سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

چمن کاری شهرداری منطقه ۶ برای دانشگاه تهران در روزگار ممنوعیت چمن کاری

در حالیکه سیاست های کلی کاهش مصرف آب بر ممنوعیت کاشت چمنهای جدید و جمع آوری تدریجی چمنهای سابق تاکید دارد، شهرداری منطقه 6 به صورت خودسرانه سیاست کاشت و ترمیم چمن ها را در پیش گرفته است.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از پیامدهای بالا رفتن دمای هوا در سال جاری، افزایش مصرف آب و به دنبال آن سیاستگذاری های مسئولین برای جلوگیری از مواجهه با کمبود آب است.

سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران که مسئولیت حفظ و توسعه فضای سبز شهری را بر عهده دارد، یک از مصرف کنندگان اصلی آب به شمار می رود، که کوچکترین برنامه ریزی های این سازمان، تاثیر چشمگیری در کاهش مصرف آب می گذارد.

سازمان بوستانها و فضای سبزشهرداری تهران به منظور کاهش مصرف آب مورد نیاز گیاهان شهری، در گام اول هر گونه استفاده از آب آشامیدنی جهت آبیاری گیاهان را ممنوع کرد و در گام دوم هم به سمت خودداری از کاشت گیاهان پر مصرف به ویژه چمن روی آورد.

سازمان بوستانهای طی بخشنامه ای به همه مناطق شهرداری تهران اعلام کرد، هر گونه کاشت چمن به دلیل مصرف بالای آب این گیاه در سطح شهر تهران ممنوع است.


بیشتر بخوانید: کاشت چمن ممنوع بود یا شد؟


به تازگی شهرداری منطقه 6 تهران طی قراردادی میلیاردی با دانشگاه تهران، متعهد شده که بخشی از زمینی را که در کنار مسجد دانشگاه تهران واقع شده است، چمن کاری کند.

در شرایطی که انتظار می رود شهرداری تهران از حیث جایگاه اجرایی خود، و مسئولین دانشگاه تهران از حیث جایگاه علمی و دغدغه مندی اجتماعی شان، خود از مخالفین سر سخت کاشت چمن باشند تا گامی موثر در صرفه جویی آب برداشته شود، در اقدامی تعجب برانگیز تصمیم به کاشت چمن گرفته اند.

در این میان گفته می شود قراردادی یک میلیاردی میان دانشگاه تهران و شهرداری منعقد شده تا شهرداری برای این دانشگاه اقدام به چمن کاری کند..

معاون خدمات شهری شهرداری منطقه 6 با تائید اصل موضوع چمن کاری در دانشگاه تهران، موضوع قرارداد میلیاردی را رد می کند و می گوید: در سال 97 قراردادی برای کاشت چمن نداشته ایم، و بر اساس قراردادی که سال گذشته بسته ایم، چمن کاری در بخشی از دانشگاه تهران طی هفته های اخیر به پایان رسیده است.

افشین خدامی معاون خدمات شهری منطقه 6 شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در بخش کوچکی از دانشگاه تهران چمن های موجود ترمیم شده است، گفت: در زمینی که قبلا چمن بوده و مثلا چند نقطه 25 متری آن خراب شده بود کار ترمیم چمن انجام شده و طی هفته های اخیر به پایان رسیده است.

خدامی با تاکید بر اینکه به تازگی کاشت چمن را به پایان رساندیم، اظهار کرد: کار ما خلاف بخشنامه نبوده، زیرا ما عملیات ترمیمی انجام داده ایم و فقط در قسمت های آسیب دیده که دچار کچلی شده بود چمن کاشته ایم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند متر را ترمیم کرده اید، از ارائه پاسخی روشن خودداری کرد و گفت: در خصوص متراژ چمن های ترمیمی، نه به صورت جزئی و نه به صورت کلی اطلاعاتی ندارم.

به گزارش حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بی شک زمین چمن همچون بدن انسان نیست که ترمیم آن نیازمند بخیه و پاسمان باشد، و هنگامی که سخن از ترمیم زمین چمن به میان می آید، به این معناست که در قسمتهای آسیب دیده زمین، چمن جدید کاشته شده است.


بیشتر بخوانید: هرگونه کاشت جدید چمن را جمع‌آوری می‌کنیم


در حالیکه سیاستهای صرفه جویی آب، شهرداری تهران را در مسیر جمع آوری تدریجی چمنهای شهری قرار داده، شهرداری منطقه 6 در اقدامی خود سرانه پا در مسیر تقویت و کاشت چمنهای شهری گذاشته، و با مرمت خواندن عملیات کاشت چمن، گامی بلند در راستای افزایش مصرف آب برداشته است.

افشای این تخلف شهرداری منطقه 6 در شرایطی صورت گرفته که دانشگاه تهران محل حضور هزاران جوان نخبه و دلسوز است و باشگاه خبرنگاران هم بر اساس سرنخهایی که توسط همین دلسوزان ارائه شده موفق به کشف ابعاد پنهان این ماجرا شده است.

