سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا هر شب رأس یک ساعت خاص از خواب بیدار می‌شویم؟

اگر شما همواره در ساعت خاصی از شب بیدار می‌شوید به احتمال فراوان در یکی از اندام‌های داخلی شما مشکل عدم تعادلی وجود دارد و باعث اختلال خواب و بیدار شدن شما می‌شود.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛بر اساس طب سنتی چینی، ناهنجاری‌های مزمن مربوط به خواب به دلیل عدم توازنی است که در نتیجه اختلال در جریان انرژی در بدن ایجاد می‌شود. وقتی که فرد در شرایط بدنی خوبی قرار دارد، انرژی موسوم به ژی (Qi) به راحتی در بدن جریان پیدا می‌کند، اما وقتی که از لحاظ جسمی با مشکلی مواجه باشید، در یکی از حرکت نیروی مذکور در یکی از اندام‌های داخلی بدن متوقف شده و به همین دلیل است که به صورت متوالی در ساعت خاصی از شب از خواب بیدار می‌شوید. در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما را با دلایل بیدار شدن در یک ساعت خاص از شب بر اساس طب سنتی چینی آشنا کنیم.

ساعت بدنی دوره‌ای چینی چیست؟

مفهوم ساعت ارگان‌های درونی بدن در طب چینی بر این فرض استوار است که نیروی ژی در ۱۲ قطعه دایره‌ای در بدن که با ارگان‌های داخلی در ارتباط است جریان دارد. هر سیکل کامل از این دیاره ۲۴ ساعت طول کشیده و هر یک از اندام‌های داخلی بدن ۲ ساعت وقت دارد که با نیروی ژی درمان شود.

در طول شب، نیروی ژی به درون بدن منتقل می‌شود تا بدن برای فعالیت‌های روز بعد شارژ گردد. از این رو اگر شما همواره در ساعت خاصی از شب بیدار می‌شوید به احتمال فراوان در یکی از اندام‌های داخلی شما مشکل عدم تعادلی وجود دارد، زیرا انرژی ژی نمی‌تواند در آن جریان یابد و همین موضوع باعث اختلال خواب و بیدار شدن شما می‌شود.

در اولین مراحل خواب، سیستم درون ریز بدن خود را متوازن کرده و رگ‌ها فعال‌تر می‌شوند. این بدان معناست که هر مشکلی مربوط به سلامتی سیستم ایمنی، تیروئید، غده‌های آدرنال یا متابولیسم می‌تواند شامل بیدار شدن شما شود. مشکل در به خواب رفتن در چنین ساعاتی می‌تواند نشانه استرس بیش از حد یا نگرانی فراوان در طول روز باشد.

برای بهبود کیفیت خواب در چنین شرایطی می‌توانید به مدیتیشن روی بیاورید، در رختخواب یوگا کار کنید یا تمرینات کششی ماهیچه‌ای و ریلکسیشن انجام دهید.


بیشتر بخوانید:عارضه هاى نامطلوبى که به علت کم خوابى پدیدار مى شوند+ توصیه‌ها 



۲۳ تا ۱ شب: کیسه صفرا

کیسه صفرا مسئول تولید مایع صفرا (زردآب) است که برای هضم و شکستن چربی‌هایی که در طول روز مصرف کرده اید بسیار ضروری است. بیدار شدن مکرر در چنین ساعتی از شب می‌تواند نشانه این باشد که شما به سنگ صفرا مبتلا هستید یا باید میزان چربی که مصرف می‌کنید را کاهش دهید و روغن‌های سالم تری مصرف نمایید.

علاوه بر این، کیسه صفرا به شدت تحت تاثیر ناامیدی روحی، اعتماد به نفس پایین، تند مزاجی و احساس پیشمانی است. از این رو برای این که در این ساعت از شب بتوانید دوباره به خواب بروید باید اعتماد به نفس خود را بالا برده و ناراحتی‌هایی که از دیگران دارید را فراموش نمایید.

۱ تا ۳ صبح: کبد

در این زمان از شب، بدن خود را تمیز می‌کند و ترکیبات زاید از خون و دیگر بافت‌ها پاک می‌شود. به همین دلیل بیدار شدن مکرر در این ساعت از شب می‌تواند نشان دهنده این موضوع باشد که کبد شما با مواد آلوده و سمی زیادی درگیر شده است. برای این که به کبدتان کمک کنید کارکرد طبیعی خود را داشته باشد سعی کنید آب بیشتری بخورید و مصرف الکل و کافئین خود را کاهش دهید.

بیدار شدن در این زمان از شب، همچنین، می‌تواند در نتیجه احساسات منفی مانند خشم، درماندگی، احساس گناه و عصبانیت رخ دهد که باید آن‌ها را حل نمایید تا بتوانید به سیکل طبیعی خواب خود برگردید.

