وی ادامه داد: این آثار شامل پخت آش بادمجان شهرستان نهاوند، آش سماق شهرستان تویسرکان ، آش ورکواز شهرستان نهاوند، آش خیار شهرستان نهاوند ، بافت قالی بافی مهربان در شهرستان کبودرآهنگ و گره چینی در شهر همدان است.
روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در خصوص ثبت ملی آش سماق تویسرکان توضیح داد: شهرستان تویسرکان که پایتخت طلای سبز لقب گرفته، مهد تولید گردوی استان همدان است و سالانه چندین تن گردو و مغز آن را تولید و علاوه بر تامین مصارف استان به سایر استانها صادر می کند از این رو مردم تویسرکان از گردو در پخت بسیاری از غذاهای محلی استفاده می کنند.
مالمیر ادامه داد: آش سماق از جمله غذاهای محلی است که تویسرکانی ها آن را با گردو تهیه می کنند و این غذای محلی که با مواد اولیه شامل بلغور، عدس ریز، لوبیا قرمز، پیاز، سیر، سماق، چغندر، گردوی خردشده، روغن مایع، شکر، نمک و زردچوبه تهیه می شود با تلاش مسئولان همدان ثبت ملی شد.
انتهای پیام/ب