سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آخرین راه‌حل اروپا

آیا رئیس کمیسیون اروپا امروز با حضورش در آمریکا به تنش‌های تجاری اخیر پایان می‌دهد؟

ژان کلود یونکر به منظور برطرف کردن تنش‌های تجاری بی‌سابقه بین آمریکا و اتحادیه اروپا، امروز با دونالد ترامپ دیدار می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یورونیوز، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا روز چهارشنبه در واشنگتن با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دیدار می کند. دیداری که بهانه اصلی آن تنش‌های تجاری بی‌سابقه بین آمریکا و اتحادیه اروپا در ماه های اخیر است. این تنش ها نتیجه اجرای تعرفه های جدید محصولات صادراتی اروپا به آمریکا هستند.

ژان کلود یونکر، نخست وزیر پیشین لوکزامبورگ بدلیل دانش حقوقی و جایگاهش از سوی سران آلمان و فرانسه، به عنوان دو کشور مهم اتحادیه اروپا، مامور شده تا درباره تعرفه های جدید آمریکا برای خودروهای صادراتی اروپا با دونالد ترامپ گفتگو کند. هدف اصلی حذف این تعرفه ها است که بعید به نظر می رسد رئیس جمهور آمریکا به آن تن دهد.

دونالد ترامپ پیش تر در اوایل ماه ژوئن، به نام منافع ملی آمریکا تعرفه ۲۰ تا ۲۵ درصدی روی خودروهای اروپایی وارداتی به آمریکا وضع کرد. او در نشست گروه هفت که در اوایل ماه ژوئن برگزار شد و ژان کلود یونکر هم در این نشست حضور داشت با کنایه ضمن اشاره به فراوانی خودروهای تشریفات مرسدس بنز گفته بود امیدوار است بجای مرسدس شاهد حضور شورلت های شرکت جنرال موتورز باشد.

در ماه ژوئن اتحادیه اروپا در اولین واکنش به آمریکا هشدار داده بود که وضع تعرفه‌ گمرکی سنگین بر واردات خودروهای اروپایی، پیش از هر چیز به صنعت خودروسازی سازی آمریکا ضربه خواهد زد.

اتحادیه اروپا در اوایل ماه ژوییه و با آغاز اجرای تعرفه های آمریکا تأکید کرد «وضع چنین تعرفه‌هایی به اقدام متقابل شرکای اقتصادی می‌انجامد و می‌تواند ۳۰۰ میلیارد دلار از صادرات آمریکا را به خطر بیاندازد.» سیاست های وضع تعرفه های جدید روی محصولات اتحادیه اروپا که مهم ترین و بزرگترین شریک تجاری آمریکا به شمار می رود با انتقادات فراوانی حتی در داخل آمریکا مواجه شده است.

اتحادیه اروپا طی سندی ۱۰ صفحه‌ای که برای وزارت بازرگانی آمریکا ارسال شد اعلام کرد که وضع تعرفه‌های گمرکی سنگین بر خودروها و قطعات خودروی تولید اروپا توجیه‌ناپذیر و از منظر اقتصادی بی‌معنا است.

وزارت بازرگانی آمریکا اواخر ماه مه به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور و با عنوان اینکه پای «امنیت ملی» در میان است بررسی پیرامون تعرفه‌های گمرکی صادرات و واردات این کشور را آغاز کرد.

اروپا از خودروهای آمریکایی وارداتی به این اتحادیه ۱۰ درصد تعرفه گمرکی می‌گیرد حال آنکه خودروهای اروپایی که به آمریکا وارد می‌شوند ۲​۵ درصد مالیات گمرکی می‌پردازند.

پیش‌تر رئیس جمهور آمریکا با اعلام این‌که در طول دهه‌ها صنعت آهن و فولاد کشورش قربانی یک «تجارت نابرابر» بوده، حقوق گمرکی واردات فولاد را به میزان ۲۵ درصد و آلومینیوم را به ۱۰ درصد افزایش داد. امری که تا ۳ میلیارد دلار به اقتصاد اروپا ضربه زد. 

در مقابل مقامات اتحادیه اروپا به دفعات خشم خود را از تصمیمات جدید آمریکا اعلام داشته‌اند و تهدید به مقابله به مثل کرده‌اند. در یک نوبت کمیسیون اروپا اعلام کرد تعرفه مالیاتی شامل برخی کالاها هم‌چون موتورسیکلت‌ هارلی‌دیویدسون، ویسکی بوربن، ذرت، تنباکو، محصولات آلومینیومی و فولادی را افزایش خواهد داد. امری که ضرری ۲.۸ میلیارد دلاری را متوجه آمریکا خواهد ساخت.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ماه مارس ۲۵ و ۱۰ درصد تعرفه بر روی واردات فولاد و آلومینیوم وضع کرد. با این حال وی در آن زمان اتحادیه اروپا، کانادا، مکزیک، برزیل، استرالیا و آرژانتین را از این تعرفه ها مستثنی کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.