سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق:

تغییر کابینه اقتصادی در شرایط فعلی کشور الزامی است/ حجم نقدینگی کشور به 1500 میلیارد تومان رسیده است

آل اسحاق گفت: تغییر کابینه در شرایط فعلی لازم است ولی کافی نیست و باید مسئولان اقتصادی قبول کنند که مسیری که طی کرده‌اند جوابگو نبوده است.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یحیی آل اسحاق رئیس اتاق مشترک ایران و عراق در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نمی‌توان گفت تمام قراردادهای خارجی به صورت نقدی منعقد می‌شود،گفت: بسیاری از قراردادها تابع شرایط زمانی و مکانی خاص است و تنها برخی از قراردادها با وجود شرایط به صورت نقدی و یا مدت‌دار انجام می‌شود.

وی ادامه داد: تمامی مواد قرارداد بستگی به روابط خریدار، فروشنده و نوع کالا و خدماتی که ارائه می‌شود دارد.

آل اسحاق تصریح کرد: در قراردادهای هواپیما و یا قراردادهای توتال مشاهده کردیم که این گونه مشکلات وجود دارد و باید حتما به آن توجه شود زیرا همان طور که سود برای هر دو طرف معامله وجود دارد باید پرداخت خسارت و یا غرامت نیز برای هر دو طرف در قراردادها منعقد شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق در مورد تجدید نظر قراردادهای منعقد شده با سایر کشورها گفت: یکی از اصلی ترین مشکلات اساسی ایران فرمت قراردادهای منعقد شده با سایر کشورها است و باید قراردادها با دید حقوقی و منافع دو طرف منعقد شود.

وی به عملکرد تیم اقتصادی دولت اشاره کرد و گفت: مدل اقتصادی دولت تنها بر این روش بوده که اگر روابط اقتصادی و سیاسی در حوزه بین‌الملل مثبت و تحریم‌ها برداشته شود مشکلات کشور نیز در سایر حوزه‌ها برطرف می‌شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق بیان کرد: خوشبختانه دولت در این مسیر عملکرد مطلوبی داشته است ولی در هر صورت متاسفانه طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد و همین موضوع باعث شد که اقدامات کابینه اقتصادی موثر نشود.

وی با اشاره به اینکه تغییر کابینه در شرایط فعلی لازم است ولی کافی نیست گفت: باید قبول کنیم مسیری که رفتیم پاسخگو نبود و دولت باید این موضوع را قبول کند و در همین خصوص رویکردها و کابینه اقتصادی دولت باید تغییر کند.

آل اسحاق تصریح کرد: کابینه دولت باید همه فن حریف باشد و شرایط کنونی اقتصاد، شرایط پیش از تحریم و شرایط بعد از تحریم‌ها تجربه کرده باشد و بتوانند در این شرایط اقتصاد موثری برای کشور ایجاد کنند.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق تاکید کرد: به طور قطع باید کابینه اقتصادی دولت تغییر کند زیرا کابینه فعلی مربوط به سیستم قبل از تحریم است ولی شرایط استراتژی فعلی کابینه نیازمند وزرای جدید است تا بتوانند همراستا با شرایط پیرامون اقدامات لازم را انجام دهند.

وی در ادامه به نوسانات قیمت سکه در بازار نیز اشاره کرد و گفت: اقتصاد انتزاعی نیست و یک عامل نمی‌تواند به تنهایی بر شرایط تاثیر بگذارد بلکه مجموع اقدامات از جمله عرضه و تقاضا بر روند بازار تاثیرگذار است و زمینه‌ساز تغییر وضعیت اقتصادی می‌شود.

آل اسحاق ادامه داد: یکی از عوامل تاثیرگذار بر نوسانات سکه تغییر استراتژی است و از سوی دیگر وجود حجم بالای نقدینگی و معضل عمومی اقتصادی کشور باعث ایجاد چنین شرایطی شده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه هم اکنون حجم نقدینگی  1500 میلیارد تومان است گفت: به این میزان نقدینگی کشور روزانه هزار میلیارد تومان نیز اضافه می‌شود به طوری که حجم نقدینگی هم اکنون اقتصاد حدود 1700 میلیارد تومان است

وی توضیح داد: اگر این میزان حجم نقدینگی با تولید ناخالص داخلی هماهنگ باشد به طوری که همان اندازه که پول بالا می‌رود تولید نیز افزایش یابد نتیجه آن ایجاد بالانس در اقتصاد می‌شود.

آل اسحاق تاکید کرد: رشد نقدینگی با سرعت فزاینده تا 30 درصد ادامه دارد ولی در این راستا تولید ناخالص تنها بین 3 تا 5 درصد افزایش می‌یابد و این موضوع باعث ایجاد شکاف بین نقدینگی و تولید می‌شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق توضیح داد: در شرایط فعلی یک دشمن بیرونی و یک چالش درونی در اقتصاد کشور وجود دارد که باید در ابتدا انسجام داخلی ایجاد شود که در این راستا باید همه با یکدیگر همکاری کنیم تا در مقابل چالش‌ها تنظیم برنامه و هماهنگی بین دولت و مجلس ایجاد شود و از این بحران خارج شویم.

وی توضیح داد: مدل اقتصادی باید متناسب با شرایط فعلی کشور باشد الگویی که هم اکنون در اقتصاد کشور وجود دارد مجموعه‌ای است که باید تغییر کند و در این راستا باید ابتدا رویکردهای اقتصادی و سپس مدیریت شرایط بهبود یابد.

انتهای پیام/

پرداخت خسارت و یا غرامت  برای هر دو طرف  قراردادها لحاظ شود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.