتن راهکار‌های متعدد از وضعیت فعلی خود خارج شده و آسایش را به محیط خانوادگی و فضای شغلیشان برگردانند. در اینجا باید گفت: این امر در کار ناشران خرد بیشتر محسوس است.

یکی از راهکار‌هایی که کتابفروشان از آن استفاده می‌کنند تا از بحران خارج شوند واگذاری مازاد کتاب‌هایی است که از دوره‌های مختلف سفارششان باقی مانده است. آنها معمولا این کتاب‌های مازاد را با تخفیف ۵۰ درصدی به افراد دیگری واگذار می‌کنند این در صورتی است که کتاب‌ها را با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصد از ناشر می‌گیرند.

ما در اینجا با بازرس رسمی اتحادیه ناشران و کتابفروشان به گفتگو نشستیم تا وضعیت فعلی کتابفروشان را با توجه به صحبت‌های او رصد کنیم.

سید عباس حسینی نیک بازرس قانونی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه انباشت کتاب‌های مازاد کتابفروشی‌ها از مشکلات اکثر کتابفروشان است، به خبرنگارحوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: کتابفروشان به طور معمول،کتابهایشان را به صورت قطعی از ناشر می‌خرند و تعدادی از کتاب‌های سفارشی در هر دوره به صورت مازاد باقی می‌ماند به نوعی سودشان را در انبار یا قفسه‌شان جای می‌دهند یعنی اگر یک کتابفروش ۳۰ درصد تخفیف بگیرد و ۱۰ جلد از یک کتاب را از ناشر بخرد، سه جلد آن سود محسوب می شود که احیاناً در قفسه باقی مانده است. با این روند پس از چند سال کتاب‌های زیادی در قفسه‌ها جمع می‌شود که قیمت و محتوای قدیمی دارند و در واقع یکی از دلایلی که کتابفروشی‌ها سودآور نیستند، همین موضوع است.

وی اظهار کرد: اخیرا مقاله‌ای را با موضوع تغییر قیمت نوشته‌ام و در این مقاله اشاره کردم که باید مکانیزمی وجود داشته باشد تا کتاب‌های کتابفروشی‌ها به این نحو قدیمی و غیر قابل فروش نباشد و آنها را با ۵۰ درصد تخفیف بفروشند.

انتهای پیام/

 نگرانی کتابفروشان از رکود در بازار کتاب

برچسب ها: کتاب ، بازار نشر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.