سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استراتژی آبی اسرائیل با شکست مواجه شد/ خیاط در کوزه افتاد!

دو ماه پس از آنکه نتانیاهو به مردم ایران توصیه کرد برای حل مشکل بی‌آبی خود از اسرائیل کمک بگیرند، گزارش‌ها از "وضعیت وخیم بی‌آبی" در سرزمین‌های اشغالی خبر می‌دهند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، حدود دو ماه پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، با پارچ آبی در دست در مقابل دوربین قرار گرفت و در یک کلیپ ویدئویی کوتاه به مردم ایران توصیه کرد برای غلبه بر بحران بی‌آبی، از دانش و فناوری بروز اسرائیل در این زمینه بهره ببرند، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از "وضعیت وخیم بی‌آبی" در سرزمین‌های اشغالی خبر داد و نوشت استراتژی آبی اسرائیل نتوانسته بر بحران کمبود آب در این منطقه غلبه کند.

در این گزارش آمده است: برای سالها، سازمانها و نهادهای عمومی به اسرائیلی‌ها هشدار دادند که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند، زمان کمتری را به حمام کردن اختصاص دهند و گیاهان و درختانی بکارند که به آب کمتری نیاز داشته باشند. همزمان با این هشدارها، اسرائیل سرمایه‌گذاری عظیمی در فناوری شیرین‌سازی آب دریا انجام داد و با صدای رسا فریاد می‌زد که با شیرین‌سازی آب دریای مدیترانه مشکل بی‌آبی خود را حل کرده است. اما اکنون، پنج سال خشکسالی مداوم این راهبرد را به چالش کشیده است، کشاورزان با مشکل مواجه شده‌اند و مهمترین منابع آبی اسرائیل هم روز به روز در حال کوچک‌تر شدن هستند.


بیشتر بخوانید: رژیم صهیونیستی چند سال تا فاجعه آبی فاصله دارد؟/ حقایقی آشکار از بحران آب در اسرائیل+ عکس و فیلم


در ادامه این گزارش آمده است: برای اسرائیل که خود را در فناوری شیرین‌سازی آب دریا جلوتر از همه می‌داند و در منطقه‌ای زندگی می‌کند که آب در آن یک موضوع ژئواستراتژیک به شمار می‌رود و حتی در معاهدات صلح با همسایگان نیز گنجانده شده است، این یک موقعیت پیچیده و بغرنج است.

یووال اشتینیتز، وزیر انرژی اسرائیل می‌گوید: هیچ کس انتظارِ پنج سال خشکسالیِ پشت سر هم را نداشت. به همین دلیل، علیرغم ظرفیت بالای ما برای شیرین‌سازی آب، وضعیت همچنان "خیلی، خیلی وخیم" است.

به نوشته آسوشیتدپرس، اکنون برخی به این نتیجه رسیده‌اند که قدرت فناوری اسرائیل برای غلبه بر طبیعت کافی نیست. منتقدان نیز می‌گویند آنچه باعث تشدید بحران بی‌آبی در اسرائیل شده این است که مقامات اسرائیلی با دلخوشی بیش از حد نسبت به فناوری شیرین‌سازی آب دریا، شعار صرفه‌جویی در مصرف آب را طی سالهای اخیر به حاشیه راندند.

فلسطین اشغالی در یکی از خشک‌ترین مناطق کره زمین قرار گرفته و از قدیم برای تامین آب خود متکی به یک فصل بارانی کوتاه بوده تا منابع آبی محدود آن را پر کند. اما کاهش بارندگی طی سالهای اخیر حجم آب دریاچه طبریه در مرز جولان اشغالی که اصلی‌ترین منبع آب طبیعی آن به شمار می‌رود را به پایین‌ترین سطح در تاریخ خود کاهش داده تا جاییکه اسرائیل برداشت آب از آن را متوقف کرده است.

علاوه بر این، تغییرات اقلیمی، خشکسالی مستمر، رشد جمعیت و بالا رفتن مصرف کشاورزی موجب شده تا بسیاری از سرشاخه‌های رود اردن که بخش بزرگی از آب دریاچه طبریه را تأمین می‌کنند، خشک شوند.

