سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص درمانی بستنی + صورات غلط پیرامون بستنی

بستنی، خوراکی لذت بخش که رنگ سفید و شیر را در ذهن افراد تداعی می‌کند، البته این روز‌ها این خوراکی بی نظیر در همه رنگ‌ و شکلی یافت می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ بستنی، یک خوراکی لذت بخش که رنگ سفید و شیر را در ذهن افراد تداعی می کند، البته این روزها این خوراکی بی نظیر در همه رنگ ها و شکل ها یافت می شود.

برخی می گویند بستنی نشاط آور و شادی بخش است، اگر می خواهید افسرده نشوید بستنی بخورید، بستنی خنده را بر روی لبان افراد جاری می کند ، بستنی کلسیم دارد و ....

اما خارج از بحث رنگ و شکل و شمایل این غول خوشمزه باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با خواص اعجاب انگیز بستنی، تصورات غلطی که درباره آن وجود دارد و همچنین معایبی که این خوراکی خوشمزه دارد آشنا نماید پس با ما همراه باشید.

خواص بستنی برای سلامتی

حاوی کلسیم است

حاوی کلسیم است که تراکم استخوان را حفظ و آن ا تقویت می‌کند، انرژی بدن را افزایش می‌دهد، از پوکی استخوان و سرطان پیشگیری می‌کند، خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می‌دهد، از دندان محافظت می‌کند و لثه‌ها را تقویت می‌کند.

از قلب محافظت می‌کند

شکلات یکی از مواد اولیه‌ی بستنی  است. این ماده حاوی فلاونوئید است.


بیشتر بدانید: دسری که مو‌هایی پرپشت به شما هدیه می‌دهد 


بدن انسان به چیزی نیاز دارد که از عروق قلب در برابر فرسودگی محافظت کند و خطر حمله‌ قلبی را کاهش دهد. کلید آن فلاونوئید است که دارای اجزای آنتی‌اکسیدانی است و از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

برای عضلات مفید است

حاوی پروتئین‌های مفید برای ساخت و ترمیم بافت‌های عضلانی است.

برای چشم مفید است

ویتامین A موجود در بستنی برای سلامت چشم بسیار مهم است.

جذب کلسیم را بهبوبد می‌بخشد

ویتامین D به جذب کلسیم و مواد مغذی موجود در خوراکی‌ها کمک می‌کند.


یاد بگیرید: طرز تهیه نوشیدنی‌های چاکلت تابستانی با بستنی+تصاویر


از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند

ویتامین K به افزایش گردش خون در بدن کمک می‌کند و سلول‌های خونی مسدود شده را باز می‌کند تا از ایجاد لختگی جلوگیری کند.

برای سوخت و ساز بدن مناسب است

ویتامین B۶ می‌تواند برای سوخت و ساز بدن مفید باشد.

دستگاه عصبی را تقویت می‌کند

ویتامین B۱۲ می‌تواند حافظه و دستگاه عصبی را بهبود ببخشد.

احتمال بارداری را افزایش می‌دهد

بستنی می‌تواند احتمال بارداری را افزایش دهد. بر اساس پژوهشی که در دانشکده‌ سلامت عمومی هاروارد در بوستون انجام شده‌ است، مصرف بستنی یا محصولات شیری دارای نوعی چربی است که احتمال لقاح در رحم را افزایش می‌دهد.

از این رو بستنی می‌تواند شانس بارداری را بالا ببرد.

به تشکیل استخوان در جنین کمک می‌کند

بسیاری از زنان باردار از خوردن بستنی واهمه دارند و می‌ترسند جنین بیش از حد بزرگ شود. اما بستنی بیش‌تر حاوی مواد مغذی است که برای بهبود رشد استخوان‌های جنین لازم است.

مادران باردار نگران هستند که با مصرف بستنی بیش از حد چاق شوند اما اگر به مقدار مناسب مصرف شود به رشد جنین کمک خواهدکرد.

از بین بردن حالت تهوع

برخی زنان در ماه‌های اول بارداری دچار حالت تهوع می‌شوند.

این افراد می‌توانند با خوردن بستنی بر حالت تهوع غلبه کنند.

