سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعجوبه‌ای که غذایش نان و ماست بود + فیلم

7 مرداد سالروز درگذشت علامه بهلول گنابادی است.

به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان؛ علامه حاج شيخ محمّدتقی بهلول گنابادی در سال 1279 شمسی در روستای بيلند شهرستان گناباد پا به عرصه حيات گذاشت. شيخ در 6 سالگی به مکتب می‌رود و در 8 سالگی تمام قرآن را حفظ کرد. وی در 7 سالگی برای زن‌ها منبر می‌رفت كه در آن زمان به خاطر رفتار خاصش به بهلول شهرت يافت.

بیشتر از هر چیز واقعه مسجد گوهرشاد اسم این عارف وارسته که در آن زمان 28 سال بیشتر نداشت را بر سر زبان‌ها انداخت. واقعه‌ای که در آن شیخ محمد تقی بهلول سخنرانی کوبنده‌ای را علیه رضاشاه در پی ماجرای کشف حجاب انجام داد و بعد از سخنرانی پلیس به مسجد ریخت و عده زیادی را به قتل رساند اما شیخ جان سالم به در برد.

بعد از آن شیخ به افغانستان گریخت و تقاضای پناهندگی کرد اما دولت افغانستان به دلیل نداشتن گذرنامه وی را زندانی کرد. شیخ بیش از 30 سال در زندانهای افغانستان به بدترین شکل ممکن زندانی بود.

شیخ پیش از آنکه به افغانستان بگریزد به دلیل خطراتی که وی را تهدید می‌کرد همسرش را طلاق داد و به عقد یکی از دوستانش درآورد و به این ترتیب هیچ اولادی از وی به یادگار نماند.

وی پس از آزادی از زندان افغانستان به مصر می‌رود و در مدت یک سال و نیم اقامت در آن کشور از طرف جمال عبدالناصر به سمت رئیس بخش فارسی صدا و سیمای مصر منسوب می‌شود. مدتی نیز به خاطر تسلط به منابع اهل سنت در دانشگاه الازهر به تدریس می پردازد و بعد از گذشت مدت زیادی از دوران تبعید به وطن بازمی‌گردد.

بهلول زمانی که در زندان بود به دلیل نداشتن حداقل امکانات اشعاری را که می سرود تماما حفظ می‌کرد. وی 120 هزار بیت شعر سروده است که 30 هزار بیت آن متعلق به حضرت زهرا(س) و قسمت قابل توجهی از آن بر وزن شاهنامه فردوسی و در وصف حضرت امام(ره) بود. که به «خمینی نامه» مشهور است.

بهلول 200 هزار شعرحفظ بود

بهلول ویژگی‌های منحصر به فردی داشت، اولا حافظه به شدت قوی ای داشت به طوری که خودش در این باره می‌گوید:"حافظه‌ای داشتم که نمونه‌اش در دنیا نبود" غیر از قرآن و اشعاری که سروده بود بسیاری از اشعار دیگر شاعران را نیز از بر داشت(200 هزار بیت شعر)به علاوه بسیاری از خطبه‌های نهج البلاغه، صحیفه سجادیه،دعای جوشن کبیر، دعای عدلیه، دعای مشلول، دعای کمیل ، زیارت عاشورا و... شیخ تا چند سال پیش از مرگش هر روز غیر از روزهای حرام روزه بود و غیر از نان و ماست و یا شیر و از این قبیل غذاها و چند میوه خاص چیز دیگری نمی‌خورد و معتقد بود که ماست تمام نیازهای بدن را تامین می‌کند و خودش علت سلامتیش را در کم خوراکی می دانست.

شیخ محمد تقی بهلول چای را ترک کرده بود و علت را هم شنیدن حکایتی از ناپلئون عنوان می کرد که در این حکایت ناپلئون گفته بود:" هر وقت دیدید بچه های آنها صبح که از خواب بیدار می شوند پیش از هر چیز چای طلب می‌کنند یعنی ما به مقصود خود رسیده‌ایم!"

روزی شیخ وقتی از منبر پایین می‌آید و قصد خروج از مجلس را دارد جوانی بلند می‌شود دست شیخ را می‌گیرد و می‌گوید اجازه دهید در این تاریکی راهنمائیتان کنم آقا، که شیخ جواب می‌دهد من زیر نور ماه خط می‌نویسم جوان! و این جوان کسی نبود جز سیدعلی خامنه ای که این خاطره را سال‌ها بعد در دیداری که با شیخ بهلول داشت برای ایشان تعریف کرد!

