به گزارشگروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به توصیههای اخیر جمعی از مراجع معظم تقلید، علما، فضلا، ائمه جمعه و دلسوزان انقلاب به دستگاه قضایی برای رسیدگی، قاطع، سریع و شجاعانه به پروندههای مربوط به مفاسد اقتصادی، اظهار داشت: همه این توصیهها را از سر دغدغه و دردمندی میدانیم؛ گرچه لسان و ادبیات برخی از این توصیهها متفاوت بود و گاه با بی مهریهایی همراه شد، اما برای ما آنچه اهمیت دارد، محتوای این توصیه هاست و سخن این بزرگواران خصوصا مراجع و علما را، سخن حق میدانیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: دستگاه قضایی این توصیهها را ارج مینهد و بر این اساس به همه دلسوزان و ملت شریف ایران قاطعانه اطمینان میدهم که ضمن استقبال از چنین توصیه هایی، به آنها عمل خواهد شد؛ چنان که تا کنون نیز به همین منوال بوده و با مفاسد در همه ابعاد آن برخورد قاطع و جدی داشته ایم.
آیت الله آملی لاریجانی این نحوه نگرش امت بیدار، مراجع، علما و دلسوزان انقلاب را ذخیره و پشتوانهای مهم برای دستگاه قضایی توصیف کرد و ادامه داد: چنین دغدغههایی واقعا برای مسئولان رسیدگی کننده به پروندهها دلگرم کننده است و معتقدیم که با این سرمایه بزرگ اجتماعی، ان شاء الله کار عظیم مبارزه با فساد به شکلی بهتر و موثرتر انجام خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به ذکر چند نکته درباره مقابله دستگاه قضایی با مفاسد به ویژه در ایام اخیر پرداخت و تصریح کرد: ما از همان روزهای ابتدایی طرح این مسائل، شعب ویژهای جلساتی را تشکیل دادیم و شعب ویژهای با بازپرسان ویژه برای این کار تعیین کردیم تا با فراغت کافی به پروندهها رسیدگی کنند. دادستان تهران، معاون اول قوه قضاییه و دادستان کل کشور، هر کدام در ابعاد مختلف اقدام به نظارت جدی و دقیق بر جریان تحقیقات و رسیدگیها کردند که در نتیجه آن، طی دو روز گذشته چند کیفرخواست در این زمینه صادر شد و تحقیقات در سایر پروندهها ادامه دارد.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه قوه قضاییه اقدامات خویش را موکول به بیان دغدغههای بزرگان نکرده و با وجود استقبال از این توصیهها، همواره وظیفه ذاتی خود را در رسیدگی به پروندههای مهم و ملی انجام داده است، ادامه داد: معتقدیم در این قبیل پروندهها، مرتکبان جرایم بیش از هر چیز، به اعتماد عمومی ضربه زده اند و بر همین اساس باید به این جرایم با جدیت و اولویت رسیدگی شود.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه پروندههای قضایی به ویژه پروندههای بزرگ مربوط به مفاسد اقتصادی از پیچیدگیهای فنی و حقوقی خاصی برخوردار است، تصریح کرد: این بسیار ساده انگاری است که بگوییم مشخص است این متهمان مفسد فی الارض هستند و قوه قضاییه باید اعدامشان کند. اگر رسیدگی به جرایم اینقدر ساده بود، دستگاه قضایی این مقدار درگیر پروندهها نمیشد. بر این اساس، ضمن تاکید بر سرعت، قاطعیت، شجاعت و بی اعتنایی به خط قرمزهای توهمی در رسیدگیها که قضات شریف نیز همواره در این راستا گام برداشته اند، توصیه میکنیم که ساده انگاری نشود و اتقان در رسیدگیها مدنظر قرار گیرد.
