به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در تصادفات و بلایای طبیعی، پس از حفظ آرامش ، اولین مسئله ای که برای حفظ جان و سلامتی بیمار و مصدوم مهم است ، امدادرسانی متخصصان آگاه و باتجربه ای است که از بسیاری از آسیب ها جلوگیری می کنند.
رشته فوریتهای پزشکی ،رشته ای کاربردی که ممکن است داوطلبان را در تمام مدت شبانهروز در موقعیتهای حساس و پر استرس قرار دهد، بنابراین داوطلب باید از نظر جسمی ، روحی و روانی آمادگیهای لازم را برای خدمت در محیطهای دشوار نظیر دریا، کوهستان و شرایط بلاهای طبیعی و در تعطیلات رسمی را داشته باشد.
از خدمات تکنسین رشته فوریتهای پزشکی علاوه بر انجام اقدامات اولیه درمان ، رانندگی آمبولانس، حمل بیمار یا مصدوم، اطلاع رسانی را نیز شامل می شود بنابراین دانشجویان این رشته باید همواره آمادگی فعالیت و خدماترسانی در شرایط سخت و توانایی در ایجاد ارتباط مسئولانه با بیمار یا مصدوم و همراهان آنها را داشته باشد.
رشته فوریتهای پزشکی فقط مختص به داوطلبان مرد بوده و در آزمون سراسری به صورت نیمه متمرکز برگزار میشود ، داوطلبان پس از قبولی در آزمون سراسری از لحاظ تواناییهای روحی و جسمی از جمله عدم ابتلا به بیماریهای مزمن و صعبالعلاج همچون فشار خون، آسم و بیماریهای قلبی مورد بررسی قرار میگیرند.
دانشجویان این رشته باید از قدرت بینایی خوب، انجام کار تیمی، مهارتهای بدنی و روانی کلام بررسی و از حداقل قد 170 سانتیمتر برخوردار باشند.
فارغالتحصیلان این رشته در مرکز اورژانس کشور بیمارستانها و آمبولانسهای خصوصی مشغول به کار میشوند.
این رشته فقط در دانشگاههای دولتی و در مقطع کاردانی ارائه میشود و تا مقطع کارشناسی ارشد امکان تحصیل وجود دارد.
دروس پایه: تشریح، فیزیولوژی، میکروبشناسی، انگلشناسی، بهداشت عمومی، زبان تخصصی
دروس اصلی: داروشناسی، اخلاق و مقررات حرفهای، آشنایی با سازمانهای امدادی، اصول و فنون، مراقبتها
دروس تخصصی: فرایند عملیات و اطلاعات فنی، نشانهشناشی و معاینات بدنی، جابجایی و حمل بیماری، بهداشت روان و فوریتهای روانپزشکی، احیای قلبی ریوی پایه، احیای قلبی ریوی پیشرفته (نظری_عملی)، فوریتهای داخلی 1 و 2، ترومای 1 و 2 ، فوریتهای پزشکی در گروههای خاص، فوریتهای پزشکی در شرایط خاص، فوریتهای پزشکی در بلایا، فوریتهای محیطی.
انتهای پیام/
ورودی سال ۹۵ فوریت هستم
+ تو دوران دانشجویی حقوقی بهتون تعلق نمیگیره
+ سربازیتون اگه بیشتر از یه سال باشه از طرح معاف میشین
+ خانمها به هیچوجه ممکن نیست بتونن این رشته رو بخونن
+ بین همدورهای های ما عینکی بود ولی چون چند برابر ظرفیت دعوت میکنند و از بین چند نفر یکیشون انتخاب میشه بینایی خوب هم امتیاز محسوب میشه
+ مهمترین عامل انتخاب رتبه کنکور هست و ورودی های ما میانگین رتبه ۳۰هزار منطقه دو رو داشتن ولی من خودم با ۱۵هزار رفتم صرفا به خاطر علاقه
+ در مورد استرس هم اونطوری نیست که فکر میکنین و همیشه باید آماده باشین و خواب و بیداریتون به هم میخوره... ساعت ۳شب تماس میگیرن و از خواب بیدار میشین و میرین ماموریت
+ از اون گذشته همیشه نسبت به اطرافیانتون از نظر اخلاقی و قانونی مسئولیت دارین حتی وقتی که شیفت نیستین و مثلا اگه تصادفی اتفاق بیفته یا کسی حالش بد بشه باید زندگیتون رو ول کنین و تا وقتی یه نفر همرده یا بالاتر مریض رو تحویل نگیره باید ازش مراقبت کنین
کلا اینجور کارها نیاز به دلسوزی و ایثار بالایی داره و فقط خود خدا میتونه اجر کارتون رو بده
خیلی توی انتخابم کمکم کرد
خواستم بدونم که ایا دوران دانشجویی حقوق هم میدن
و اینکه ایا کارشناسی هم داره یا فقط باید از طریق کاردانی ادامه داد
ممنون از پاسخ شما
شرایط سنی آیا برای استخدام مهم است ؟
ممنون
شغل بسیار پر استرس و سختی هس.و شاید اون چیزی که درظاهر میبینین بنظرتون یه شغل شیک و بخور بخوابی هس اصلا اینجوری نیس!
و نسبت به سایر رشته های پیراپزشکی متاسفانه مسوولین کمتر بش توجه میکنن!
و اینم بگم اگه قدتون کمتر170هس قید این رشته رو بزنین که بعد تو ادامه تحصیل و استخدامی دچار مشکل میشین .
درامدش میشه گفت مث رشته های اتاق عمل،هوشبری هس
خلاصه شغل مقدس ،سخت و پراسترسی که متاسفانه تو ایران توجه زیادی بش نمیشه
* ممنونم*
میخواستم بپرسم که ایا پشیمون نمیشم از این کار؟
حقوق خوب داره یانه؟؟