وی افزود:پل شهرستان، قدیمیترین پل شهر اصفهان است که قدمت آن به دوره ساسانیان و پیش از اسلام باز می گردد و پلهای سی و سه پل و پل خواجو، ۲ طبقه هستند.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار کرد: ما از یک سال و نیم قبل تا به امروز، کمیتهای را برای پایش پلهای تاریخی تشکیل دادیم و من با توجه به نتیجه کار این کمیته، وجود ترک فعال را در پلهای تاریخی شهر اصفهان تکذیب میکنم.
امیری تصریح کرد:از حدود سی و پنج سال قبل ترکهایی روی بدنه پل خواجو ایجاد شده است و ترک روی بدنه بناهای تاریخی یک امر بدیهی است البته اینگونه نیست که به این امر بدیهی توجهی نشود چرا که ترک نشان دهنده آن است که ایرادی در بنا ایجاد شده و باید بررسی شود.
وی ادامه داد:ترکهای بناهای تاریخی به دو دسته ترکهای فعال و غیر فعال تقسیم میشوند. ما از چند سال پیش در بیگلربیگیهای مرکزی پل خواجو یکسری ترک داشتیم و برای آنکه میزان خطر ترک ها را بسنجیم آنها را شاهدگذاری کردیم یعنی با گچ علامتی را روی ترکهای ایجاد شده گذاشتیم تا ببینیم ترک فعال است یا نه چرا که اگر تّرّک فعال باشد پس از مدتی نمونههای گچی که روی ترکها بوده است دچار شکست میشوند هم اکنون نیز ترکهای پل خواجو که در سالهای گذشته شاهدگذاری شده اند، تکان نخورده اند و با توجه به این امر، مرمتگران معتقد هستند با توجه به اینکه دیوارهای پل خواجو اورجینال دوره صفوی هستند حتی الامکان مداخله کمتری در آنها صورت بگیرد. زمانی که ترک فعال شود و شاهدگذاریها نشان دهند که ترک فعال است، مرمت گران کارشناسی می کنند تا بتوانند بنا را حفظ کنند.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان بیان کرد:ما در حدود یک ماه و نیم پیش ترکهای پل خواجو را مجددا شاهدگذاری کردیم و از آن زمان تا به امروز،شاهدها هیچ گونه علائمی را از فعال شدن ترکها نشان نمیدهند بنابراین ترکهای پل خواجو فعال نیستند و در حال حاضر کاری با آنها نداریم.
لازم به ذکر است؛در روزهای اخیر فایل تصویری و خبری مبنی بر گسترش ترکهای پل خواجو منتشر شده بود.
انتهای پیام/