آیت الله آملی لاریجانی تاکید کرد: ما هرگز اجازه نداریم با ساده انگاری، حقوق مردم و حتی حقوق متهمان را گرچه متهم به افساد فی الارض باشد، تضییع کنیم. در روند تحقیقات و رسیدگیها باید ادعاهای دو طرف شنیده شود و اسناد ارائه شده مورد بررسی دقیق قرار گیرد. این کار، ساده نیست. گاه متاسفانه در برخی سخنرانیها به گونهای القا میشود که گویی افساد فی الارض یک شخص محرز شده و همه دلایل و شواهد کامل است، اما قوه قضاییه دست روی دست گذاشته و مرتکب را مجازات نمیکند!
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر سرعت در رسیدگیها در حد میسور، به تماس یکی از علمای بزرگ با ایشان اشاره و تصریح کرد: این عالم بزرگ، خواستار قاطعیت در رسیدگیها بودند و خواستند که ما اقدامات انجام شده را به مردم اعلام کنیم. بنده در همینجا اعلام میکنم که دستگاه قضایی از ابتدا با ورود جدی به این موضوع و اختصاص قاضی و شعبه ویژه برای هر یک از موضوعات مربوط به خودرو، موبایل، سکه و ارز، رسیدگی قاطع و قانونی به این پروندهها را در دستور کار قرار داده است، اما نباید با برخی اظهارات، افرادی را که دلسوزانه و به صورت جهادی از ساعات ابتدایی روز تا پاسی از شب در پی کشف حقیقت و رسیدگی دقیق به این قبیل پروندهها هستند، دلسرد کنیم. ما در رسیدگیها هیچ خط قرمز و تعارفی نداریم، اما حقوق مردم و متهمان را هم به هیچ عنوان ضایع نخواهیم کرد. شاهد تلاش قضات متدین و سخت کوش و انقلابی ما همین است که در دو روز اخیر هفت کیفرخواست برای مجرمین آماده ارسال برای دادگاه شده است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به تاکیدات حضرت امام (قدس الله نفسه الزکیه) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) مبنی بر لزوم حفظ حقوق متهمان، یادآور شد: این تاکیدات کاملا اسلامی، شرعی و قانونی است و باید برای جلوگیری از تضییع حقوق متهمان و مردم، در تعیین مصادیق دقت و توجه زیادی به خرج داد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه «سرعت» در رسیدگیها توصیهای منطقی است، تصریح کرد: اگر متهمی مدعی است مجوزی برای اقدام خود داشته است، موظفیم آن مجوز را به دقت بررسی کنیم. اگر یک معاون مدعی است از مافوق خود برای انجام کاری دستور داشته، باید این موضوع را موشکافانه مورد واکاوی و رسیدگی قرار دهیم. اسنادی که ارائه میشوند باید مورد کارشناسی دقیق قرار گیرند. همه این موارد مستلزم صرف یک زمان منطقی است و ضمن پذیرش توصیه آحاد مردم، دلسوزان انقلاب و مراجع معظم با تمام وجود، از همه این بزرگواران میخواهیم که اجازه دهند قوه قضاییه کار خود را در فضایی آرام به شکل صحیح و متقن انجام دهد تا حقی از هیچ یک از اطراف پروندهها تضییع نشود.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با تاکید بر ضرورت بستن سرچشمههای فساد از سوی دستگاه اجرایی، گفت: بارها این موضوع را بیان کردهایم که قوه قضاییه باید نقطه آخر برخوردها باشد. دستگاه اجرایی نباید کار را رها کند تا آنجا که ماجرا به دستگاه قضایی کشیده شود. بزرگترین ضایعه در چنین روندی این است که اعتماد عمومی آسیب میبیند و سپس رسیدگی به موضوع آغاز میشود.
