سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابتکار حیاتی جوان تاکستانی در صنعت نفت و گاز

علی شقاقی مبتکر اهل تاکستان، قطعه‌ای برای اتصال لوله‌های انتقال نفت و گاز در اعماق دریا طراحی و ساخته است که بخش مهمی از این صنعت را از وابستگی به خارج بی نیاز می‌کند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ؛ابتکار، همت و اعتماد کلید واژه‌هایی است که برای این اقدام جوان تاکستانی می‌توان توصیف کرد که دستگاهی حیاتی در صنعت نفت و گاز طراحی و ساخته است.

* دستگاه حیاتی «اسمارت کانکتور»

علی شقاقی، دستگاه «اسمارت کانکتور» را در یکی از شرکت‌های قطعه سازی تاکستان ساخته است، دستگاهی که مدت زمان قطع شریان نفت در هنگام تعمیرات خطوط انتقال را به شدت کاهش می‌دهد.

شقاقی می‌گوید: اسمارت کانکتور قطعه‌ای حیاتی در صنعت نفت و گاز است که با ظاهری ساده و کارایی بالا در عمق ۱۲۰ متری دریا کاربرد دارد.

به گفته این جوان مبتکر، در صورت بروز خرابی مانند پارگی و نشتی در بستر دریا، غواص دو سر لوله را در داخل این قطعه (اسمارت کانکتور) قرار می‌دهد و با یک اتصال هیدرولیک از روی شناور کنترل و عملیات دوختن دو خط لوله در چند دقیقه انجام می‌شود.

* اشتغالزایی در صورت تولید انبوه

شقاقی گفت: مواد اولیه این قطعه در داخل کشور تهیه شده و با کمک نیرو‌ها و مهندسان داخلی ساخته شده است.

به گفته وی، در صورت تولید انبوه بخش مهمی از صنعت نفت از وابستگی به خارج بی نیاز می‌شود.

شاطر عباس مدیر یکی از شرکت‌های قطعه سازی در تاکستان هم می‌گوید: با تولید دستگاه می‌توانیم حداقل برای ۱۰۰ نیروی جوان اشتغالزایی کنیم.

رحمانی یکی از کارگران این واحد قطعه سازی هم با اشاره به اینکه با حداقل امکانات، بهترین قطعات تولید شده است گفت: با مهندسان جوان کشور می‌توانیم بهترین ایده، کار و محصول را تولید کنیم.

* رقابت با محصول خارجی و ارزانتر از آن

قطعه «اسمارت کانکتور» به عنوان یکی از برترین طرح‌های وزارت نفت انتخاب شده و پشتوانه محکمی برای استخراج طلای سیاه در کشور است.

به گفته علی شقاقی، دانش فنی ساخت این قطعه حیاتی بومی شده است و می‌توان آنرا هم تراز با آخرین فناوری دنیا تولید کرد.

وی افزود: این قطعه تنها در لوله‌های ۴ اینچی، ۳۵ درصد ارزان‌تر از نمونه مشابه خارجی است که ۲۵ هزار دلار صرفه جویی ارزی دارد.

شاطر عباس از مدیران شرکت قطعه سازی هم گفت: در گذشته این قطعات بیشتر از شرکت‌های آمریکایی و اروپایی وارد می‌شد که برای تامین این دستگاه زمان و هزینه بسیار بالایی لازم بود.

وی افزود: بعد از خرید و نصب قطعه در ایران با بروز هر گونه مشکلی این قطعه پشتیبانی نمی‌شود و هیچ گونه ضمانتی (گارانتی) از کشور‌های خارجی ندارد.

نکته‌ای که در پایان درباره ابتکار این جوان تاکستانی می‌توان گفت: این است که این مبتکر و تولید کننده داخلی با رویکرد درون زایی و برون نگری، تحقق اقتصاد مقاومتی را در عمل نشان داده است.

گزارشی از ندا حسین پور

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت ، گاز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.