کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه چنین عواملی پاکستان را به داشتن روابط دوستانه و مسالمت آمیز با ایران ملزم میکند؛افزود: جابهجایی قدرت و تغییر سیاستمداران پاکستان، جنبه سلبی در مناسبات دو کشور ندارد و به همین دلیل شاهد نزدیکی روابط تهران - اسلام آباد زمان حکومت خانواده بوتو و اکنون دولت عمران خان هستیم،
وی با اشاره به اینکه روابط پاکستان با عربستان در دوران حکومت نواز شریف نزدیکتر از ایران بود,گفت: مسائل پیشرو عمران خان تنها به داخل پاکستان محدود نمی شود و در سطح منطقه و بینالمللی چالشهایی با هند و آمریکا خواهد داشت.
نوذر شفیعی با اشاره به اهمیت طرح خط لوله صلح میان پاکستان، هند و ایران افزود: اجرایی شدن این طرح بیشاز آنکه منافع ایران را بهعنوان تولیدکننده بزرگ گازی تامین کند، میتواندرفاه اقتصادی و سیاسی مردم پاکستان و هند را افزایش دهد.
کارشناس مسائل شبه قاره خاطرنشان کرد: با وجود اهمیت خط لوله صلح برای پاکستان و هند، تصمیمگیریهای این دو کشور در رابطه با این پروژه تحت تاثیر فشارهای آمریکا انجام می شود.
وی گفت: هند و پاکستان باید فارغ از فشارهای آمریکا و با درک اهمیت اقتصادی، اجتماعی و امنیتی این پروژه برای کشورهای خود تصمیمگیری کنند و هرچه سریعتر گامهای جدی برای عملیاتی کردن آن بردارند.
انتهای پیام/