وی نوع نگاه دولت جدید آمریکا نسبت به مسایل جهانی در بین افکار عمومی جهان را غیر قابل پذیرش خواند و اظهار کرد: یک دولتی در آمریکا فکر می کند که هر آنچه می گوید باید توسط سایر کشورها عملی شود که این روش از دیدگاه ملت ها و دولت ها قابل قبول نیست.
واعظی اضافه کرد: امروزه استقلال مهمترین سرمایه کشورهاست و این که دولت ها بتوانند با همکاری مردم خود بتوانند تصمیم بگیرند ولی آمریکا می خواهد بر این اراده استقلال خدشه ای وارد کند که قابل قبول نیست.
وی با اشاره به این که رفتار آمریکا درباره تحریم و فشار اقتصادی فقط مختص به ترکیه و ایران نیست، افزود: شاهدیم که آنها یک جنگ تجاری با کشورهای اروپایی، چین و برخی کشورهای آسیایی را نیز آغاز کرده اند.
رئیس نهاد رئیس جمهوری همچنین گفت: دو کشور ایران و ترکیه بدون توجه به عامل سوم و دخالت قدرت های بزرگ، روابط مستحکمی دارند و برخی ها از این امر خشنود نیستند.
وی توسعه روابط ایران و ترکیه را به عنوان دو کشور بزرگ و قدرتمند منطقه در ارتباط با مسایل مهم منطقه تاثیرگذار دانست و بیان کرد: دشمنان هر دو کشور همواره تلاش می کنند که خدشه ای به این روابط وارد کنند اما هوشمندی رهبران و مردم دو کشور به طور قطع این گونه تخریب ها را خنثی خواهد کرد.
واعظی در ادامه هدف از سفر خود به ترکیه را اعلام پیام تبریک رییس جمهوری ایران به رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه پس از برگزیده شدن در انتخابات اخیر و نیز اقدام به تغییر نظام سیاسی و رایزنی در خصوص روابط دو کشور عنوان کرد.
وی افزود: با توجه به روابط بسیار خوب سال های اخیر میان دولت دکتر روحانی و دولت اردوغان، همواره مناسبات دو کشور هم در موضوعات دوجانبه سیاسی و اقتصادی و نیز در مسائل منطقه ای، به طور مرتب مورد رایزنی قرار می گیرد و در این سفر نیز در خصوص روابط فی مابین مذاکره خواهد شد.
رئیس نهاد رئیس جمهوری اظهار کرد: با توجه به حجم روابط و نوع همکاری و زمینه های مختلفی که در روابط بین ایران و ترکیه وجود دارد، رئیس جمهور با یک پیام کتبی مرا مامور کرد که در دیدار با اردوغان موضوعات و مشکلات دو جانبه مورد بحث قرار گیرد و یک بازنگری در برنامه هایی قابل پیگیری با دولت جدید ترکیه انجام دهیم.
وی اظهار امیدواری کرد که در ملاقات با اردوغان و نیز با مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه، برنامه منسجمی برای تقویت بیشتر روابط دوجانبه تدوین شود.
انتهای پیام/