استرس را کاهش می‌دهد

هم‌چنین مصرف بستنی می‌تواند محرک تولید هورمون ترومبوتونین باشد که بر روحیه اثرگذار است و سبب احساس آرامش و تسکین استرس می‌شود.

به نوجوانانی که اغلب اوقات ثبات روحی ندارند توصیه می‌شود برای اجتناب از افتادن در دام استرس و افسردگی بستنی بخورند.

ایمنی بدن را بالا می‌برد

لاکتوفرین و سیتوکین موجود در بستنی ایمنی بدن را بالا می‌برد.


بیشتر بدانید: رنگ های مجاز و غیر مجاز را در صنعت غذایی بشناسیم 


برای همین بستنی از بدن در برابر ویروس‌های مختلف از جمله آنفولانزا محافظت می‌کند و فرآیند درمان را نیز سرعت می‌بخشد.

بنابراین اگر به آنفولانزا مبتلا شدید، در مصرف بستنی تردید نکنید.

خطر سرطان را کاهش می‌دهد

محتوای مغذی بستنی قطعا احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

برای بخشی از مغز انسان خوب است

نتایج پژوهش‌های موسسه روان‌پزشکی لندن حاکی از آن است که بستنی برای بدن فوق‌العاده خوب است.

بخشی از مغز وظیفه دارد قشر اوربیتوفرونتال را تحلیل کند. بستنی برای این بخش بسیار عالی است.

برای همین وقتی بستنی می‌خوریم بیش‌تر احساس راحتی می‌کنیم.

ریسک ابتلا به سرطان را در زنانی که در دوره‌ی پیش از یائسگی هستند کاهش می‌دهد

بر اساس پژوهشی که در موسسه‌ انجمن پزشکی دانشگاه ترومسو نروژ انجام شد، خطر ابتلا به سرطان در دوره‌ی پیش از یائسگی در زنانی که روز ۳ فنجان شیر می‌نوشند، کم‌تر است.

برای همین خوردن بستنی می‌تواند خطر سرطان را کاهش دهد، چون ماده‌ی اولیه‌ی بستنی شیر است.

به کاهش وزن کمک می‌کند

این یک خبر بسیار عالی برای خانم‌هاست. به ویژه کسانی که دوست دارند رژیم بگیرند.

خوردن بستنی می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند، چون مصرف خوراکی‌های خیلی سرد دمای بدن را افزایش می‌دهد و کالری و چربی می‌سوزاند.

باعث لبخند زدن شما می‌شود

– بیش‌تر چشم‌ها لبخند را دیده‌اند. آیا شما هم دیده‌اید؟
– به ویژه در چهره‌ی کودکان. و البته شما آن را احساس کرده‌اید. درست است؟
– چرا وقتی شما بستنی می‌خورید احساس شادی می‌کنید؟

علت‌اش فقط طعم عالی بستنی نیست، علت‌اش این است که بستنی فرد را شاد می‌کند. پژوهش نشان داده‌است یک قاشق خوراکی سرد واقعا می‌تواند شما را شاد کند.

پژوهشگران موسسه‌ی روان‌پزشکی در لندن فعالیت مغزی افرادی را که بستنی وانیلی می‌خوردند پیگیری کردند.


یاد بگیرید: طرز تهیه بستنی میوه ای یکی از مقوی ترین بستنی های دلچسب تابستانی 


این افراد هنگامی که بستنی را می‌بلعیدند تاثیر مستقیم آن را در ناحیه‌ای از مغز به نام قشر اوربیتوفرونتال مشاهده می‌کردند، بخشی از مغز که مسئول تحلیل است.

به علاوه خوردن بستنی محرک تولید هورمونی به نام ترومبوتونین یا همان سروتونین است که به خواب، مطالعه، و روحیه‌ی کلی کمک می‌کند.

هم‌چنین هنگام خوردن بستنی هورمون دیگری به نام دوپامین در مغز ترشح می‌شود.

این هورمون مسئول حس خوشی و لذت است.

میل جنسی را افزایش می‌دهد

مصرف بستنی می‌تواند میل جنسی شما را افزایش دهد. برای تحریک شدن به کمک نیاز دارید؟ شاید بستنی بتواند کمک‌تان کند.

علت‌اش این است که بستنی دارای مقدار نسبتا زیادی کلسیم و فسفر است که هر دوی آنها برای تقویت ذخیره‌ی انرژی عضله‌ی شما و تقویت میل جنسی مفید است.

