سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با عرق این گیاه مزاج، مغز و قلبتان را تقویت کنید

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: عرق بهار نارنج تقویت کننده مزاج، مغز و قلب است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمیه ذاکری دستیار طب ایرانی گفت: یکی از درخت های معروف خطه سرسبز شمال درخت نارنج است که از قسمت های مخلف برگ و میوه و شکوفه ان استفاده می شود .

وی افزود: طبیعت پوست زرد میوه نارنج و شکوفه آن گرم و خشک است.

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد:این گیاه نیز مانند هر ثمر و گیاه دیگری خواص و موارد استفاده درمانی خاص خودش را دارد که بسته به مزاج فرد می توان از آن بهره برد.

ذاکری خاطرنشان کرد: مصرف آن در برخی میوه نارنج در افراد با معده های سرد و رطوبی خالی از عارضه نیست.

وی یادآور شد: از قدیم معمولا از میوه نارنج و آب نارنج برای فرونشانذن حرارت اعضا استفاده می شد خصوصا امراضی که از غلبه صفرا و خون بوده است.

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: جوشش و غلیان خون که در فصل بهار وجود دارد را می توان با اضافه نمودن آب نارنج به عنوان چاشنی به خورشت ها کاهش داد.

وی افزود: زیاده روی در مصرف نارنج خصوصا با معده خالی و صبح ناشتا موجب به هم خوردن مزاج و خطرناک برای سلامتی کبد است.

ذاکری خاطرنشان کرد: از پوست نارنج به صورت خلال پخته شده با برنج یا به صورت مربا می توان بهره برد که نافع ترین اثر آن شادی بخشی و مفرح بودن آن است.

وی گفت: توصیه می شود در ایام فصل بهار که شیوع امراض ویروسی مانند سرخک و آبله و سرخجه است به کودکان عرق بهار نارنج رقیق شده مثلا یکی دو قاشق به ازای هر لیوان آب نوشیدنی داده شود.

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: طبیعت عرق بهار نارنج نیز برخلاف تصور عموم که آن را سرد و خنک می پندارند، گرم و خشک است.

وی تصریح کرد: عرق بهار نارنج موجب ایجاد تفریح و تقویت در مزاج مغز و قلب است و برای افرادی که ضعف قلب و دلهره و اضطراب یا حالت منگی در مغز دارند می توان تجویز نمود.

ذاکری گفت: اگر خودتان اقدام به گرفتن عرق بهار می کنید بهتر است داخل ظرف مسی قلع اندود نگهداری شود چرا که بدین ترتیب تا هفت سال قابل نگهداری است.

وی تصریح کرد: عرق بهار در ظرف شیشه ای فقط تا یکسال قابلیت نگهداری دارد در ظروف پلاستیکی نباید زیاد نگهداری شود.

ذاکری یادآور شد: معمولا در منطقه شمال کشور در برخی شهرها و روستاهایش وقتی لباسهای تا شده روی هم را داخل کمد می گذاشتند و مدتها به سراغ آن نیمی رفتند برای اینکه لباس ها از بید خوردگی حفظ شود مقداری شکوفه خشک شده نارنج را لابلای لباس ها می ریختند.

دستیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: طبیعت عرق بهار نارنج برخلاف میوه نارنج، گرم و خشک است و اگر افراد گرم مزاج به بهانه تقویت قلب و مغز و استفاده از آثار ضد اضطرابی آن از این عرق استفاده کنند ممکن است بی قراری و گرمای بدن آن ها تشدید شود.

وی تصریح کرد: در این مورد از رقیق کردن عرق بهار در آب خنک بعلاوه مقداری شکر یا آب نارنج یا گلاب برای تعدیل مزاج آن در افراد گرم می توان استفاده نمود.

منبع:طب سنتی ایران

انتهای پیام/

برچسب ها: خواندنی ، طب سنتی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.