وی با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران آموزش و پرورش یک نهاد حاکمیتی است تصریح کرد: تحصیل در آموزش و پرورش باید رایگان باشد، ولی مردم مشارکت خوبی داشته اند.
عمادی ادامه داد: خیرین مدرسه ساز بسیار وضعیت خوبی را رقم زدند و با وجود اینکه اعتبار عمرانی آموزش و پرورش در سالهای اخیر کم شده است، ولی خیرین جای این بودجه دولت را گرفته اند.
این مقام مسئول افزود: مشارکت مردم در مدرسه سازی و مدرسه داری یکی از پیشرفتهایی است که در آموزش و پرورش اتفاق افتاده است و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند.
مشکلات جذب و نگهداشت معلمان
وی یادآور شد: آموزش و پرورش نتوانسته است معلمان را همپای تغییرات زمان پرورش دهد و در فرایند جذب و نگهداشت معلمان نقص داشته است که متاسفانه این امر در راستای نظرات شخصی وزرای آموزش و پرورش بوده است که به تعلیم و تربیت ضرر زده است.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: مهمترین مسئله آموزش و پرورش کمبود نیروی انسانی است و البته برنامه درسی نیز مشکل دارد و نیاز است آسیب شناسی شود.
وی افزود: آموزش و پرورش برای جذب ۱۷ هزار نیروی مورد نیاز باید بین ۳۴ هزار نفر که نمره قبولی را کسب کرده اند مصاحبه انجام دهد، ولی از بین ۳۵۰ هزار شرکت کننده در آزمون استخدامی، فقط ۱۸ هزار نفر نمره قبولی را کسب کرده اند و با این وجود آموزش و پرورش نمیتواند عناصر مطلوب را با مصاحبه انتخاب کند و این زمینه کیفیت معلمی را پایین میآورد.
عمادی با بیان اینکه در سال ۱۳۴۲ در کشور ۱۴ دانشگاه وجود داشت، ولی در این زمان ۲ هزار و و ۶۸۰ دانشگاه داریم خاطرنشان کرد: با وجود ۹۰۰ هزار شرکت کننده در کنکور، دانشگاهها حدود ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر پذیرش در سال دارند و رقابت این تعداد داوطلب برای ۵۰ هزار صندلی در رشتههای پزشکی، مهندسی و رشتههای پرطرفدار در دانشگاههای معتبر و دست اول کشور است و با این اوصاف اکثر صندلیهای دانشگاهها خالی میماند.
استفاده از ظرفیت خیرین
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در این نشست اظهار داشت: جمع بازنشستگان هر دستگاهی گنجینه آن دستگاه و منشا اثر هستند و پیشکوستان عرصه تعلیم و تربیت به ویژه افرادی که نقش مدیریتی را در دورهای ایفا کردند اثرگذار خواهند بود.
ناصر کرمی ادامه داد: آموزش و پرورش باید در انتصابهای مهم کشوری و استانی صاحب نظر و اثر گذار باشد که متاسفانه در این امر اثرپذیر است، ولی با این وجود آموزش و پرورش استان سعی داشته است در برابر بحثهای غیرمنطقی کوتاه نیاید.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: برای استمرار و افزایش کیفیت شبانه روزیها که ظرفیت خوبی در اختیار دانش آموزان مناطق محروم قرار میدهد نیاز به حمایت و پشتیبانی خیران و حامیان است.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر برای تامین امکانات شبانه روزی به ویژه مواد غذایی دانش آموزان به دلیل عدم تخصیص سرانه غذایی یا ناکافی بودن آن مشکلات زیادی وجود داشت که با پیگیری و مشارکت مردم، خیران، حامیان شبانه روزی و کمکهای وزارت رفاه استفاده شد.
کرمی با بیان اینکه ۳۳ مدرسه شبانه روزی اعم از نمونه و عادی در استان وجود دارد خاطرنشان کرد: ۴هزار و ۵۰۰ دانش آموز در این مدارس مشغول تحصیل هستندکه تعداد یک هزار و ۷۵۰ نفر از این دانش آموزان از امکانات خوابگاهی آن استفاده میکنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان در پایان خاطرنشان کرد: وجود مدارس شبانه روزی در بعضی از مناطق قابل توجیه نیست و باید با مدارس در مناطق پرجمعیت تجمیع شوند و در راستای تامین منابع نیاز است که خیرین همت کنند.
انتهای پیام/م