وی با اشاره به پراکندگی گودهای پرخطر در پایتخت گفت: بیشترین تعداد گودهای پرخطر با 14 مورد در منطقه 1 قرار دارد و پس از آن منطقه 22 با 11 گود و منطقه 18 با هفت گود بیشترین تعداد گودهای پرخطر را در خود جای داده اند. در مابقی مناطق نیز تعداد گودهای پرخطر کم تر از هفت مورد است و در عین حال در مناطقی مانند 16 و 19 هیچ گود پرخطری مشاهده نشده است.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران در توضیح معیار تمایز گودها از حیث میزان خطر عنوان کرد: برابر مفاد مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان (پی و پی سازی) هرگونه گود با عمق بیشتر از 20 متر با خطر بسیار زیاد تلقی می شود و گودهای با عمق کم تر از 20 متر در گروه گودهای با خطر زیاد یا معمولی قرار می گیرند، البته در این مورد باتوجه به اینکه گود با شیب پایدار ایجاد شده یا با دیوار قائم، گودهای زیر 6 متر یا 9 متر به عنوان گودهای معمولی لحاظ می شوند.
به گفته موسوی برابر مفاد این ضوابط اگر آب در گود جاری باشد(تراوش) گود از حیث میزان خطر، زیاد و بسیار زیاد تلقی می شود. همچنین، اگر خاکی که در آن گودبرداری انجام میشود دستی یا فاقد چسبندگی قابل اعتماد باشد، نمیتوان خطر گود را معمولی در نظر گرفت.
وی وجود ساختمان «بسیار حساس» در کنار گود را از دیگر معیارهای تشخیص گود به عنوان پرخطر معرفی کرد و گفت: چنانچه ساختمان بدون اسکلت باشد یا نشانه آشکار علائم فرسودگی و ضعف زیاد در باربری در آن دیده شود، یا به دلیل ارزش تاریخی و فرهنگی بنا در صورت نشست خسارات زیادی به آن وارد شود، سازه در دسته ساختمان های بسیار حساس قرار می گیرند.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنانش به متوسط عمر گودهای تهران پرداخت و عنوان کرد: از 242 گود رها شده 27 مورد عمرشان تا یک سال است، 116 مورد بین 1 تا 3 سال، 77 مورد بین 4 تا 10 سال و 28 گود عمرشان بالای 10 سال است.
موسوی ادامه داد: در رابطه با عمق گودها نیز عمق 12 مورد بالای 25 متر، 92 مورد بین 10 تا 25 متر، 52 مورد بین 5 تا 10 متر و 85 مورد زیر 5 متر است. ضمن اینکه 7 گود نيز به دلیل شرایط خاص، امكان اندازه گيري دقيق را نداشتند كه این مورد در دست بررسي است .
وی در ادامه با اشاره به وجود گودهای با اهمیت گفت: از ابتدای فروردین 96 تا به امروز دو هزار و 176 پروانه برای بناهایی که دارای زیرزمین بیش از یک طبقه هستند، صادر شده است. از این تعداد، هزار و 797 مورد شروع به کار کرده اند و هزار و 80 مورد از مواردی که شروع به کار کرده اند، به مرحله سقف طبقه همکف رسیده اند.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران با بیان اینکه در این میان، 717 گود باقيمانده جزء گودهای با اهمیت محسوب می شوند و عنوان رهاشده یا خطرناک به آن ها تعلق نمی گیرد، تاکید کرد: بیشترین تعداد گودهای بااهمیت با 199 مورد در منطقه 1 و پس از آن با 100 مورد در منطقه 2 و 91 مورد در منطقه 3 قرار دارد.
موسوی با تاکید بر اقدامات اخیر شهرداری تهران در راستای رصد و نظارت بر گودها تصریح کرد: ظرف 6 ماه گذشته از 279 گود در تهران بازدید کرده ایم و از شهرداری های مناطق خواسته ایم تا با مالک برای تعيين تكليف سريع گودها وارد مذاکره یا به استناد ماده 14 بند 55 قانون شهرداری ها خود وارد عمل شوند.
به گفته مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران طی 6 ماه گذشته تعداد گودهای رهاشده از 279 مورد به 242 گود کاهش یافته است.
موسوی در ادامه با اشاره به محدودیت های مدیریت شهری درخصوص ورود فنی به گودها، گفت: براساس قانون ورود فنی به ملکی که پروانه و مهندس ناظر دارد با عواقب خاصی همراه است، به این معنی که اگر اتفاقی رخ دهد دستگاه نظارت و مالک پاسخگوی مراجع قضایی نیستند و شهرداری را به دخالت در اجرا متهم می کنند.
وی با تاکید بر سایر محدودیت های مدیریت شهری عنوان کرد: از لحاظ قانونی زمانی که مالک پروانه ساختماني خود را دریافت می کند و گودبرداری انجام می شود، شروع به کار محقق شده است. در این شرایط، اگر عملیات متوقف بماند و زمان مندرج در پروانه طی شود، مالک باید عوارض تطویل را پرداخت کند و بعد از آن پروانه باطل شده تمديد می شود.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر پر شدن گود برج میلاد طی ماه های آینده بیان کرد: پروانه گود برج میلاد سال 91 صادر شد و عمق آن 4 متر است. با توجه به گروه بندي موجود و اهميت برج ميلاد، گود در گروه گودهای با خطر بسيار زياد قرار دارد. در حال حاضر جواز ملک فاقداعتبار است و پس از پرداخت عوارض تطویل می توان پروانه را تمدید کرد.
موسوی ادامه داد: با این وجود، اين اداره كل و شهرداری منطقه اخطاريه های لازم را صادرکرده اند و در ماه جاری هم موضوع پيگيری شده است. البته بر اساس نظرات کارشناسان اداره کل معماری و شهرسازی، گود برج میلاد شرایط نگران كننده ندارد اما برای روشن شدن تکلیف گود در صورتی که عوامل مربوطه اقدام نکنند، به استناد بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها گود پر می شود. اگرچه هنوز دستوری در این مورد دریافت نکرده ایم و باید ببینیم متوليان پروژه چه اقدامی می کنند.
به گفته مدیر کل معماری و شهرسازی شهرداری تهران، گود ايران زمين نيز به دلیل موقعيت مكانی آن و عمق 30 متری در گروه گودهای با خطر بسيار زياد قرار دارد.
موسوی در پایان با بیان اینکه مالک برخی از گودهای پرخطر دستگاه های دولتی و برخی دیگر بخش خصوصی است، عنوان کرد: یکی دیگر از گودهای پرخطر برج سپهر است که مالکیت آن در اختیار بانک صادارت است و ضروری است تا از سوی مالک تعیین تکلیف شود.
انتهای پیام/