سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان:

کشور‌های همسایه تشنه فرهنگ ایرانی هستند

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: کشور‌های همسایه بویژه همجوار با این استان تشنه فرهنگ ایرانی هستند.

به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، آیت الله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان  در نشست شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با توجه به وجود این عطش یادگیری فرهنگ ایرانی در کشور‌های افغانستان و پاکستان در همسایگی استان باید به زیرساخت‌های فرهنگی این منطقه به عنوان دروازه انتقال فرهنگ ایرانی توجه ویژه شود.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای پاسداری از فرهنگ و تمدن زیبای ایرانی در درون استان سیستان و بلوچستان تلاش کند.

امام جمعه زاهدان تاکید کرد: باید برنامه‌های فرهنگ و ارشاد سیستان و بلوچستان را برازنده همسایگان تشنه فرهنگ ایرانی طراحی کنیم.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان افزود: معرفی این استان به عنوان بهشت آثار باستانی، هند کوچک، تنها دروازه ورود به آب‌های آزاد و دروازه اقتصادی شرق کشور تعبیر درستی است.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان ادامه داد: وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم و تحقیقات، بهداشت، آموزش و پرورش، دفاع و اطلاعات با توجه به اقدامات انجام شده در این استان حرف برای گفتن دارند، اما برخی دیگر از وزرا به دلیل نداشتن عملکرد حرفی برای گفتن ندارند.

آیت الله سلیمانی تصریح کرد: عزیزان بلوچ به عنوان ایرانیان اصیل و با فرهنگ خواهان توجه به زبان بلوچی هستند که باید مد نظر مسئولان قرار گیرد.

امام جمعه زاهدان افزود: با توجه به وجود ۲ مذهب تشیع و تسنن در سیستان و بلوچستان با گروه‌های و فرهنگ‌های مختلف، دلبستگی به کشور و رهبر معظم انقلاب و همبستگی و ایمان قوی مهمترین حلقه‌های وحدت مردم این استان بوده است.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این استان از دیرباز خواستگاه نماد‌های فرهنگ کشور با پیشینه تاریخی و تنوع فرهنگی بوده است.

سید دانیال محبی تصریح کرد: فرهنگ غنی مردم سیستان و بلوچستان با توجه به سابقه تاریخی و کثرت فرهنگی تکامل یافته آن باید در بین سایر فرهنگ‌های متنوع کشور در جایگاه ملی خود بدرخشد.

وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست علاوه بر معرفی ظرفیت‌های فرهنگی سیستان و بلوچستان، برای حل مشکلات تلاش کند.

نماینده مردم اهل سنت سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این نشست گفت: این استان با وجود همرز بودن به ۲ کشور بحران زده افغانستان و پاکستان از امنیت بسیار خوبی برخوردار است.

مولوی نذیر احمد اسلامی افزود: سیستان و بلوچستان از لحاظ امنیت نسبت به خیلی از استان کشور از وضعیت بهتری برخوردار است، اما متاسفانه ترسیمی درستی از آن در کشور نشده که می‌طلبد این نگاه تغییر کند.

وی از صدا و سیما تقاضا کرد بیش از گذشته از روحانیون برای اجرای برنامه‌ها با هدف معرفی جریان‌های انحرافی و مقابله با اختلاف افکنی دعوت کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: سیستان و بلوچستان از لحاظ وحدت رتبه نخست کشور را دارد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: تا کنون اقدامات خوبی برای توسعه فرهنگی سیستان و بلوچستان انجام شده که جای قدردانی دارد، اما کافی نیست.

علیم یارمحمدی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان به طور ویژه به این استان با فرهنگی غنی و نماد وحدت توجه کند.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در قالب سند توسعه محور شرق و توسعه سواحل مکران برای بهبود وضعیت سیستان و بلوچستان ورود کردند که انتظار داریم توجه به آن‌ها حلال مشکلات باشد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات حوزه فرهنگی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: نیاز است دولت بیش از گذشته به تقویت مساجد و کتابخانه‌ها در کنار توسعه زیرساخت‌های فرهنگی توجه کند.

نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: مردم سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور با داشتن اقوام مختلف، فرهنگ و خرده فرهنگ‌های فراوان همراه با زبان و پوشش متفاوت همواره وفادار به نظام و رهبری هستند.

علی کرد از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا کرد با سیستان و بلوچستان با سه فرهنگ سیستانی در شمال، سرحد در مرکز و مکران در جنوب استان عادلانه توجه ویژه داشته باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست وجود شهر سوخته، سفال کلپورگان و هنر سوزن دوزی را از شاخصه‌های فرهنگ غنی این استان برشمرد.

سرانه فضای فرهنگی سیستان و بلوچستان نسبت به کشور فاصله دارد

حسین مسگرانی اظهار داشت: سرانه فضای فرهنگی سیستان و بلوچستان نسبت به کشور فاصله دارد به عنوان نمونه وجود ۷۳ باب کتابخانه فعالی پاسخگوی نیاز این استان نیست.

وی برگزاری جشنواره بین المللی شعر پیامبر مهربانی، هفته قرآن و عتر، جشنواره ملی عکس نگاران، گرافیک رضوی، آوا‌ها و نوا‌ها و پوشاک و اقوام ایرانی را بخشی از برنامه‌های فرهنگی اجرایی در چند سال اخیر برشمرد.

انتهای پیام/ع

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.