اگر خانم هستید شاید به انتخاب بستنی وانیلی رغبت بیش‌تری داشته‌باشید.


بیشتر بدانید: بستنی خطر ابتلا به دیابت 


پژوهشی در شیکاگو نشان داده‌است مردان وقتی بوی وانیل را حس می‌کنند میل و علاقه‌ی بیش‌تری پیدا می‌کنند.

منبعی برای انرژی است

هرچند محتوای مغذی بستنی به برند و نوع آن بستگی دارد، اما در کل بستنی منبعی برای انرژی است.

بستنی سرشار از کربوهیدرات است و نصف فنجان از آن حدود دارای ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۷ گرم چربی، و ۲ گرم پروتئین است.

بر اساس گزارش وزارت کشاورزی امریکا نصف فنجان بستنی وانیلی kCal ۱۳۷ انرژی دارد.

انرژی همین مقدار شیر، نصف انرژی بستنی است.

منبعی برای مواد معدنی و ویتامین‌ها است

شما می‌توانید مواد معدنی مختلف را از بستنی دریافت کنید. علت اصلی‌اش این است که بستنی سرشار از کلسیم و فسفر است و نصف فنجان حدودا ۱۰ درصد از نیاز روزانه‌ی یک بزرگسال را تامین می‌کند.

هم‌چنین بستنی حاوی ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین E، D، C و A است. علاوه بر این‌ها تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولیک اسید و ویتامین B۶ و B۱۲ و مقدار کمی ویتامین K نیز در بستنی وجود دارد که برای انعقاد خون فاکتور مهمی است.

تصورات غلط درباره‌ی بستنی

بعد از دانستن واقعیت‌ها و فواید بستنی، باید اطلاعات غلط درباره‌ی بستنی را نیز بدانیم.

۵ تصور غلط درباره‌ی بستنی وجود دارد:

بستنی سبب سرفه و سرماخوردگی می‌شود

این باور غلط می‌گوید بستنی به سرفه و سرماخوردگی در کودکان منجر می‌شود. این تصور قطعا درست نیست چون منشأ سرفه و سرماخوردگی ویروس و آلرژی است. بر خلاف تصور همه، محتوای مغذی بستنی برای مبارزه با ویروس آنفولانزا مفید است.

بستنی باعث خرابی دندان می‌شود

علت اصلی پوسیدگی دندان در واقع باقی ماندن کربوهیدرات و قند تخمیر‌شده روی دندان است.


بیشتر بدانید: چرا بعد از خوردن آب یخ یا بستنی مغزمان یخ می‌زند؟ 


شما باید بعد از خوردن خوراکی‌های شیرین مقدار زیادی آب بنوشید (اگر بتوانید آب قلیایی بنوشید بهتر است، چون طبیعت آب قلیایی می‌تواند مانع از رشد باکتری‌های مضر شود).

بستنی باعث چاقی می‌شود

چاقی در اصل ناشی از مصرف بیش از حد چربی و کمبود فعالیت فیزیکی، سوخت و ساز و وراثت است.

مقدار چربی موجود در بستنی در مقایسه با نیاز روزانه‌ی بدن بسیار کم است.

هنگام بیماری نباید بستنی بخورید

وقتی بیمار هستید بدن به مقدار بیش‌تری مایعات نیاز دارد تا از کم‌آبی جلوگیری کند.

وقتی بیمار هستیم مصرف بستنی با طعم خوشمزه‌ی آن حس بهتری دارد.

زنان باردار نباید بستنی مصرف کنند

بسیاری از زنان باردار تمایلی به مصرف بستنی ندارند چون می‌ترسند جنین بیش از حد بزرگ شود.

البته اگر بستنی را به مقدار کم به عنوان تنقلات و نه غذای اصلی مصرف کنید، چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

خصوصیات یک بستنی خوب

با وجود توجه کافی در تمام جنبه‌های تولید، گاهی معایبی در محصول تولیدی مشاهده می‌شود، به عنوان مثال اختلاف در میزان شیرینی، موجب بروز تفاوت اساسی در طعم و مزه می‌گردد.


