وی اظهار داشت: در بسته سازگاری با کم آبی استان بوشهر ۲۶ برنامه مختلف در بخشهای مصرفی آب، نوع مصرف، نوع مدیریت مصرف، راهکارهای تامین آب و آب شیرین کنهای مورد نیاز این حوزه پیش بینی شده است.
رجایی افزود: در استان بوشهر بارشها نسبت به سی سال گذشته ۵۵ درصد کاهش یافته و این در حالی است که وقتی بارندگی یک منطقه از میزان بارش میانگین آن منطقه کمتر باشد خشکسالی اتفاق میافتد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای استان بوشهر ادامه داد: بر اساس بررسی ۱۳ ایستگاه هیدرومتری در سطح میزان آب آورد رودخانههای این استان در مقایسه با سال گذشته کاهش ۸۴ درصدی دارند.
وی افزود: اثر این مهم به صورت مستقیم و غیرمستقیم روی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی نشان داده میشود طوری که اکنون ۶۰ درصد از مخزن سد کوثر و ۸۸ درصد از مخزن سد رییسعلی دلواری خالی است.
رجایی ادامه داد: با این شرایط بطور طبیعی در بخش کشاورزی و شرب مصرفها تحت تاثیر و متاثر از این شرایط خواهد بود.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای استان بوشهر افزود: از دیرباز کیفیت آب زیرزمینی در استان بوشهر دچار نوسانات و افت شدید کیفی بوده و این امر سبب شد از همان ابتدا جهت تامین آب شرب از استانهای همجوار، منابعی در نظر گرفته شود.
رجایی ادامه داد: بخش کمی از آب شرب استان بوشهر از منابع درون استان تامین میشود و مهمترین نکتهای که باید در مدیریت مصرف به آن توجه کرد این است که ۲۲ درصد از منابع آب شرب استان بوشهر از استان فارس و ۷۷ درصد از استان کهگیلویه و بویراحمد تامین میشود.
رجایی در خصوص انشعابات غیرمجاز باغ شهرها نیز گفت: تاکنون برخوردهای قانونی و قضایی با این اشخاص اعمال شده و بتازگی نیز استاندار دستور داد که ظرف مدت ۱۰ روز آینده تمامی انشعابهای غیرمجاز باغ شهرها در شهرستانهای دشتستان، تنگستان، گناوه، دیلم و بوشهر باید قطع شود.
انتهای پیام/م