به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،جمشید اسکندری دیروزدر حاشیه بازدید از مزرعه کاشت پیاز ارگانیک در شرکت سهامی زراعی گلپایگان اظهار کرد: عملیات مناسب کشاورزی محصول پیاز در این مزرعه تحت نظارت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، مدیریت جهاد کشاورزی گلپایگان، سازمان تعاونی روستایی استان اصفهان و شرکت سهامی زراعی گلپایگان و همچنین محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اجرا شد.
وی گفت: هدف از کاشت محصول پیاز ارگانیک در این مزرعه که در قالب سایت الگویی، تولیدی، ترویجی اجرا شده است رسیدن به یک پیاز ویژه و پیاز عاری از هرگونه سموم و کودهای مورد نظر به خصوص کودهای دارای نیترات که استفاده میشود، است.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه تولید محصولات ارگانیک در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است، افزود: در این مزرعه عملیات مناسب کشاورزی، برای این که کمکم به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در حد صفر برسیم، انجام شده است.
وی گفت: بر اساس آزمایشهای انجام شده از لحاظ باقیمانده نیترات در محصول پیاز با توجه به اینکه صیفیجات و سبزیجات نیترات دوست هستند اما باقیمانده نیترات در حد صفر است، از لحاظ سموم هم هیچ سمومی در محصول پیاز دیده نشده است.
اسکندری افزود: عملیات مناسب کشاورزی نه تنها در محصول پیاز بلکه در سبزیجات و صیفیجات نیز اجرا میشود، محصولات ارگانیک یعنی محصولاتی که اصلا باقی مانده سموم ندارد.
وی افزود: از لحاظ استاندارد جهانی برای کشت محصولات ارگانیک یک عدد مشخص میشود که اگر از حد استاندارد پایین باشد مشکلی برای مصرفکننده نیست، اما اگر از حد مجاز بالاتر باشد برای مصرفکننده مشکل ایجاد میشود.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: سیاست جهاد کشاورزی این است که از حد استاندارد به صفر برسیم و بعد به سمت محصولات ارگانیک برسیم، کشورهای توسعه یافته نیز به سمت محصولات ارگانیک پیش میروند.
وی ادامه داد: این طرح در قالب یک طرح نظام نوین ترویج کشاورزی انجام میشود، نظام نوین ترویج کشاورزی سومین سالی است که بر اساس دستور وزیر جهاد کشاورزی در کل استان اصفهان در حال اجراست، گلپایگان یک شهرستان پیشرو در اجرای این طرح بود و بسیار موفق عمل کرده است.
اسکندری گفت: در این راستا تعدادی از کارشناسان به عنوان مروج در عرصههای مختلف کشاورزی حضور دارند و با بهرهبرداران در زمینه توصیههای علمی ارتباط مستقیم دارند.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان گلپایگان عملیات مناسب کشاورزی برای کشت محصول سیبزمینی نیز اجرا شده است و تا چند ماه آینده با برداشت محصول سیبزمینی به نتایج مطلوبی میرسیم.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در استان اصفهان برای کاشت پیاز ارگانیک پنج شهرستان فریدن ، گلپایگان، فریدونشهر، بوئین و میاندشت و سمیرم انتخاب شدند، شهرستان گلپایگان نخستین شهرستانی که اقدام به نشانه پیاز داشت و نخستین شهرستانی که نسبت به برداشت اقدام میکند.
وی افزود: پس از جواب آزمایش و آنالیز شهرستانها مشخص میشود که کدام شهرستان از لحاظ کیفیت محصول بالاتر عمل کرده است، اما شهرستان گلپایگان از لحاظ عملیات اجرایی از شهرستانهای موفق بوده است.
در ادامه مجتبی طالاری مسؤول زراعت شرکت سهامی زراعی گلپایگان اظهار کرد: در راستای تولید محصولات سالم سال گذشته بر اساس تأکیدات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان و سازمان تعاونی روستایی استان اصفهان، شرکت سهامی زراعی گلپایگان به عنوان سایت تولید پیاز سالم معرفی شد.
وی افزود: از بهمنماه سال گذشته انتخاب زمین برای کشت محصول زیر نظر کارشناسان مرکز تحقیقات استان اصفهان انجام و کاشت نشا پیاز در سایت الگوی کشت در سطح 5 هکتار اجرا شد.
طالاری ادامه داد: تقریباً سه روز کشت طول کشید و تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول با دستورات سازمان در زمینه آبیاری و سموم صورت گرفت.
وی گفت: اکنون در نمونهبرداری غده که برای آنالیز آوردند نیترات در حد مرز است و هیچ کدام از فلزات سنگین در داخل آن موجود نبوده است و توانستیم یک محصول سالم برداشت کنیم.
مسؤول زراعت شرکت سهامی زراعی گلپایگان گفت: در سطح 10 هکتار از اراضی شرکت سهامی زراعی، سیبزمینی گپ کشت شده است و سعی داریم سال آینده سطح زیر کشت محصولات را افزایش دهیم.
وی در پایان تصریح کرد: هیچ نوع کودی در این زمین پاشیده نشده است، هدف از این کار این نبود که 70 تن محصول برداشت شود هدف برداشت پیاز سالم است.
انتهای پیام/م