به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ هنر ابریشم بافی یکی از هنرهای سنتی این دیار است که با زندگی مردم شهرهای مختلف عجین شده و ردپای آن در بسیاری از خانوادههای گلستانی نمایان است.
گلستان سومین تولید کننده پیلهتر در کشور
مواد اولیه برای ابریشم بافی تولید پیله تر توسط کرم ابریشم صورت میگیرد که به نوغانداری معروف است.
کاری پر زحمت که بسیاری از زنان و مردان گلستانی به آن مشغول هستند.
ما هم برای مشاهده تولید پیله و در نهایت پارچه های ابریشمی راغب شدیم از صفر تا صد کار را باهم تجربه کنیم.
ابتدا به سراغ مسئول نوغانداری رفتیم تا از میزان تولید پیلهتر در استان باخبر شویم.
عطارچی رییس اداره نوغانداری سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: میزان تولید پیلهتر امسال در استان ۱۷۱ هزار تن بوده است که نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش یافته است.
عطارچی افزود: استان گلستان بعد از استاهای گیلان و خراسان رضوی، سومین تولید کننده پیلهتر در کشور است که مینودشت، رامیان، کلاله، گالیکش، مراوه تپه، آزادشهر شهرستانهای نوغان خیز استان هستند.
وی ادامه داد: قیمت تضمینی خرید هر کیلو پیله تر ۱۸ هزار تومان بوده است که به صورت توافقی قیمت به ۳۲ هزار و پانصد تومان نیز رسید.
خانه تخصصی ابریشم بافی در شهرستان رامیان
مرکز تخصصی ابریشم بافی در این شهرستان با هدف گردآوری زنان هنرمند رامیانی و همراهی زنان چیره دست ابریشم باف در کنار جوانان و استفاده از تجربیات و تبادل نظر افتتاح شده است.
در خصوص فعالیت بیشتر این خانه و شرایط بافندگان با حاجی ابراهیمی معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفتگو کردیم.
حاجی ابراهیمی معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: تولید ابریشم و هنر ابریشم بافی از زمان جاده ابریشم در استان وجود دارد و ۵۰۰ بافنده در استان فعال هستند که حدود ۲۰۰ نفر آنها در شهرستان رامیان به این کار مشفول هستند.
حاجی ابراهیمی افزود: هنر ابریشم بافی با قدمت طولانی و سرمایه کم توانسته به عنوان منبع در آمد بسیاری از خانوارها در قالب کارگاههای خانگی نقش ایفا کند و زنان هنر دستان خود را مانند چادر شب، حوله، دستمال و سفرههای رنگارنگ ابریشمی، پارچههایی در ابعاد مختلف و برای کاربردهای امروزی تولید میکنند.
وی ادامه داد: اگرچه هنر ابریشم بافی به صورت سنتی توانسته باعث اشتغال و درآمدباشد، اما به دلیل نبود کارگاه بزرگ یا کارخانه برای صنعتی شدن آن هنوز صادرات به صورت چمدانی است که با فراهم شدن بستر میتوان دغدغه بافندگان را کاهش داد انجام همه مراحل در یک مکان و تامین مواد اولیه برای این افراد، میزان تولید را افزایش داد.
حاجی ابراهیمی افزود: همچنین میتوان با افزایش کیفیت در تولید، طراحی و بسته بندی بازار این هنر را رونق بخشید و در حوزه صادرات هم قدم برداشت.
وی در پایان افزود: همچنین برای رونق این هنر سنتی تسهیلاتی تا سقف ۱۰ میلیون تومان و با بهره ۴ درصد به عنوان اشتغال روستایی به بافندگان پرداخت میشود.
ابریشم سوغات گلستانی ها به خارج از کشور
کریمی مدیرکل سازمان صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: سال گذشته بالغ بر ۲ میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشتیم که بخشی از صادرات مربوط به ابریشم بافی بوده است.
وی ادامه داد: با خلاقیت و هنر دست زنان شهرستانهای استان هنر دست سنتی کاربرد امروزیتر نیز پیدا کرده است که در قالب لباسهای زنانه و برخی وسایل تزیینی مورد استفاده قرار میگیرد که در این راستا کارگاههایی هستند که تولیدات خود را به کشورهایی مانند ترکیه، فرانسه، انگلستان و برخی کشورهای دیگر صادر میکنند.
صنایع دستی پلی میان اقتصاد و فرهنگ است که حفظ و احیای آن، همان حفظ فرهنگ و هویت ماست که توجه به آن باعث رونق تولید و اشتغال خواهد شد.
گزارش از گنجا محمودی
انتهای پیام / ا