بیشتر یاد بگیرید: طرز تهیه بستنی زعفرانی خوشمزه برای این روزهای داغ 


بستنی باید دارای ظاهر مطلوب (نسبتاً سنگین و تا اندازه‌ای قابل جویدن) بوده و تمام اجزای تشکیل‌دهنده‌ی آن با نسبت‌های معین (نه بیش از حد) به خوبی با هم مخلوط شود؛ به عنوان مثال در صورتی که بستنی خیلی شیرین یا خیلی بی‌طعم باشد، معایب مشخصی حاصل می‌گردد.

درجه‌ی حرارت بستنی در هنگام خوردن، از نظر تشخیص طعم آن اهمیت زیادی دارد. درجه‌ی حرارت برای این منظور، بستگی به میزان ماده‌ی خشک و افزایش حجم بستنی دارد؛ ولی در صورت پایین بودن دما، ذائقه به وسیله‌ی سرما بی‌حس شده و قضاوت در مورد خصوصیات کیفی آن میسر نخواهد شد.

در صورت بالا بودن دما، احتمالاً بستنی ذوب شده و مقدار زیادی از خصوصیات خود را از دست خواهد داد.

معایب بستنی

معایب زیادی ممکن است در طعم و بافت بستنی ایجاد شود.

بسیاری از معایبی که به طعم بستنی مربوط هستند، در اثر مصرف مواد اولیه‌ی نامرغوبی است که به مدت طولانی و با روش‌های نامناسب در انبار نگه‌داری شده اند. با اعمال مدیریت دقیق می‌توان از بروز چنین معایبی جلوگیری کرد.


بیشتر بدانید: خواص باورنکردنی انواع توت و تمشک را بشناسید 


بیش‌ترین معایب حاصل شده در طعم و مزه‌ی بستنی، مربوط به مصرف فرآورده‌های لبنی ترش شده با کیفیت پایین، کره نگه‌داری شده در شرایط نامناسب یا تغییرات ایجاد شده در طعم در اثر عمل‌آوری نادرست می‌باشد. در صورتی که شیر و فراورده‌های آن در دمای نسبتاً بالا حرارت داده شود، «طعم پختگی» در آن ظاهر می شود که در محصول نهایی نیز باقی خواهد ماند. بعضی مواقع شیرخشک نیز ممکن است دارای طعم مزبور باشد که در نتیجه باید از مصرف آن خودداری شودد. برای جلوگیری از ایجاد طعم مزبور، توصیه می‌شود از مواد اولیه با کیفیت بالا و فرایند صحیح استفاده شود.

بیش‌ترین معایب حاصل شده در طعم و مزه‌ی بستنی، مربوط به مصرف فراورده‌های لبنی ترش شده با کیفیت پایین، کره نگه‌داری شده در شرایط نامناسب یا تغییرات ایجاد شده در طعم در اثر عمل‌آوری نادرست می‌باشد.

اسیدیته‌ی شیر و خامه ممکن است در اثر نگه‌داری نامناسب افزایش یافته و باعث ترش شدن آن‌ها شود.

هم‌چنین اگر آمیخته‌ی بستنی به طور صحیح عمل‌آوری نشده و قبل از انجماد در دمای بالاتر از ۷ درجه ی سانتیگراد نگه‌داری شود، ممکن است اسیدی و ترش گردد.


بیشتر بدانید: مصرف روزانه بستنی برای کودک ضرر دارد؟ 


با انتخاب، نگه‌داری و جابجایی صحیح اجزای تشکیل دهنده‌ی بستنی و عمل‌آوری مناسب آمیخته، می‌توان از بروز معایب مزبور جلوگیری کرد.

بعضی از انواع شیرها ممکن است طعم علوفه‌ای خاصی داشته باشد که باید از مصرف چنین شیرهایی در تهیه بستنی خودداری گردد.

در صورتی که کره و سایر چربی‌ها در محدوده‌ی زمانی لازم مصرف نشده و در شرایط انباری صحیحی نگه‌داری نشوند، ممکن است تند یا اکسیده گردند.

هر گونه چربی مشکوک به دارا بودن طعم نامطبوع، نباید در بستنی‌سازی مورد استفاده قرار گیرد، زیرا طعم ناخوشایند چربی به آسانی در محصول نهایی قابل تشخیص خواهد بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۵ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
همش دروغه