سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

راهکار‌هایی برای آموزش کنترل خشم به کودکان

یک متخصص کودک و روانشناس گفت: قبل از آموزش کنترل خشم به کودکان، باید والدین مهارت کنترل خشم را بلد باشند.

ریحانه گیلانی متخصص کودک و روانشناس در گفتکو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد؛ یکی از مهارت های زندگی که باید در راستای فرزند پروری موفق به کودکان و فرزندانمان آموزش دهیم، آموزش مهارت کنترل خشم به کودکان است.

وی با بیان اینکه مهم ترین نکته در آموزش کنترل خشم به کودکان این است که والدین خود مهارت کنترل خشم را بلد باشند گفت: مهارت کنترل و مدیریت خشم را پدر و مادر باید در خود نهادینه کنند تا کودکان نیز بتوانند آن را یاد بگیرند.


بیشتر بخوانید:کودکان چگونه مسئولیت پذیر می شوند؟ 


گیلانی ادامه داد: کنترل خشم یک مهارت در زندگی است و به کودکان باید چگونگی این کنترل را آموخت. بنابر این به آنان یاد دهیم چه به لحاظ فکری و چه از جنبه بدنی خشم را از خودشان دور کنند. برای شروع بهتر است مهارت های حل مسئله را به آنان آموزش دهیم. به طور مثال به کودکان بیاموزیم که هنگام خشم چه کارهایی را می توانند انجام دهند و مجاز به انجام چه کارهایی نیستند.

وی با اشاره به اینکه یکی از بهترین راه ها برای سازگاری با پاسخ های فیزیکی مضر در برابر خشم این است که یک کار فیزیکی دیگر را انجام دهند، افزود: از پنج حس بچه ها برای آرام کردن آنها هنگام خشم می توانید استفاده کنید. گوش کردن به یک موزیک، کشیدن یک نقاشی، بیرون رفتن و قدم زدن، آب پاشیدن به صورت، فشردن خمیر بازی، نفس های عمیق و آهسته کشیدن، خوردن یک خوراکی یا نوشیدنی، همه اینها به یک پاسخ مناسب تردر مقابل احساس خشم کمک می کند.

این متخصص و روانشناس تاکید کرد: بهتر است والدین هنگام خشم کودک، سعی نکنند در کودک این باور را ایجاد کنند که خشمش بی مورد است و مسئله مهمی وجود ندارد. در عوض با او همدردی کنند و به او بگویند که شرایطش را درک می کنند و می فهمند که او عصبانی است.


بیشتر بخوانید: با کودک خجالتی خود چگونه رفتار کنیم؟ 


وی تصریح کرد: از آنجا که خشم بر اثر تکرار عادت می شود، شایسته است تا حد امکان از امور خشم آور پرهیز شود. باید به کودک آموخت چه وقتی خشمگین شود و چه وقت خشم خود را فرونشاند. کودک باید یاد بگیرد که چگونه خشم خود را به شیوه مطلوب بیان و کنترل کند، نه اینکه از اظهار آن خودداری کند. اگر برخورد با اوضاع خشم آور از حد بگذرد، به شخصیت کودک موقتا و یا برای همیشه لطمه می زند . شیوه کنار آمدن با موانع زندگی به سن و تجارب گذشته کودک بستگی دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: کودکان ، خانواده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.