علاقه رهبر انقلاب به شیخ بهلول

رهبر انقلاب علاقه زیادی به شیخ بهلول داشت جملاتی را در وصف ایشان گفته بود اما این علاقه یک علاقه متقابل بود شیخ بهلول چه در زمان ریاست جمهوری و چه در زمان رهبری، با ایشان ملاقات می‏‌کرد و می‏‌فرمود: «وظیفه ماست که به رهبر شیعیان سر بزنیم و او را حمایت کنیم». در یکی از ملاقات‏‌ها مقام معظم رهبری پیشانی ایشان را می‌بوسد. شیخ بهلول گنابادی در وصف رهبر انقلاب اینگونه می گوید: کسی را بی رغبت تر از ایشان به مال دنیا نمی‌شناسم، شاید من به زهد مشهور باشم، اما ایشان از من زاهد‌ترند چون من هیچ ندارم و زهد دارم اما ایشان می‌توانند همه چیز داشته باشند و در عین حال زهد می‌ورزند(نقل به مضمون).

شیخ محمد تقی بهلول در 7 مرداد سال 1384 و در سن 105 سالگی در حالی که نه زن و فرزند و نه مال و منالی جز ردای تنش داشت از دنیا رفت، تا همه از ایشان به عنوان شگفتی روزگار یاد کنند.


بیشتر بخوانید: رو نمایی از سردیس علامه بهلول گنابادی در گناباد 


انتهای پیام/
 

نگاهی به زندگی علامه حاج شيخ محمّدتقی بهلول گنابادی + فیلم

 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۵۶ ۰۹ مرداد ۱۳۹۷
خوش به سعادتش کاش من هم مثل این عارف وارسته بشم انشاالله، خیلی دوسش دارم
ناشناس
۰۰:۵۶ ۰۹ مرداد ۱۳۹۷
خوش به سعادتش کاش من هم مثل این عارف وارسته بشم انشاالله، خیلی دوسش دارم
مجتبا
۱۳:۴۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۷
بنده حقیر حدود ۳۰ ،۳۵ سال قبل ایشان را در حسینیه محلمه مان ، کوچه علیا ، در یزد زیارت کرده بودم ازبس متواضع وخاکی بود به شک افتاده بودم وازدیگران میپرسیدم آیا واقعأ ایشان همان شخصیت بزرگ تاریخساز است
محسن
۱۰:۴۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۷
با سلام من از همشهریان این عارف مجاهد هستم و از نزدیک خاطره ای دارم که برایتان باز گو می کنم. شیخ همیشه ساده زیست بود و کمتر کسی ایشان را سوار بر اتومبیل میتونست ببینه روزی در مسجد محلمان یعنی مسجد قائم گناباد ایشان به جمع نمازگزارن اضافه شدند اما در بین مردم نه مثل برخی مسوولین در جایگاه مخصوص.... از قرار من وایشان کنار هم نشستیم. لباس هاشون کهنه اما بسیار بسیار تمیز بودو بعد از هر نماز ایشان تسبیحات حضرت فاطمه (س) رو جوری زمزمه می کردند که به سختی می تونستیم تشخص بدیم و من که کنار ایشان نشسته بودم فقط متوجه می شدم دست ها رو روی پا های خودشان گذاشته بودندو با هر ذکر انگشتان صرفا بسیار ضعیف تکان می خوردند وبس. گویا که شیخ دوس نداشت حتا در کوچکترین حرکاتش ذره ای ریا باشه. ای کاش الان هم حداقل برخی مسوولین اینگونه بی ریا و مردمی بودند و انقلاب مردم رو به کام خودشون مصادره نمی کردند
مهدوی
۰۸:۵۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۷
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
شهروند
۲۳:۵۷ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
خیلی خیلی جالب بود واقعا عالی
رشاد
۲۲:۵۰ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
روحت شاد و یادت ماندگار
شادی روحش صلوات
نهضت جهانی صلوات
۱۹:۳۰ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
درود خدا بر این مرد مبارز با تقوی زاهد مسلک که علی وار زیست ونام نیک وسنت های حسنه برای خود ومریدانش باقی گذاشت
نثار روح پاکش صلوات
ناشناس
۱۷:۴۸ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
ثروتمند واقعی او بود
علی
۱۷:۳۰ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
روحش شاد
ناشناس
۱۶:۳۲ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
خدایش بیامرزد
مصمم
۱۵:۱۶ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
روحش شاد و با انبیاء و اولیاء صلوات الله علیهم اجمعین محشور باد