۳ تا ۵ صبح: ریه‌ها

 

ریه‌ها اولین اندام‌هایی هستند که از طریق جمع آوری اکسیژن، نیروی ژی را در خود به جریان می‌اندازند و سپس آن را به منظور آمادگی داشتن برای یک روز جدید به دیگر اندام‌های درونی بدن منتقل می‌کنند. اگر به طور مرتب بین ساعت‌های ۳ تا ۵ صبح از خواب بیدار می‌شوید و نشانه‌هایی مانند عطسه، سرفه و یا گرفتگی بینی دارید، ممکن است مشکل مربوط به خلط بیش از حد یا رژیم غذایی نامناسب باشد.

ریه‌ها همواره با احساسات منفی مانند غم و اندوه مرتبط هستند از این رو بیدار شدن مکرر در چنین زمان‌هایی می‌تواند نشان دهنده این باشد که شما باید از دست این احساسات منفی خلاص شوید. در این مورد انجام تکنیک‌های خاص نفس کشیدن می‌تواند راهگشا باشد.

۵ تا ۷ صبح: روده بزرگ

در این موقع از صبح، جریان انرژی در روده بزرگ شما متمرکز است که فضولات را از بدن شما خارج می‌کند. اگر در این اندام بدن عدم تعادلی وجود داشته باشد ممکن است دچار یبوست، افزایش وزن و یا پیری زودرس شوید. برای این که به عملکرد مناسب روده بزرگ خود کمک کنید و خواب بهتری در این ساعت از صبح زود داشته باشید باید ماهیچه‌های خود را بکشید و به فعالیت وادارید، مقدار زیادی آب بنوشید و بعد از خواب بیدار شدن به دستشویی بروید.

بیدار شدن مکرر در این ساعت از شبانه روز با مشکلات روحی مانند احساس درماندگی و گیر افتادن، احساسات تدافعی و صبور نبودن در زندگی مرتبط است. از این رو بیدار شدن مکرر در این ساعت می‌تواند نشانه این باشد که زمان خلاص شدن از این همه فکر و استرس و سختگیری که بار روحی مضاعفی را به شما تحمیل کرده فرا رسیده است.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

بیدار شدن مکرر  شبانه روز با مشکلات روحی  در زندگی مرتبط است

برچسب ها: خواندنی ، دانستنی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
الله وردی
۰۴:۴۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱
عالی بود ممنون
ناشناس
۰۳:۴۷ ۲۲ فروردين ۱۴۰۱
اطلاعات بسیار عالی و ارزشمند بودند من با وجود خستگی و کار زیاد باز هم حدود س ۳ بیدار میشدم مطالب بالا در موردم درست بودند و راه کار ها بسیار درست
mostafa
۰۵:۱۱ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
بسیار زیبا و مفید بود من همیشه ساعت 4از خواب بیدار میشم و وقتی به خواب میرم خواب بد میبینم یعنی در خواب درگیری میبینم وذهنم درگیر این خواب لعنتی میشه وخواب ازم میگیره .البته شاید به شغلم هم بستگی داشته باشه من 24ساعت کارمیکنم و48ساعت استراحت به نظر شما میتونه علتش ساعت کاریم باشه ؟
Nasim
۰۲:۴۶ ۲۲ دی ۱۴۰۰
من مابین ساعت ۵ تا۷ ازخواب میپرم کاملا درست بودبخاطراسترس وفشارروحی که تحمل میکنم
ناشناس
۰۸:۴۱ ۳۰ آذر ۱۴۰۰
سلام چند وقته منم سر ساعت 5تا8صبح بیدار میشم علتش چیه یا از ساعتی که میخوام بخوابم تا 4صبح بیدارم بعد میخوام
مهسا
۲۱:۴۲ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
به نظرم درست بود. دقیقا بعد از یک غم بزرگی که برام پیش اومد هر شب بین ساعت ۳ تا ۵ بیدار میشم. اتفاقا دقیقا دنبال این بودم که چرا هرشب اون ساعت بیدار میشم که به این مطلب رسیدم
ناشناس
۰۸:۱۱ ۰۷ مرداد ۱۴۰۰
چکار کنیم که دوباره خواب بریم
جعفرتوفیق سعادتی
۰۸:۵۱ ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام من همیشه ساعت چهاروسی وچهاردقیقه ازخواب بیدارمیشوم درخواب تف میکنم.وازخماب بیدارمیشوم(اکثراوقات)
وبعدازان خواب راحت دارم
ناشناس
۰۴:۴۵ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
بله درست بود.من هم ساعت ۴و نیم بیدار میشم.دلیلش ریه هست.چون خودمم تازگی ها نفس کشیدنم سخت شده
ناشناس
۲۰:۴۱ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
عالی بود
آذین
۰۴:۱۴ ۰۹ دی ۱۳۹۹
کاملا صحیح بود...عالی ..ممنونم
عین اله خسروی
۰۴:۱۴ ۱۱ آذر ۱۳۹۹
سن ۵۳ستل سکته مغزی کرده هستم دایلش چیست هر شب بین ۳الی ۴بیدار می شوم و دوباره بخواب میروم این کار همیشگی من است
ممنون
۲۲:۰۰ ۲۰ آبان ۱۳۹۹
ممنون