وی افزود: اداره کل آموزش و فنی و حرفه ای متولی آموزش های بین سطوح تحصیلی در سطح استان است و فعالیت های خود را با هدف آموزش، پژوهش، تولید استانداردهای آموزشی، تولید شایستگی های شغلی و ارزشیابی مهارت نیروی کار در دو بخش دولتی و غیر دولتی انجام می دهد.
خوش آیند با اشاره به اینکه ارتقای مهارت شاغلان و کارکنان و آموزش مهارت برای تمام افرادی که جویای کار و مهارت هستند از رسالتهای فنی و حرفهای است ، گفت: آموزشهای فنی و حرفهای در مراکز ثابت و شهری، مناطق روستایی و عشایری، صنایع و صنوف، جوار دانشگاهی، پادگان، زندان و آموزشگاههای آزاد ارائه میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی بیان کرد: تمامی خدمات آموزشی در مراکز دولتی فنی و حرفهای رایگان است و در حال حاضر 19 مرکز دولتی با 93 کارگاه آموزشی ثابت در سطح استان فعالیت دارند که سال گذشته قابلیت 510 حرفه آموزشی را داشته است.
وی با اشاره به وجود 162 آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای فعال در سطح استان گفت: سال گذشته در مجموع 11 هزار و 191 نفر دوره در بخش خصوصی برگزار شده است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان با بیان اینکه در سال جاری تاکنون نیز 347 هزار و 582 نفر ساعت در قالب یک هزار و 751 نفر دوره در بخش غیر دولتی آموزش دیده اند، یاد آور شد: سال گذشته در بخش دولتی 3 میلیون و 636 هزار و 777 نفر ساعت برای 22 هزار و 211 نفر دوره آموزش اجرا شده است.
وی با بیان اینکه هیچگونه محدودیت سنی برای فراگرفتن آموزشهای مهارتآموزی در استان وجود ندارد و افراد از 12 تا 65 سال میتوانند برای مهارتآموزی در کلاسهای این نهاد شرکت کنند، گفت : سرانه آموزش مهارتی در کشور به میزان 1.8 نفر اما در خراسان جنوبی 4.8 نفر است و سال گذشته 20 حرفه آموزشی جدید در بخش دولتی به آموزشهای استان اضافه شد.
خوشآیند تصریح کرد: آموزشهای فنی و حرفهای در چهار ماهه ابتدای امسال یک میلیون و 54 هزار و 75 نفر ساعت معادل 8 هزار و 472 نفر بوده است که در چند سال اخیر 40 درصد افزایش آموزش داشته ایم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال جاری مراکز آزمون الکترونیکی آنلاین در شهرستان نهبندان، طبس و درمیان در دستور کار است، افزود: سال گذشته تعداد 21 هزار و 793 نفر در آزمون آنلاین شرکت کردهاند که 72.5 درصد آنان موفق به اخذ گواهینامه شدهاند.
وی با اشاره به طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی، گفت: این طرح یکی از روش های آموزش فنی و حرفه ای است که طی آن مهارت و شایستگی مورد نیاز در چارچوب استانداردهای آموزشی از مربی به مهارت آموز همزمان با فرایند تولید محصول و ارائه خدمت منتقل می شود.
خوش آیند اظهار کرد: میزان تعهد طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی در سال گذشته استان 560 نفر بوده که 123 درصد تحقق یافته، که امسال نیز تعهد این طرح در استان 580 نفر است که عملکرد در چهارماهه 218 نفر است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفی ای استان با اشاره به اجرای طرح قرارگاه مهارت آموزی نیروهای مسلح در راستای بکارگیری اثربخش نیروهای وظیفه و بهره گبری از توانمندی علمی سربازان تحصیل کرده و نخبه در عرصه های دفاعی کشور خبر داد گفت : در سال گذشته یک هزار و 216 نفر دوره با 94 هزار و 909 نفر ساعت در پادگان ها آموزش دیدند.
وی اظهار کرد: در آزمون ادواری سربازان سال گذشته 9 هزار و 912 نفر ثبت نام کردند که در نهایت 2 هزار و 69 نفر از این سربازان در آزمون قبول شدند و عملکرد آموزش و آزمون بخش پادگانی سال گذشته از تعهد 2 هزار و 685 نفری به میزان 146 درصد تحقق یافته است.
خوش آیند با اشاره به برگزاری مسابقه ملی مهارت با هدف کشف استعدادهای حرفه ای جوانان و ایجاد فرصت مناسب برای شکوفایی مهارت ها، افزود: در هجدهمین دوره این مسابقات تعداد 111 نفر به مرحله استانی راه یافتند که با برگزاری آزمون مرحله استانی 13 نفر به اردوی آمادگی مرحله کشوری دعوت شدند که از این میان تیم استان خراسان جنوبی در 9 رشته و با 12 نفر رقابت کننده به مرحله کشوری اعزام شدند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای با بیان اینکه در طرح بروزرسانی کارگاه های فنی و حرفه ای در زمینه خرید تجهیزات این اداره کل با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 109 میلیون تومان در 93 کارگاه آموزشی سطح استان اقدام به تجهیز و بروزرسانی کارگاه ها کرده است، گفت: همچنین براساس نتایج طرح تکاپو مرکز تخصصی و کارگاه آموزشی تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در شهرستان فردوس با همکاری و تامین اعتبار از سوی سازمان ایمیدرو راه اندازی و تجهیز شده است.
انتهای پیام/ ط آ
وجود 162 آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای فعال در سطح استان