اسرائیل در تلاش برای حفظ امنیت آبی خود از سال 2005، پنج تاسیسات شیرین‌سازی آب دریا راه‌اندازی کرده است و در حال حاضر حدود 40 درصد آب آشامیدنی خود را از این راه تامین می‌کند و می‌خواهد این رقم را تا سال 2050 به 70 درصد برساند.

در سالهای اولیه خشکسالی، اسرائیل با تکیه بر سرمایه‌گذاری عظیم خود در حوزه شیرین‌سازی آب دریا، چندان توجهی به آن نمی‌کرد اما به نوشته آسوشیتدپرس، با تشدید بحران کم‌آبی، ادبیات مقامات اسرائیلی نیز تغییر کرده و طی ماه‌های اخیر یک تبلیغ تلویزیونی، با بیان اینکه «اسرائیل دارد خشک می‌شود» مجددا از اسرائیلی‌ها می‌خواهد که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

کشاورزان ساکن مناطق شمالی فلسطین اشغالی، از جمله کسانی هستند که بیش از دیگران تحت تأثیر کاهش منابع آبی قرار گرفته‌اند. به نوشته آسوشیتدپرس، کاهش سهمیه آب کشاورزان این منطقه، سرزندگی در این مناطق را کاهش داده و کشاورزان را مجبور کرده که در نوع محصولات زراعی خود تجدیدنظر کنند.

طبق گزارش آسوشیتدپرس، بخش عمده آبی که از مراکز شیرین‌سازی آب دریا تامین می‌شود به مناطق ساحلی و بعضا برخی شهرها در مناطق مرکزی فلسطین اشغالی منتقل می‌شوند و نبود زیرساخت‌های کافی موجب شده تا اسرائیل از انتقال آب شیرین‌شده به مناطق شمالی ناتوان باشد.

دلایل دیگری نیز وجود دارند که اتکا به تاسیسات شیرین‌سازی آب دریا را برای رژیم صهیونیستی دشوار می‌کنند؛ از جمله اینکه این مراکز برای شیرین‌سازی آب دریا به انرژی فوق‌العاده زیادی نیاز دارند و ساخت و فعالیت آنها نیز بسیار هزینه‌بر است و دوم اینکه اتکای بیش از حد به این کارخانه‌ها می‌تواند برای رژیم صهیونیستی به یک تهدید امنیتی بالقوه تبدیل شود، چراکه یک حمله نظامی به آنها می‌تواند بخش اعظمی از اسرائیل را با بحران قطعی آب مواجه کند.

