به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چهل و چهارمین نشست ماهیانه جامعه اسلامی مدیران ایران با موضوع «بررسی شرایط موجود کشور؛ چه باید کرد؟» برگزار شد.
علی آقامحمّدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تبریک میلاد امام رضا (ع) با ذکر مقدمهای در رابطه با شرایط موجود کشور افزود: تحریم فعلی و آثار اقتصادی آن را از لحاظ اینکه از جنس قدرت است یا ضعف باید بررسی مورد بررسی قرار گیرد! برای مقایسه تحریم های سال ۹۷ و سال ۹۰ باید به نکاتی توجه کرد.
وی با بیان اینکه تحریم های سال ۹۷ که امروز واقع شده توسط کشورهایی اعمال میشود که نسبت به گذشته تضعیف شده اند، تصریح کرد: امریکا که امروز رهبری تحریم های ایران را بر عهده دارد در حال بر هم زدن نظم هایی ( توافقات بین المللی ) در جهان است که هزینه های هنگفتی برای تعیین آنها توسط دولت ها پرداخت شده است. این نظم ها متشکل از زحمات نیروهای سیاسی، اطلاعاتی و نظامی کشورها بوده که به چنین جایگاهی برسد.
آقامحمّدی، خروج آمریکا از توافقات بین المللی را باعث تضعیف آمریکا در سیاست خارجی دانست و افزود: آقای ترامپ یک امریکایی نمونه است و تمام وجنات جامعه سرمایه داری را دارد. در سوالی که از اقای کسینجر در رابطه با ترامپ پرسیده شد وی گفت نمی توانم در شرایط فعلی در مورد اقای ترامپ صحبت کنم اما یک نکته وجود دارد و آن این است که اقداماتی که ترامپ انجام می دهد متفاوت با گذشته و غیر قابل بازگشت است.
وی افزود: از طرفی در شرایط فعلی اسرائیل که حامی تحریم های ایران است نسبت به گذشته وضعیت سست تری دارد. در گذشته آنها از طرف سوریه و لبنان مورد تهدید نبودند و وضعیت با ثبات تری را داشتند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در سفری که به جولان سوریه داشتم در آن زمان شرایط منطقه جولان به نحوی بود که علارغم فاصله یک کیلومتری نیروهای سوری و اسرائیلی منطقه آرامش داشت اما گزارش ها حاکی از آن است در شرایط فعلی علی رغم اینکه شهر های سوریه برای کمک به امنیت اسرائیل تخریب شده اما منطقه جولان امروز یکی از مناطقی است که تا حد زیادی تسلیح شده و امنیت اسرائیل را به خطر انداخته است.
آقامحمّدی با بیان اینکه امروز کوچکترین پروازهای اسرائیل و آمریکا در سوریه تحت نظر است، تصریح کرد: یک نکته ای که اینجا باید اشاره بشود این است که سخنان سردرمداران اسرائیل مبنی براینکه ایران نباید در سوریه حضور داشته باشد بدین معناست که آنها میخواهند ایران از مرزهای اسرائیل فاصله بگیرد و خواسته آنها عدم حضور ایران نیست. صهیونیست ها در دیدارهایی که با روس ها داشته اند از آنها خواسته اند که امنیت اسرائیل را روسیه تامین کند که این مورد نشان از ضعف صهیونیست هاست.
وی ادامه داد: کشور دیگر منطقه عربستان سعودی است که اختلافات در داخل این کشور افزایش یافته و این کشور با همسایگان خود به مشکل برخورده است. در گذشته اکثر نخست وزیرهای کشورهای منطقه را عربستان سعودی تعیین می کرد اما در شرایط فعلی در قطر، لبنان، تونس، مالزی و… قدرت عربستان تضعیف شده است.
آقامحمّدی اظهار داشت: با وجود اینکه جایگاه کشورهای جبهه مقابل ایران تضعیف شده اما این بدین معنا نیست که انها قدرت مقابله با ایران و اعمال تحریم ها را ندارند. و این دو کاملا با هم متفاوت است. در تحریم های سال ۹۰ شورای امنیت و اروپا در جبهه مقابل ایران قرار داشتند اما در شرایط فعلی صرفا آمریکا سردمدار تحریم هاست. از طرفی امریکا نسبت به راه های دور زدن تحریم ها اشراف پیدا کرده و راه های گذشته را مسدود کرده است. در گذشته ایالات متحده برای تحریم ایران با دولت ها وارد مذاکره می شد اما امروز بدلیل تضعیف قدرت، استراتژی انها از مذاکره با دولت ها به مذاکره با شرکت ها تغییر یافته است.
وی با بیان اینکه در ستاد تحریم های ایران ۳۸۰ نفر مشغول فعالیت هستند و دائم مأموریت می روند، اظهار داشت: آمریکا برای تاثیرگذارتر شدن تحریم ها در بسیاری از شرکت اقدام به خرید سهام کرده و از جهت قدرت اعمال تحریم ها آمریکا قدرت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است.
عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در مجموع در سال ۹۶ ایران ۵۵ میلیارد دلار واردات داشته است. در بین کشور های شریک تجاری کشورمان، چین، اتحادیه اروپا در صدر مبادلات با ایران بوده اند. بیشترین مصرف ارز کشور دلار و یورو بوده و در مرحله بعد یوان چین بوده است. در بسیاری موارد از کشوری که واردات صورت گرفته علی رغم اینکه ما ارز آن کشور را داشتیم اما با یورو و دلار واردات انجام دادیم که این نشان می دهد نظم بخشی در واردات یک خلا است اما می توان با انجام اصلاحات در این حوزه نیاز به ارز واسط را کاهش داد و تاثیر تحریم ها را کم کرد .در شرایط فعلی به دلیل اینکه تحریم ها به صورت ناگهانی اعمال شد.
انتهای پیام/