فرماندار دشتستان، مهمترین قابلیت و ظرفیت این شهرستان را منابع انسانی دانست و افزود: فرزندان مستعد، سختکوش و توانمند دشتستان در تحصیل علم و دانش، فرهنگ و هنر، ورزش و سایر عرصهها از پیشتازان در استان و جنوب کشور بودهاند.
زارع به موضوع آب اعم از آشامیدنی و کشاورزی پرداخت و در پاسخ به سوالات خبرنگاران در این خصوص گفت: چالش جدی نه تنها در شهرستان دشتستان و استان بوشهر بلکه کشورمان را تحتالشعاع قرار داده است.
وی یکی از منابع مهم تامین آب آشامیدنی دشتستان را خط ابرسانی کازرون دانست و با اشاره به خشک شدن چشمه ساسان و کاهش آبدهی رودخانه شاهپور کازرون بیان کرد: کاهش یکباره بیش از ۵۰ درصدی و در بعضی روزها بیش از ۶۰ درصدی آب دریافتی دشتستان از تاسیسات بوشیگان کازرون، دشتستان را به مراتب بیش از هر شهرستان دیگر دچار مشکل کمبود شدید آب آشامیدنی کرد.
فرماندار دشتستان افزود: به همین سبب دشتستان به ویژه شهرهای برازجان، آبپخش، سعدآباد، وحدتیه، شبانکاره و دالکی و روستاهای در مسیر خط، دچار مشکلات جدی تامین آب شدند که مردم با بردباری و صبوری در این ایام، همکاری شایسته، ستودنی و کم نظیری کردند.
زارع، تامین بخشی از کمبودی آب از طریق اتصال به خط دوم، اجاره، حفر و تجهیز چاه آب آشامیدنی، استقرار دستگاه آب شیرین کن دهقائد، تقویت پمپاژ پوزگاه، توزیع آبرسانی سیار، اصلاح خطوط انتقال و شبکهها را از جمله کارهای انجام شده دانست.
فرماندار دشتستان افزود: علاوه بر دستگاه تصفیه و آب شیرین کن ۲ هزار مترمکعبی سعدآباد که دو سال پیش احداث شد، آب شیرینکن ۸ هزار و ۵۰۰ مترمکعبی سعدآباد و آبپخش و ششهزار و ۵۰۰ مترمکعبی وحدتیه و دالکی درشهریورماه اجرایی در فصل بهار آینده به بهره برداری میرسند.
زارع به اقدامات صورت گرفته تامین آب در بخشهای بوشکان، ارم، سعدآباد و مرکزی از طریق حفر و تجهیز چاه، خطوط انتقال و احداث سد تنگ ارم با ظرفیت ۳.۵ میلیون مترمکعب با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال اشاره کرد و افزود: با اتمام برنامههای دردست اجرای کوتاه مدت شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب شهری و روستایی در سال آینده وضعیت به مراتب بهتری ایجاد میشود و با اجرای برنامههای میان مدت، وابستگی شهرستان به منابع آب خارج از استان کمتر میشود.
وی، دشتستان را قطب مهم کشاورزی استان بوشهر دانست و تصریح کرد: کشاورزان پرتلاش آن هر ساله افزون بر ۴۶۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی را تولید میکنند که از این میزان حدود ۱۲۰ هزار تن تولید خرماست و این در حالی است که ۹۵ درصد آبهای سطحی استان بوشهر در دشتستان و مصرف سالیانه بخش کشاورزی ۴۸۵ میلیون مترمکعب است.
فرماندار دشتستان از اجرای طرح نخلستان در دشتستان خبرداد و بیان کرد: با توجه به خشکسالیهای متوالی سالهای اخیر ضرورت داشت برای صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی و افزایش راندمان از شیوه مدرن آبیاری تحت فشار به جای آبیاری غرقابی در باغات و اراضی کشاورزی استفاده شود که طرح نخلستان تصویب و نسبت به اجرای طرح آبیاری نوین اقدام شد.
زارع با بیان اینکه طرح تحول کشاورزی دشتستان (نخلستان) به عنوان یکی از طرحهای مهم اقتصاد مقاومتی کشوراست خاطر نشان کرد: برای اجرای این مهم به عنوان یکی از طرحهای اقتصاد مقاومتی کشور بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری میشود.
فرماندار دشتستان در خصوص گازرسانی به شهرستان نیز گفت: در سال ۱۳۹۲ از ۹ شهر دشتستان، ۵ شهر و ۹ روستا گازدار بودهاند که اکنون همه ۹ شهر و همه روستاهای شهرستان جز تعداد اندکی از روستاهای مناطق صعب العبور گازدار شدهاند که در یک سال اخیر حدود ۴۰ میلیارد تومان در این خصوص هزینه شده است.
ارسلان زارع به فعالیت عمران شهری توسط شهرداریها و عمران روستایی توسط دهیاریها نیز اشاره و اظهار امیدواری کرد با تخصیص اعتبارات، زمینه آبادانی بیشتری فراهم شود.
فرماندار دشتستان به اجرای طرح تحول سلامت و اقدامات عمرانی و احداث خانههای بهداشت، پایگاههای بهداشت، مراکز جامع سلامت، کلینیکهای دندانپزشکی و تخصصی و بیمارستان ۱۷ شهریور نیز اشاره کرد و گفت: اسکلت این بیمارستان بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
در این نشست، از خبرنگاران شهرستان دشتستان تجلیل شد.
انتهای پیام/ م