ذکایی یکی از دو تولید کننده صابون سنتی آشتیان در گفتگو باخبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛با بیان اینکه سالانه ۵۰ تن صابون تولید میکند گفت: تولید صابون محلی اختصاص به فصل تابستان دارد و در فصول سرما تولید نمیشود.
نورایی دیگر تولید کننده صابون سنتی در آشتیان میگوید، مواد اولیه تولید صابون محلی آشتیان چربی حیوانی، سود سوزآور، نمک و آب است.
نورایی افزود: جداسازی سود سوزآور و نمک از صابون و تولید صابون خالص و پخته شدن آن در دو مرحله از ویژگیهایی است که آن را از صابون صنعتی متمایز میکند.
وی اضافه کرد: صابون آشتیان در ۸ ساعت آماده و بیش از ۱۰ شاعت در آفتاب خشک میشود تا به مرحله استفاده برسد.
امیری کارشناس میراث فرهنگی هم گفت:: درگذشته بین ۱۰ تا ۱۵ کارگاه تولید صابون در آشتیان بوده است و به علت هزینه بالای تولید و سختی کارسبب شده که این واحدها تعطیل شود.
امیری با بیان اینکه تولید صابون ارگانیک در شهرستان آشتیان برای ۵۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است گفت: در آیندهای نه چندان دور صابون سوغات اصیل آشتیان به ثبت ملی خواهد رسید.
انتهای پیام /ج