سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر علوم در نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها؛

اشتغال کوتاه‌مدت دانشجویان در واحد‌های تولیدی جایگزین کارآموزی شود

غلامی در فراخوانی به روسای دانشگاه ها موضوع تولید و اشتغال در آموزش عالی را مورد توجه قرار داد و گفت: اشتغال کوتاه‌مدت دانشجویان در واحد‌های تولیدی جایگزین کارآموزی شود.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ منصور غلامی وزیر علوم در فراخوانی خطاب به رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور، انجام اقدامات اجرایی در راستای راهبرد‌های اساسی مدنظر ریاست جمهوری به منظور «فائق آمدن بر مشکلات و چالش‌های جاری کشور»، از جمله «حمایت از بازار تولید داخلی» و «پشتیبانی و حمایت از فرآیند‌های افزایش تولید، ارتقای کیفیت و بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید در کلیه واحد‌های تولیدی کشور» را مورد تأکید قرار داد.
 
در این فراخوان که در 2 محور اصلی «تولید» و «اشتغال» تنظیم و ابلاغ شده، آمده است: با عنایت به پاره‌ای از مشکلات و چالش‌های جاری کشور و پیرو سخنان مورخ ۶ تیرماه ۱۳۹۷ رئیس جمهوری درخصوص تلاش نخبگان و پژوهشگران، مشارکت و همکاری تمام مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری وابسته به وزارت علوم در مقطع حساس کنونی ضروری است.

در نامه وزیر علوم به رؤسای دانشگاه‌های کشور، واحد‌های تولیدی کشور، اعم از دولتی و خصوصی، به مثابه «سربازان خط مقدم جبهه مبارزه با توطئه‌های اقتصادی در کشور» توصیف شده و در بخش «تولید» محور‌های ذیل مورد تاکید قرار گرفته است:

- پشتیبانی از بازار داخلی کشور از طریق تأمین نیاز‌های مؤسسات وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از واحد‌های تولیدی کشور

- کمک به واحد‌های تولیدی کشور در اصلاح فرآیند‌های افزایش تولید، ارتقای کیفیت و بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید در کلیه واحد‌های تولیدی کشور

- کمک به واحد‌های تولیدی در ارتقای توان مدیریتی و توسعه مهارت‌های کسب و کار واحد‌های تولیدی کشور، اعم از دولتی و خصوصی، از طریق برگزاری دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی کوتاه‌مدت برای مدیران ارشد و میانی واحد‌های تولیدی، در این خصوص انتظار می‌رود مؤسسات در تأمین هزینه‌های مترتب خود مشارکت کنند.

- مشارکت فعال مؤسسات در طرح‌های انتقال فناوری مورد نیاز واحد‌های تولیدی

- پشتیبانی فنی از واحد‌ها و گروه‌های پژوهش و توسعه شرکت‌های دانش بنیان برای بالا بردن کیفیت محصولات جدید و تقبل بخشی از هزینه‌های طرح توسط مؤسسه

- کمک به واحد‌های صنعتی در اجرای طرح‌های سریع برای جایگزینی مواد اولیه و قطعات و تجهیزات مورد نیاز کارخانه‌ها

- اجرای طرح فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در جامعه و صنعت

- عرضه انواع خدمات فنی – مهندسی و آزمایشگاهی، مشاوره مدیریت مالی، منابع انسانی و بازاریابی از جانب اعضای هیئت علمی به واحد‌های تولیدی کشور

- اشتغال کوتاه‌مدت دانشجویان در واحد‌های تولیدی، اقتصادی و اجتماعی که جایگزین کارآموزی آن‌ها شود

غلامی در بخش دیگری از فراخوان به رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور با محوریت «اشتغال»، راهکار‌های زیر را مورد تاکید قرار داده است:

- بررسی دقیق محیط کسب و کار منطقه توسط دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری برای یافتن زمینه‌های مناسب سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال مولد

- کمک به دستگاه‌های مسئول در تدوین طرح‌های سرمایه‌گذاری به منظور گسترش سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه

- واگذاری فضا‌های بلااستفاده مؤسسات به مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری برای برپایی واحد‌های فناور به منظور توسعه کارآفرینی

- تلاش بیشتر پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد برای افزایش استقرار شرکت‌ها و واحد‌های متقاضی و نیز اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی. بنابراین، میزان اشتغال، فروش و صادرات محصولات فناورانه از شاخص‌های مهم ارزیابی پارک‌ها خواهد بود.

این نامه می‌افزاید: بدین منظور، ضروری است ایجاد انگیزه در اعضای هیئت علمی و تشویق آنان برای ارائه طرح‌های اشتغال‌آفرین در کشور و منطقه در صدر برنامه‌های مؤسسات قرار گیرد.

از مؤسسات انتظار می‌رود بودجه‌های هزینه‌ای خود را بکاهند و منابع حاصل از آن را به سمت اجرای طرح‌های اعلام شده هدایت کنند. در این مسیر، بایسته است مؤسسات در هزینه‌های طرح‌های مذکور و طرح‌های مرتبط با بهبود محیط زیست مردم مشارکت کامل نمایند و دیدگاه کسب درآمد اختصاصی را در چنین مواردی کنار بگذارند.

در بخش پایانی فراخوان غلامی به روسای دانشگاه‌های کشور آمده است: بایسته است طرح‌ها، برنامه‌ها و اقدامات خود را به طور پیوسته به معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گزارش دهید تا هماهنگی مقتضی با دستگاه‌های اجرایی کشور صورت پذیرد.

وزارت علوم  بر خود لازم می‌داند به نحو شایسته از اقدامات ارزنده مؤسسات، اعضای هیئت علمی، کارشناسان و دانشجویان برای تحقق اهداف یادشده قدردانی کند.

انتهای پیام/

ضرورت حمایت از واحدهای تولیدی داخلی برای ارتقای بهره وری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.