سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون سازمان حفاظت محیط زیست:

دو سال از احیای دریاچه ارومیه عقب هستیم

معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به دلیل کمبود و تخصیص نشدن به موقع اعتبارات طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه دو سال از برنامه احیا عقب هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ تجریشی، معاون سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری با رسانه‌های ارومیه گفت: تراز آبی دریاچه ارومیه از سال ۹۳ که ستاد احیا فعالیت خود را شروع کرد تاکنون در مجموع ۲۶سانتی متر افزایش پیدا کرده است.

مسعود تجریشی افزود: دریاچه ارومیه هنوز احیا نشده است و ما سعی در تثبیت وضعیت کنونی آن داریم. بسیاری از متخصصان اعتقاد داشتند که دریاچه ارومیه تا سال ۹۵ صد در صد خشک خواهد شد، اما در حال حاضر دوران تثبیت را به خوبی گذرانده‌ایم .

وی با اشاره به اینکه متاسفانه به دلیل کمبود و عدم تخصیص به موقع اعتبارات طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه دو سال از برنامه احیای عقب هستیم افزود: هم اکنون در حال ورود به مرحله احیای هستیم البته اگر اعتبارات مورد نیاز به موقع تخصیص یابد طرح‌ها نیز با شتاب بیشتری پیگیری می‌شوند.

وی اضافه کرد: میزان اعتبارات مصوب برای احیای دریاچه ارومیه از سال ۹۳ تا سال ۹۶، ۳ هزار و ۷۸۲ میلیارد تومان بود، اما تاکنون تنها یک هزار و ۱۳۷ میلیارد تومان تخصیص یافته است، ما در کشور هنوز به این جمع بندی نرسیده‌ایم که در مورد مصرف آب اول باید آب مورد نیاز برای شرب تامین شود بعد محیط زیست، بعد صنعت و در آخر آب برای کشاورزی مصرف شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آب در کل کشور به مسئله‌ای مهم تبدیل شده و برای مردم جای سوال وجود دارد که چرا وضعیت آب کشور به این شکل تبدیل شده است.

وی در ادامه عنوان کرد: دریاچه ارومیه سال‌های گذشته ۸.۷ میلیارد متر مکعب منابع آب تجدیدپذیر داشت که براساس مورد مذکور و بارش‌ها کاشت دیم و در ادامه ساخت سد‌ها و کاشت درخت‌ها به وجود آمد و در نهایت این سد‌ها از ورود سیلاب‌ها به دریاچه ارومیه جلوگیری به عمل آورد.

وی افزود: کاهش سطح تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۸۴ شروع شد. در سال ۹۲_۹۳ آب ورودی به دریاچه ارومیه به ۵۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته بود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: دلایل اصلی خشکی دریاچه ارومیه شامل کاهش بارش‌ها، نبودسیاست گذاری‌ها مناسب در اراضی کشاورزی و عدم مدیریت صحیح در مصرف آب هستند.

وی با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه اولین مصوبه هیئت دولت بوده ، ادامه داد: تونل کانی سیب پروژه بسیار بزرگی است که تاکنون ۲۱.۵ کیلومتر از طول ۳۵.۷ کیلومتری آن حفاری شده است ، در مرداد ماه سال گذشته تراز دریاچه ۱۲۷۰.۵۶، سطح دریاچه ۲۰۷۰‌کیلومتر و مقدار آب آن ۱.۶ میلیارد متر مکعب بود.

وی افزود: در مرداد ماه سال جاری تراز دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۵۸ بود که نسبت به زمان شروع به کار ستاد احیای دریاچه ارومیه ۲۶ سانتی متر افزایش داشته است از سال ۹۳ بیشتر است و همچنین در مرداد ماه سال جاری سطح دریاچه ارومیه ۳۰۰ کیلومتر نسبت به سال ۱۳۹۳ افزایش یافته است.

تجریشی در ادامه افزود: متخصصان با قاطعیت از خشکی دریاچه ارومیه در سال ۹۵ سخن می‌گفتند در حالیکه خوشبختانه این اتفاق رخ نداد و به دنبال آن هستیم تا کانون‌های گردوخاک به زیر آب بروند.

انتهای پیام/ ن.م

 

دلایل اصلی خشکی دریاچه ارومیه مشخص شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.