سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پسندیده خبر داد؛

کاهش ۰.۶ درصدی آب‌های زیرزمینی در استان قزوین

رئیس محیط زیست استان قزوین گفت: براساس گزارشات در استان قزوین به طور متوسط سالانه حدود ۰.۶ افت آب‌های زیرزمینی داریم.

حسن پسندیده رئیس محیط زیست استان قزوین در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با افزایش فرونشست های زمین در استان قزوین اظهار کرد: یکی از مشکلات جدی که این روزها با آن دست و پنجه نرم می کنیم، وضعیت بحرانی منابع آب در کشور است. با توجه به کاهش بارندگی های اخیر که نسبت به سال گذشته کمتر شده است، ضرورت دارد که برنامه های مدیریتی با مشارکت کلیه دستگاه های اجرایی ذی ربط پیش بینی شود تا بتوانیم از این شرایط خارج شویم


بیشتر بخوانید:چاه‌های غیرمجاز فراوان، عامل فرو نشست زمین در شهریار


وی ادامه داد: خشکسالی و کاهش بارندگی های اخیر باعث افت سطح آب های زیرزمینی در دشت های استان قزوین شده است و براساس گزارشات در این استان به طور متوسط سالانه حدود 0.6 درصد افت آب های زیرزمینی داریم.


بیشتر بخوانید:منابع آبی دشت های اردبیل به مرحله بحرانی رسید


پسندیده گفت: همانطور که بارها گفته شده، حدود 90 درصد مصارف آبی ما در بخش کشاورزی است و به لحاظ مصرف بی رویه از آب های زیر زمینی، شاهد کسری مخزن آب در دشت قزوین هستیم. همچنین به لحاظ افزایش میزان برداشت های ما از آب های زیرزمینی این فرونشست ها نیز افزایش یافته است.

وی افزود: در استان قزوین به دلیل نوع فعالیت های صنعتی که صورت می گیرد، سالانه بیش از 10 میلیون متر مکعب  فاضلاب و پساب تولید می شود. این یکی از منابعی است که پس از تصفیه می توان آن را ارتقا داد تا در زمینه های مختلف از آن استفاده شود. مانند استفاده از آب فاضلاب تصفیه شده در فضای سبز و بخش صنعت.


بیشتر بخوانید:آب شرب تهران از فاضلاب تصفیه شده تأمین نمی‌شود


رئیس محیط زیست استان قزوین تصریح کرد: در استان قزوین ما با چالش هایی به لحاظ شرایط نامناسب کمی و کیفی منابع آب رو به رو هستیم که یکی از این چالش ها فرونشست های زمین در این استان است.

وی افزود: برای جلوگیری از ادامه روند فرونشست ها در زمین باید به حوزه بازچرخانی فاضلاب و پساب ها توجه کرد. همچنین به دلیل افزایش هدر رفت آب، در بخش کشاورزی باید به سمت اصلاح الگوی کشت برویم.

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست ، بحران آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.