حال اگر چنین تخلفی در رمپهای بزرگراهی و یا اماکنی رخ می داد که محل حضور دانشجویان و اساتید دانشگاهی نبود، بی گمان این قرارداد و جزئیات مربوط به آن همراه بذر چمن ها در داخل زمین دفن می شدند و کسی از جزئیات آن با خبر نمی شد.

اگرچه صدور بخشنامه ممنوعیت کاهش چمن به منظور کاهش مصرف آب اقدامی مفید و لازم از سوی سازمان بوستانها بوده، اما این کار به تنهایی برای  کاهش مصرف آب کافی نیست، و سازمان بوستانها باید ابزارهای نظارتی خود را هم برای اجرای دقیق این بخشنامه تقویت کند، زیرا که صدور بخشنامه بدون پشتوانه اجرایی، آب در هاون کوبیدن است.

توضیحات روابط عمومی شهرداری تهران در مورد چمن کاری در دانشگاه تهران:

پیرو انتشار مطلبی تحت عنوان چمن کاری شهرداری منطقه 6 برای دانشگاه تهران که توسط آن رسانه تولید و منتشر شده توضیحات ذیل جهت تنویر افکار عمومی و رفع شبهات ایجاد شده ارسال می گردد .خواهشمند است وفق مفاد مصرح در قانون مطبوعات نسبت به انتشار موارد ذیل اقدام نمایید:

1- در گزارش منتشره اینطور عنوان شده که شهرداری منطقه 6 بصورت خودسرانه طی قراردادی میلیاردی با دانشگاه تهران، اقدام به چمن کاری در کنار مسجد دانشگاه تهران نموده است. این در حالی است که ادعای مذکور چه از حیث اقدام خودسرانه و همچنین عقد قرارداد یک میلیاردی با دانشگاه تهران و نیز ابلاغیه های اخیر مبنی بر ممنوعیت چمن کاری فاقد صحت و واقعیت می باشد و این منطقه قراردادی بابت چمن کاری با دانشگاه تهران منعقد ننموده است.

2- براساس آنچه که در گفتگوی معاون خدمات شهری منطقه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان نیز اعلام شد: اصل این موضوع اجرای طرح نگهداشت، بازپیرایی و مرمت فضای سبز دانشگاه تهران به عنوان بخشی سرانه های فضای سبز منطقه 6 بوده است که به درخواست دانشگاه تهران از مجموعه شهرداری تهران صورت پذیرفته و موضوع قرارداد چمن کاری بصورت خاص صحت ندارد.

3- گفتنی است طرح بازپیرایی ومرمت فضای سبز دانشگاه تهران از جمله ردیف های مصوب بودجه فضای سبز شهرداری منطقه 6 می باشد که طی سالهای اخیر بنا به درخواست دانشگاه تهران از مدیریت شهری به عنوان کد پروژه و ردیف بودجه ای در شورای اسلامی شهرتهران به تصویب رسیده و در سالهای 96 و 97  جهت اجرا به منطقه ابلاغ شده است.

4- طرح بازپیرایی و توسعه و احداث فضای سبز پردیس مرکزی دانشگاه تهران بر اساس کد پروژه ابلاغی از شورای اسلامی شهر تهران در قالب قراردادی که توسط پیمانکار فضای سبز منطقه اجرایی شده و شامل تهیه 246 اصله نهال، تهیه 3810 اصله درختچه، 5116 اصله گیاهان پرچینی و تهیه بیش از 30 هزار گلدان از انواع رز مهندسی، گیاهان پوششی،گلهای فصل و گلهای دائمی بوده است که در بازه ای 4 ماهه از تاریخ 20 دی 96 تا 20 فروردین 97 به اجرا در آمده و پس از آن نیز به مدت سه ماه عملیات نگهداشت و نظارت به منظور ضمانت صحت اجرا توسط منطقه به انجام رسیده و سپس فضای بازپیرایی شده به دانشگاه تحویل شده است.

5- این در حالیست که بازپیرایی، مرمت و احداث چمن تنها بخشی ازاین طرح فضای سبزی بوده است و کلیه اقدامات طرح مصوب مذکور با 350 میلیون تومان به اجرا در آمده است. بنابر این ادعای چمن کاری  1 میلیارد تومانی برای دانشگاه صحیح نمی باشد.

6- خاطر نشان می شود طرح مذکور پیش از دستورالعمل جدید ممنوعیت کاشت چمن در شهر تهران به منطقه ابلاغ و به مرحله اجرا رسیده است و از این منظر برخلاف آنچه که در گزارش مذکور بر آن تاکید شده هیچ گونه تخلف، مخفی کاری و اقدام خودسرانه ای بر خلاف مصالح شهر تهران و شهروندان تهرانی توسط این مجموعه صورت نپذیرفته که مستوجب کشف ابعاد پنهان آن باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.