رئیس قوه قضاییه با انتقاد از برخی مسئولان اجرایی به دلیل عدم نظارتهای به موقع تصریح کرد: به عنوان مثال، وزارتخانهای که مسئول ورود کالا به کشور است، نظارت نمیکند و بر همین اساس خودرو به صورت قاچاق یا با تخلف در ثبت سفارش و تخصیص ارز، وارد کشور میشود. از آن بدتر این است که ادعا میکنند از موضوع مطلع بودیم و آن را به حراست مجموعه خود اعلام کرده ایم. نباید فراموش کرد که اگر یک مسئول دولتی با جرمی مواجه شد، موظف است فورا آن را به دادستان اعلام کند. پنهان کاری در این قبیل موارد به هیچ وجه قابل توجیه نیست. میان دستور روشن قضایی با اعلام فلان مامور محترم حراست، تفاوت وجود دارد. وقتی دستگاه قضایی به یک موضوع ورود کند، قضیه زودتر به نتیجه میرسد.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: از عجایب است مسئول محترمی که در بعد نظارتی کم کاری داشته حالا شروع کرده به توییت کردن که فلان شخص دستگیر شده است. شما بهتر است وظیفه خود را انجام دهید. قوه قضاییه و نیروی انتظامی نیز به وظایف خود آشنا هستند و کارشان را انجام میدهند. گاهی تبلیغاتی بودن توییت ها، کاملا عریان است. بهتر است مسئولان به جای این قبیل اقدامات تبلیغاتی، وظایف نظارتی خود را به موقع انجام دهند تا سرچشمه فساد بسته شود.
رئیس قوه قضاییه گفت: متاسفانه زمانی هم که بازرسان سازمان بازرسی در جایی مستقر میشوند، همه ناراحتند در حالی که اگر سازمان بازرسی روی موضوعات خیمه نزند، تخلفات مسلماً بیش از اینها خواهد بود.
آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملیات روانی سنگین دشمن علیه مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی، تصریح کرد: آمریکاییها از سابق مشغول سنگ اندازی بوده اند، اما دشمنیهای آنها در این روزها بسیار آشکارتر از گذشته شده است. برخی از دولتمردان آمریکا سخن از تغییر نظام جمهوری اسلامی به میان میآورند و برخی دیگر میگویند منظورشان این نیست. با وجود همه این تناقض گویی ها، آنچه مشخص است این است که همه نیروهای خود اعم از ضد انقلاب داخلی و خارجی، کانالهای ماهواره ای، سایتهایی که میلیونها دلار برای فعالیت آنها هزینه کرده اند و منافقین را بسیج کرده و برای ایجاد آشوب در کشور ما همه تلاش خود را به کار گرفتهاند.
بیشتر بخوانید:دشمن میخواهد با ورود به مسائل اقتصادی به کشور ضربه بزند/ برخی در داخل آب به آسیاب دشمن میریزند
رئیس قوه قضاییه با اشاره به فراخوانهای دشمنان برای ایجاد آشوب در کشور گفت: خوشبختانه چندان هم به آنها اعتنا نمیشود و با صرف این همه هزینه و تبلیغات، گاه ۵۰ نفر را هم نمیتوانند در یک جا جمع کنند. در دی ماه بر اثر پارهای اشتباهات، جریاناتی رخ داد که دشمن را امیدوار کرد منتها ملت بیدار و بصیر کشورمان، فورا با روشن ساختن مرز بین اعتراض و آشوب، توطئه دشمن را خنثی کردند. در این راستا، مسئولان نیز موظفند حرف حق مردم را بشنوند و اعتراض را حق مردم بدانند.
آیت الله آملی لاریجانی، اعتراض را متفاوت از حمله به پلیس، به آتش کشیدن خودروی نیروی انتظامی و تخریب اموال دانست و تصریح کرد: اعتراض، حق مردم است، اما مردم هم راضی نیستند که اعتراض و حرف حقشان آغشته به آشوب شود. بازاری و کارگر، حق دارند اعتراض کنند، اما هرگز نمیخواهند اعتراضشان لابلای اغتشاش و آشوب، گم شود. کارگر و کاسب اهل آشوب نیستند. مردم با وجود اینکه برخی اعتراضات را دارند، اما امنیت برایشان از هر چیزی مهمتر است و بر همین مبنا خواستار برخورد با آشوبگران هستند. قوه قضاییه و نیروی انتظامی نیز با اقتدار و قاطعیت در مقابل آشوبگری میایستند و اجازه نمیدهند که خواستههای بر حق مردم، از مسیر صحیح خود منحرف شود.
