به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی ایندیپندنت، باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا پس از ترک کاخ سفید در سال 2016، به فردی پرمشغله در عرصه سیاست، اقتصاد و حتی سرگرمی تبدیل شده است. از سخنرانیهای سیاسی در انجمن های بینالمللی گرفته تا نوشتن خاطرات و تهیهکنندگی فیلم و سریال، او برای کسب درآمد به هر حرفهای سرک میکشد و پولهای خود را با سرمایهگذاری در بخش های مختلف خرج می کند.
فعالیت های سیاسی، اقتصادی و سرگرمی او به همراه مستمری که همه روسای جمهور آمریکا پس از ترک کاخ سفید دریافت می کنند، باعث شده است او با 40 میلیون دلار ثروت خالص به جرگه میلیونرهای آمریکا بپیوندد.
پایگاه رتبهسنجی فوربز درباره رویه میلیونر شدن اوباما نوشت: مجموع ثروت باراک اوباما از زمان ورود به سنا در سال 2005 تا پایان دوره ریاست جمهوری و ترک کاخ سفید در سال 2016، از 20 میلیون دلار فراتر نمی رفت؛ او با ثروت یک میلیون و 300 هزار دلاری در سال 2008 وارد کاخ سفید شد. بعدها بخش عمده ای از ثروت او را دستمزد ریاست جمهوری، حق امتیاز کتاب و سرمایه گذاری تشکیل می داد. حقوق ریاست جمهوری او 400 هزار دلار در سال بود و حقوق بازنشستگی او از ریاست جمهوری 200 هزار دلار در سال است.
او پس از پایان دوره ریاست جمهوری، مراحل میلیونر شدن را به سرعت پیموده است به گونه ای که در کمتر از دو سال ثروت وی از 20 میلیون دلار به 40 میلیون دلار افزایش یافته است.
دستمزدهای بالا برای سخنرانی در انجمن ها و کنفرانس های بینالمللی، همکاری با سرویس تفریحی نت فلیکس و تهیهکنندگی برنامه های سرگرمی آن، نگارش زندگینامه و ... بخشی از درآمدزایی اوباما و خانوادهاش را تشکیل می دهد.
سهم بالایی از ثروت اوباما از حق امتیاز سه کتاب اوست. از سال 2005 تا 2016 او مبلغ 15 میلیون و 600 هزار دلار از محل حق امتیاز سه کتابش ذخیره کرده است. سال گذشته، او و همسرش میشل، با یک قرارداد 60 میلیون دلاری، تصمیم به نوشتن زندگینامه خود گرفتند.
وی اخیرا طی توافقی با سرویس سرگرمی نت فلیکس، وظیفه تهیهکنندگی تولیدات سرگرمی این سرویس را بر عهده گرفت. روزنامه نیویورک تایمز ارزش این معامله را ده ها میلیون دلار اعلام کرد. همچنین گفته می شود، موفقیت او در نت فلیکس ممکن است ثروت او را تا بیش از 200 میلیون دلار افزایش دهد.
اوباما پس از پایان دوره ریاست جمهوری، به حرفه دیگری نیز روی آورد که آن سخنرانی در سمینارها و انجمن های بزرگ بود. او برای هر سخنرانی 400 هزار دلار دریافت می کند که انتقادات گسترده ای در رسانه های جمعی داشت.
با این حال، او علاوه بر سرمایه گذاری، ثروت خود را در بخش های مختلفی نیز خرج می کند.
اوباما بسیار نگران آینده دو دخترش است. او در سال 2007 مبلغ 100 هزار دلار برای تحصیل دخترانش سرمایه گذاری کرد. دختر بزرگ او در حال حاضر، دانشجوی دانشگاه هاروارد است.
او دستی در سرمایه گذاری در بخش املاک نیز دارد. پس از ترک کاخ سفید، او عمارتی مجلل به مساحت 2500 متر مربع را به قیمت 8 میلیون و 100 هزار دلار در حومه واشنگتن دی سی خریداری کرد. در همان زمان، دومین عمارت گرانقیمت همین منطقه را در همسایگی جف بیزوس، ثروتمندترین فرد کره خاکی خرید. او همچنان عمارت 2 میلیون و 500 هزار دلاری خود که در سال 2005 در هاید پارک شیکاگو خریده بود، در اختیار دارد.
باراک اوباما پس از ترک کاخ سفید، به زندگی تجملاتی روی آورده است. او همواره تعطیلات خود را در سواحل جزایر اختصاصی و با میلیونرهای آمریکایی و انجام تفریحات لوکس سپری می کند. یادآور می شود، سرویس خدمات عمومی آمریکا، وظیفه تامین بخشی از هزینه های سفر روسای جمهور پیشین آمریکا و خانواده هایشان را برعهده دارد.
رئیس جمهور سابق آمریکا بخشی از ثروت خود را نیز به خیریه اختصاص داده است که مهمترین آن سازمان های کمک به شهروندان آفریقایی تبار آمریکا است.
انتهای پیام/