با تشدید بحران کم‌آبی در فلسطین اشغالی مشخص نیست که آیا نتانیاهو در ادامه دیپلماسی عمومی خود علیه ایران باز هم در آینده با انتشار ویدئو در صفحه توییتر خود نقش "دایه مهربان‌تر از مادر" را برای مردم ایران بازی خواهد کرد یا اینکه این بار به جای پیشنهاد کمک به دیگر کشورها، اصلاح استراتژی آبی شکست‌خورده اسرائیل را در اولویت قرار خواهد داد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
محسن
۰۷:۱۶ ۱۵ مرداد ۱۳۹۷
اگر ادعاي تكنولوژي آب شيرين كنشون هم مثل ادعاي گنبد آهنين باشه خوبه ..!
م
۱۵:۲۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
لعنت بر این اسرائیل نتانیاهو
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
نتانیاهوی نادان!!!!! تو که اینقد بلدی مشکل آب رو حل کنی! یه سری هم به نیویورک بزن چون مردمش در معرض شدید الودگی آب هستن
ناشناس
۰۷:۵۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
خوبه اسراییل هم مثل ایران بی آب شد
ناشناس
۰۶:۲۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
در قران امده .باران نعمت الهی است .فقط مردم ناشکری یا گناه میکنند .باران قطع خواهد شد .بیایید قدر اب را بدانیم .چونکه با این همه تکنولزی نتوانستند اب که فرمول ساده ای دارد .توسط بشر اب بوجود اورد
ناشناس
۰۶:۲۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
در قران امده .باران نعمت الهی است .فقط مردم ناشکری یا گناه میکنند .باران قطع خواهد شد .بیایید قدر اب را بدانیم .چونکه با این همه تکنولزی نتوانستند اب که فرمول ساده ای دارد .توسط بشر اب بوجود اورد
ناشناس
۰۱:۱۱ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
مگه میشه مگه داریم
سمیع
۲۲:۰۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
مرگ بر اسرایئل اشغال گر صهیون خبیث غده سرطانی.......
ناشناس
۲۱:۵۵ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
مثل بچه ها رفتار می کنند
ناشناس
۲۱:۰۸ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
مرگ بر رژیم صهیونیستی
سیدجاسم موسوی
۲۰:۴۷ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
منظورش باران گلوله هست همون بارونی که گهگاهی برای مردم غزه میفرسته .
ناشناس
۱۹:۵۶ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
حقشونه این اسرائیلی ها دلم خنک شد
ناشناس
۱۹:۰۰ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
این کم عقل ترین آدم روی زمین است. هرزوز برنامه های کودکانه برای مردم ایران درست میکنه (که البته کودکان 4 ساله) هم به ابله فقط میخندند.
اول "شو" راه انداخته چند قفسه ی کتاب ها کهنه و "سی دی" (که ار زباله در آورده) زاه ا نداخته میگه که این ها اطلاعات اتمی ایران است!
مرا به خیر تو و امثای تو امید شر مرسان
دکان کید جای دیگر بگشای فروش نیست آنجا که ما مکان داریم
ناشناس
۰۷:۱۳ ۱۵ مرداد ۱۳۹۷
نابودی اسراییل نزدیکه شک نکنید
ناشناس
۱۸:۳۹ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
نه اینکه ما آب فراوانی داریم
ناشناس
۱۸:۳۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
به جهنم انشاالله تلف شوند و تبدیل به نفت شوند تا شاید به یه دردی بخورند
ناشناس
۱۸:۳۳ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
خدا با ماست تازه از ۲۰ سال دو سه سالش رفته فکر نکنم به ۱۰ سال هم بکشه نابود بشه
ناشناس
۱۸:۱۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
مرگ بر اسراییل
ناشناس
۱۸:۱۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
بیش از نیمی از اسراییل رو بیابون نقب تشکیل میده که خشکسالی حساب نمیشه
ناشناس
۱۸:۰۳ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
الهی نیست و نابود بشه هر مظلوم کش و کودک کش
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
مگه نمی گفتند اسرائیل فن اوری بارور سازی ابرها رو داره چرا برای خودش استفاده نمی کنه؟؟؟؟
hamed
۰۱:۱۰ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
فناوری باروری ابر نداره که
ناشناس
۱۷:۴۵ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
عاقبت ستم به مظلومان این است
ناشناس
۱۷:۴۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
صهیونیستها ازاین بعد توطعه چینی برای آبهای جهان راهم به عملیات تروریستی خودشان در دنبا اضافه میکنند.
بهمن
۱۷:۳۲ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
اسرائیل هرگز سال 2050را نخواهد دید...
ناشناس
۰۹:۰۸ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
انشاالله
ناشناس
۰۹:۱۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
اسرائیل 2022 نابود میشود
ناشناس
۱۷:۲۸ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
ازآنجایی خداوند می خواهد دروغگو رسوا شود و اگر این دروغگو دشمن باشد اینطوری رسواش می کنه . لعنت خدا برشما صهیونیست .
hamedنصر
۱۷:۰۲ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
نفرین غزه و فلسطین گرفته دیگه...
انشاءالله از همون هم بدتر بشن این اسرائیلی های نادان...
مرگ بر اسرائیل
ناشناس
۱۷:۰۱ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
اسرائیل آن شاء الله از صحنه روزگار محو خواهد شد.
نیما
۱۶:۵۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
مرگ بر اسراییل
ناشناس
۱۶:۵۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
ایشالا از تشنگی هلاک شن همگی
ناشناس
۱۶:۳۶ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
اسرائیل و آمریکا خیلی دروغ میگن.یه روده راست ندارن