سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرعشی خبر داد؛

پرونده الکترونیک زائران در سفر حج همراه آنها خواهد بود/ ایجاد درمانگاه‌های ایرانی در منا و عرفات

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر اقدامات این سازمان برای حج تمتع سال جاری را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، ‌تصریح کرد: به دلیل تفاوت در تعداد زائران در کاروان ها، به ازای هر ۳۰۰ نفر زائر یک پزشک اختصاص داده ایم که بعد از احراز سلامت جسمی، اطلاعات زائر وارد پرونده الکترونیک شده و این پرونده در طول سفر به در اختیار ما خواهد بود.

مرعشی افزود: ما سعی داشته ایم که پزشکانی که در کاروان ها حضور دارند، همان پزشکانی باشند که قبل از اعزام زائران را معاینه کرده اند.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: به دلیل اینکه سال گذشته مراجعات زائران در مدینه کم بود و کم بودن مدت اقامت در مدینه(۵ روز) در مدینه بیمارستان نخواهیم داشت، اما ۴ درمانگاه شبانه روزی، آمبولانس و پزشکان متخصص و یک متخصص قلب برای خدمت رسانی به زائران حضور خواهند داشت.

وی در ادامه عنوان کرد: اگر نیاز به بیمارستان های سعودی باشد، توسط اورژانس های کشور خودمان منتقل می شوند و همین برنامه در مکه نیز اجرا می شود؛ همچنین عمل جراحی را از بیمارستان های سعودی دریافت می کنیم.

مرعشی خاطر نشان کرد: بر اساس تفاهم نامه ای برای اولین بار با سعودیها امضا شده، کشور ما به طور رسمی درمانگاه هایی در مشاعر، منا و عرفات و ۹ درمانگاه شبانه روزی خواهد داشت. همچنین در طول مسیر نیروهای پزشکی برای خدمات رسانی به حجاج وجود خواهند داشت.

وی با بیان اینکه هر سال مراسم حج در گرمای بیشتری برگزار می شود، گفت: با وجود اینکه گرما ممکن است برای زائران مشکلاتی ایجاد کند، تجهیزاتمان را ارتقا داده و کولرهای آبی منا را تعویض کردیم. همچنین در منا تونل های سرد را ایجاد کردیم که افراد گرما زده در آن احیا شوند و آموزش های لازم را نیز در خصوص گرمازدگی به زائران داده ایم.

مرعشی در خصوص مشکلاتی که در حج امسال وجود خواهد داشت، گفت: یکی از مشکلات ما مشکل زبان است که زائران ما به دلیل عدم تسلط به زبان عربی نمی توانند خدمات را از عربستان دریافت کنند. همچنین کشور سعودی برای برگزاری عملیات حج بازه زمانی خاصی را در نظر گرفته است و با وجود اینکه طول خدمات ما تقریبا ۷۵ روز است، سعودی ها خارج از بازه زمانی مانند قبل سرویس دهی نخواهند داشت.

وی با اشاره به تعداد بیماران حج امسال اظهار کرد: ۱۵۰۰ نفر از حجاج بالای ۸۰ سال سن دارند. همچنین ۲۰ درصد از حجاج پرفشاری خون، ۱۲ درصد دیابت، ۵ هزار نفر نیز ناراحتی قلبی دارند و ۱۶ هزار بیمار دیالیزی که برنامه دارویی آنان را از قبل برای عربستان سعودی ارسال کرده‌ایم.

رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: تیم اولیه پزشکی ما از ۲۲ تیر ۵ روز زودتر از ورود زائران اعزام شدند و به دلیل اینکه خیلی از زائران برای اولین بار است که از کشور خارج شده اند، حضور یک تیم پزشکی مناسب ضروری است. ایران تنها کشوری است که می‌تواند خدمات تخصصی را از عربستان سعودی به طور مستقیم دریافت کند.

مرعشی درباره داروهای ممنوعه حج ۹۷ تشریح کرد: قرص و داروهایی چون کدئین، مورفین، متادون و ترامادول جزء اقلام ممنوعه هستند که از ورود آن‌ها جلوگیری می‌شود و به هنگام خروج از کشور عربستان نیز در صورت مشاهده چنین داروهایی با زائران برخورد قاطع خواهد شد.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته مصرف داروهای اعصاب نیز با مشکل روبه رو بود، اما امسال حجاج می‌توانند در صورت نیاز این داروها را مصرف کنند.

مرعشی تاکید کرد: زائرانی که بیماری‌ خاص دارند و از داروهای خاص استفاده می‌کنند، مقدار بیشتری از داروهای خود را به همراه داشته باشند و مصرف چند روز اولیه خود را در کیف های دستی و سایر داروها را در چمدان‌های خود قرار دهند.

انتهای پیام/

برچسب ها: حج و زیارت ، حج 97
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.