سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارائه شکواییه پرونده ویلاسازی غیرمجاز در منطقه حفاظت شده خائیز به دادگاه

عضو شورای عالی شبکه انجمن های مردم نهاد خوزستان از ارائه شکواییه آغاز ساخت و ساز بدون مجوز در منطقه حفاظت شده خائیز به دادگاه خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، عبدالصاحب عبودی، عضو شورای عالی شبکه انجمن های مردم نهاد خوزستان به اعتراض کمیته حقوقی شبکه انجمن های زیست محیطی خوزستان نسبت به تغییر کاربری بیش از 30 هکتار از منطقه حفاظت شده خائیز برای ساخت ویلا و مجتمع تفریحی اشاره کرد و بیان داشت: این کمیته در این خصوص شکواییه ای را تنظیم کرد و به دادگاه ارائه داد.

وی به مطرح شدن طرح گردشگری در منطقه حفاظت شده با هدف ساخت 140 واحد ویلا از 2 سال پیش اشاره و تصریح کرد: عملیات ساخت و ساز از اواخر سال گذشته آغاز شده که با اعتراض فعالان محیط زیست، از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویر احمد متوقف شده بود.

عبودی در ادامه افزود: حدود یک هفته پیش مطلع شدیم که ساخت و سازها دوباره از سرگیری شده و سرمایه گذار طرح به ویژه در روزهای تعطیل در منطقه فعالیت هایی انجام می دهد.

مدیرعامل جمعیت فعالان محیط زیست بهبهان به ممنوعیت تغییر کاربری و فروش زمین های مناطق حفاظت شده براساس قانون اشاره کرد و اذعان داشت: حفظ منطقه حفاظت شده خائیز و توقف ویلاسازی و تخریب در این منطقه، خواسته فعالان محیط زیست بهبهان است.

این مقام مسئول اظهار کرد: زمین هایی که برای اجرای این طرح واگذار شده اند، زمین های روستای تنگه تکاب هستند که اکنون متروکه هستند.

عبدالصاحب عبودی افزود: این منطقه با قدمت چند هزار ساله دارای چندین چشمه طبیعی و تنها چشمه های مومیایی (عرق کوه) در جنوب ایران است، همچنین گونه های کل و بز در این محل زندگی می کنند که در صورت ساخت ویلا و مجتمع تفریحی، آرامش این محیط از بین می رود و زیستگاه به کلی تخریب می شود.

وی اظهار داشت: مسئولان محلی این طرح را یک طرح اشتغالزایی و برای پیشرفت شهرستان تلقی می کنند، این در حالیست که این توسعه ناپایدار است و محیط زیست و حیات وحش این محیط طبیعی باارزش را از بین خواهد برد.

فرخ شیرالی، رییس اداره حفاظت محیط زیست بهبهان در این خصوص بیان کرد: اگر چه بخشی از منطقه حفاظت شده خائیز در خوزستان قرار دارد، اما مدیریت آن منطبق بر تقسیمات کشوری نیست و زیرنظر اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویر احمد و شهرستان دهدشت است، بنابراین هرگونه عملیات و تصمیم گیری در این منطقه حفاظت شده مربوط به آن استان است.

وی با بیان اینکه اداره کل محیط زیست کهگیلویه با ویلاسازی در این منطقه مخالفت کرده اذعان داشت: صدور هر گونه مجوز در مناطق چهارگانه جزء اختیارات ادارات کل نیست و سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه تصمیم گیری می کند که در این مورد تاکنون مجوزی صادر نشده است.

روح اله عزیزی، رییس اداره حفاظت محیط زیست دهدشت نیز آغاز دوباره ساخت و ساز در منطقه حفاظت شده خائیز را تکذیب کرد و افزود: محیط بان های این اداره روزانه منطقه را بازدید کرده و از هرگونه فعالیت اجرایی در آن ممانعت می کنند.

وی اظهار کرد: یک سرمایه گذار بیش از 2 سال است که در پی گرفتن مجوز طرح گردشگری و ویلاسازی در منطقه حفاظت شده خائیز بوده که هنوز هیچگونه مجوزی برای این طرح صادر نشده است.

عزیزی گفت: سرمایه گذار در اسفند سال گذشته قصد داشت عملیات اجرایی را آغاز کند که به دلیل نداشتن مجوز از فعالیت وی در منطقه جلوگیری کردیم.

این مقام مسئول بیان داشت: طرح اولیه ساخت بیش از 100 واحد ویلا و مجتمعی با سالن های جشن و تئاتر بود که سازمان حفاظت محیط زیست با آن مخالفت کرده است، این سرمایه گذار سپس طرح جدیدی را با عنوان طرح گردشگری طبیعی (اکوتوریسم) در این منطقه حفاظت شده ارایه کرده که با کاهش مساحت ساختمان ها یک مجتمع رفاهی و تفریحی جایگزین شده، این طرح هم اکنون در سازمان محیط زیست در حال بررسی است و هنوز با آن موافقت نشده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست دهدشت با بیان اینکه واگذاری زمین های مناطق حفاظت شده طبق قانون ممنوع است، اظهار کرد: با رعایت ضوابط و اعمال محدودیت هایی می توان کاربری را تغییر داد، در این مورد کاربری زمین ها کشاورزی است که سرمایه گذار مدعی است آن ها را خریداری کرده و سند شخصی دارد.

وی تصریح کرد: براساس آخرین سرشماری، این منطقه بیش از یک هزار راس کل و بز دارد که به دلیل وجود دریاچه سد مارون و چشمه ها تمرکز آن در تنگ تکاب است، همچنین وجود چند غار طبیعی، گونه هایی چون پلنگ و کاراکال و پرندگان با ارزشی مانند جغد شاخدار و جغد ماهیخوار به اهمیت این منطقه افزوده است.

انتهای پیام/گ

ممنوعیت واگذاری زمین مناطق حفاظت شده به سرمایه گذار

برچسب ها: محیط زیست ، دادگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.