سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محقق واستاد ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز؛

راه اندازی بنیاد مشروطه شناسی در تبریز ضروری است

محقق و استاد ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه تبریز تنها خاستگاه اصلی انقلاب مشروطیت در ایران است، خواستار راه اندازی بنیاد مشروطه شناسی در این شهر تاریخی شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛  باقر صدری نیا محقق واستاد ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز در مراسم جشن انقلاب مشروطیت در خانه مشروطه تبریز، گفت: از ۱۵ سال قبل به همراه تعدادی از استادان دانشگاه‌های آذربایجان، فرهیختگان و جمعی از مورخان نامه‌های رسمی برای بنیان گذاری چنین بنیادی به مسئولان عالی رتبه آذربایجان شرقی نگاشته ایم، اما  هیچ اثر و ترتیبی به این نامه‌ها داده نشده است.

وی با اشاره به نقش بی بدیل و ممتاز تبریز و مبارزان و مجاهدان راه آزادی ملت ستم دیده ایران در ۱۱۲ سال قبل، تصریح کرد: با توجه به نقش تبریز در به ثمر رسیدن مشروطیت باید این واقعه مهم سده‌های اخیر ایران زمین را به رنگ تبریز نشان دهیم، چون طبق اسناد و مدارک موجود تاریخی در آن دوران پر تلاطم همه شهر‌های ایران از تبریز کسب تکلیف می‌کردند.

وی با ابراز گلایه نسبت به بی توجهی مسئولان به آرامگاه‌های مجاهدان و شهدای مشروطه در تبریز، از اینکه قبور تعدادی از این مجاهدان در غربت و ندانم کاری مسئولان خراب شده و یا از بین رفته است، انتقاد کرد.

این استاد دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه آرامگاه باسکرویل یکی از مبارزان راه آزادی مردم تبریز در نهضت مشروطه در وضعیت بسیار بدی قرار دارد، گفت: قبر میرزا آقا فرشی نیز در جوار آرامستان امامیه تبریز به گودالی برای زباله تبدیل شده و مایه تاسف و تامل است.

صدری نیا از باسکرویل به عنوان یکی از آزادمردان تاریخ ایران زمین یاد کرد و گفت: این آزاد مرد در حالیکه پاسپورت آمریکائی خود را به کنسولگری این کشور در تبریز تحویل داد، اعلام کرد من به خاطر آزادی خواهی مردم تبریز همواره در کنار آن‌ها خواهم بود و در این راه حاضرم جان خود را فدا کنم.

وی خاطرنشان کرد: برای تبریز و آذربایجان بسیار بعید است که چنین شخصیت‌های بی مانندی در تاریخ را رها کرده و هیچ اثری از آن‌ها را نگه ندارند، در حالیکه باید با فرهنگ سازی باید تبریزی‌های در ۱۴ مرداد با دسته‌های گل بر مزار مجاهدان آزادی وطن حضور یابند و یاد و نام آن‌ها را گرامی بدارند.

شهرتی فر معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم، گفت: به رسمیت شناختن حق مشارکت مردم در جامعه و پاسخگو کردن حاکمیت در برابر مردم از دستاورد‌های مهم و اصلی مشروطیت بود.

شهرتی فر با اشاره به اینکه اوضاع ایران قبل از مشروطیت بر اساس سرگذشت تاریخی و اسناد موجود بسیار اسفناک و آشفته بود، اظهار داشت: چیزی که در آن دوران نجات ایران را میسر می‌کرد، انقلاب مشروطیت بود.

وی با بیان اینکه مردم تبریز و آذربایجان به دلیل نزدیکی به اروپا و پل ارتباطی بین ایران و غرب، نسبت به تحولات ایران آگاه‌تر بودند، افزود: تبریز بیداری کشور را در انقلاب مشروطه رهبری کرد و در طول تاریخ نیز این نقش اثرگذار را به اثبات رسانده است.

شهرتی فر با تاکید بر اینکه باید یاد و نام نهضت مشروطه و پرچمداری تبریز در طول تاریخ زنده نگه داشته شود، گفت: برگزاری چنین جشن‌هایی گامی برای زنده نگه داشتن انقلاب بزرگ مشروطیت به رهبری آذربایجان و نامدارانی همچون ستارخان و باقرخان است. 

 

انتهای پیام/ش

برگزاری مراسم جشن انقلاب مشروطیت در خانه مشروطه تبریز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.