رئیس قوه قضاییه از تلاشهای ماموران نیروی انتظامی در برخورد با آشوبگران قدردانی کرد و گفت: وقتی در بازرسیها از مخفیگاههای آشوبگران اسلحههای خودکاری نظیر کلاشینکف کشف میشود، یعنی تلاشهایی برای به آشوب کشیدن اعتراضات در جریان است و غربیها با سخافت هر چه تمامتر از چنین اقداماتی حمایت میکنند. ضمن مقابله با آشوب ها، از همه مسئولان میخواهیم که به خواستههای مردم توجه کنند و در جهت رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم عزیز گام بردارند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه دشمن با تمام توان خود برای ناراضی سازی و ایجاد آشوب در ایران به میدان آمده است، به اقدامات برخی عناصر داخلی که زمینه ساز فعالیتهای دشمن میشوند اشاره کرد و افزود: یکی از بزرگترین زمینه ها، پمپاژ یاس، ایجاد ناامیدی و سیاه نمایی است که متاسفانه برخی در داخل، خواسته یا ناخواسته مشغول این زمینه سازی هستند. هر کس از دیگری سبقت میگیرد که بگوید فساد کل کشور را گرفته است. یکی میگوید فساد سیستماتیک در کشور وجود دارد و دیگری مدعی است فساد، همه جایی شده و قوه قضاییه هم ارادهای برای برخورد ندارد، چون خودش هم درگیر فساد است. واقعا این همه سخن خلاف واقع بر چه اساسی بیان میشود؟
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه هیچکس منکر وجود فساد نیست، اما دستگاه¬های نظارتی در تلاش برای مقابله با آن هستند، گفت: در دستگاه اجرایی، قوه قضاییه و مجلس، هزاران نیروی متدین، دلسوز، تلاشگر و پاکدست مشغول خدمت رسانی هستند. چگونه میتوان همه این افراد را متهم به فساد کرد؟ اینکه برخی افراد، قضات شریف را متهم به حرام خواری میکنند، در نظر ندارند که با این سخن، حق هزاران قاضی شریف را تضییع میکنند و با این کار، آب به آسیاب دشمن میریزند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه تعداد مدیران و کارکنان خدوم، دلسوز و متدین در کشور بسیار زیاد است و این افراد مایه امیدواری هستند، اظهار کرد: هیچکس منکر وقوع برخی سوء تدبیرها و اشتباهات نیست، اما به مردم اطمینان میدهیم که قوای مختلف کشور در تلاش برای رفع مشکلات هستند. جلسات اخیر اقتصادی سران قوا به دستور مقام معظم رهبری به صورت مستمر در حال برگزاری است و تصمیمات عاجلی برای رفع مشکلات اتخاذ میشود. هرگز از برخی اشتباهات دفاع نمیکنیم، اما به شدت با سیاه نمایی و ایجاد ناامیدی در جامعه، مخالفیم.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه هیچکس نباید فضا را برای میدانداری دشمن آماده کند، تصریح کرد: امروز هیچ راهی جز اتحاد، انسجام، همدلی، همفکری، تلاش، بصیرت و خودباوری برای عبور از مشکلات نداریم. همه باید دست به دست هم دهیم و با شناسایی خط دوست از دشمن، کمک کنیم که مشکلات را به یاری یکدیگر پشت سر بگذاریم. چند نفر در دولت، مجلس، قوه قضاییه و سایر دستگاهها به تنهایی نمیتوانند مشکلات را رفع کنند، بلکه این امر نیازمند یک عزم و تلاش ملی است.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه مردم ایران در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب، مراحلی بسیار سختتر از امروز را با سربلندی گذراندهاند، یادآور شد: مطمئنیم که به فضل الهی، عنایات خاصه اهل بیت (ع) و بصیرت مردم که همواره از مسئولان جلوتر بودهاند، مشکلات برطرف خواهد شد و دشمن با ناکامی متوجه میشود نباید به گونهای رفتار کند که سیلی محکمتری نسبت به گذشته از مردم ایران بخورد.
انتهای پیام/