سجاد سالک عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اظهاراتی مبنی بر اینکه جهانگیری در کابینه دولت نقشی تشریفاتی دارد اظهار کرد: با شناختی که از جهانگیری دارم اگر نقش وی در دولت تشریفاتی و کاملاً نمایشی بود معاون اول رئیس جمهور باقی نمی ماند و از سمت خود کناره گیری می کرد.
وی افزود: انتظاری که همیشه از سوی اصلاح طلبان وجود داشته این است که حیطه عمل و مسئولیت جهانگیری به خصوص در حوزه های اقتصادی وسعت بیشتری پیدا کند. البته در حال حاضر نیز وی رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد مبارزه با مفاسد است و نمی توان از مسئولیتهای او چشمپوشی کرد، اما به هرحال صداهای متفاوتی از درون دولت شنیده میشود که این صداها اگر به اصل فرماندهی اقتصادی دولت خدشه ای وارد نکند از جنبه تکثر آرا و طرح دیدگاه های مختلف میتواند امر مثبتی تلقی شود.
سالک تصریح کرد: اگر سکانداری فرماندهی اقتصاد دولت به جهانگیری سپرده شود، وی می تواند ترکیب مدیران اقتصادی را مورد بازنگری قرار داده و اختیار تعیین جهت گیری اقتصاد کشور را داشته باشد وضعیت نامطلوب فعلی، سمت و سوی بهتری پیدا خواهد کرد.
جهانگیری از آینده سیاسی خود به نفع منافع کشور عبور کرد
عضو شورای مرکزی حزب ندا درباره گمانه زنی برخی تئورسین های سیاسی مبنی بر این که حضور جهانگیری در نقش کاندیدای پوششی در انتخابات ۹۶ و دفاع وی از مواضع روحانی در آینده سیاسی وی نقش بسزایی خواهد داشت بیان کرد: معتقدم که جهانگیری در انتخابات سال ۹۶ با دلسوزی و نگاه بلندمدتی که برای کشور دارد تصمیم گرفت برای عبور از مشکلات بی هیچ توقعی با تمام وجود وارد عرصه شود. فکر می کنم اگر رویکرد فداکاری بی چشمداشت را دیگر مسئولین کشور نیز دارا بودند اوضاع کشور اکنون مطلوب تر بود.
وی ادامه داد: جهانگیری از آینده سیاسی خود به نفع منافع کشور عبور و تداوم فضای اعتدال گرایی را بر اهداف شخصی خود ارجحیت داد و از همه مسئولان اجرایی کشور و رئیس جمهور انتظار میرود که قدردان روحیه ایثارگرانه وی باشند.
وجهه جهانگیری در افکار عمومی آسیب دیده است
سالک گفت: تصور غلطی است اگر فکر کنیم که جهانگیری در یکسال گذشته، آینده سیاسی خود را فدا کرده کرده اما میتوان گفت که جایگاه او در کوتاه مدت تحت تاثیر قرار گرفته و برای ترمیم آن باید فکر جدی کرد اما اینکه در آینده و در بلند مدت چه اتفاقاتی روی دهد به متغیرها و عناصر دیگری بستگی دارد. طبیعتا امروز که یکسال از انتخابات ریاست جمهوری میگذرد و فضای کشور تحت تاثیر التهاباتی قرار گرفته و اقتصاد کشور نیز کمی بی ثبات شده میتوان گفت که وجهه جهانگیری در افکار عمومی آسیب دیده است اما برای سنجش تبعات بلند مدت تصمیم وی در حمایت از دولت روحانی باید زمان بیشتری سپری شود.
وی خاطرنشان کرد: روزی که سید محمد خاتمی در انتخابات مجلس نهم شرکت کرد بسیاری از افراد به وی هجمه وارد آوردند و اصلاح طلبان نیز بر این باور بودند که وی مرتکب اشتباه بزرگی شده اما در بلند مدت همه تصمیم او را ستایش کردند لذا در عرصه سیاسی برای قضاوت درباره رفتارها باید کمی صبور بود و زودهنگام حکم صادر نکرد.
روزی که جهانگیری دریافت اقتدار لازم برای پیشبرد امور کشور را ندارد باید از دولت خداحافظی کند!
سالک درباره اظهاراتی مبنی بر اینکه جهانگیری باید برای حفظ آبروی جریان اصلاحات کابینه دولت را ترک کند خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کشور، بیرون آمدن جهانگیری از کابینه صورت خوشی ندارد چرا که اگر وی از قدرت لازم به منظور مدیریت کشور بهرهمند باشد بیرون آمدن از دولت منطقی نیست، اما اگر فضا به گونه ای شکل بگیرد که روزبهروز دایره اختیاراتش کاهش پیدا کند حضور وی در دولت توجیه منطقی نخواهد داشت. اما در نهایت شخص جهانگیری باید به این نتیجه برسد که اقتدار لازم را برای پیشبرد امور کشور دارد و یا خیر. طبیعتا روزی که وی دریابد حضورش در دولت، کارآمدی لازم را ندارد باید تصمیم بگیرد از کابینه دولت خداحافظی کند اما کسی از بیرون نمی تواند به این موضوع پی ببرد بلکه خودش باید جایگاهش را ارزیابی و تصمیم گیری کند.
گفتنی است که اخیرا علی صوفی وزیر تعاون دولت اصلاحات در گفتوگو با یک رسانه خبری حضور جهانگیری در دولت را تشریفاتی دانست و اظهار کرد: اگر روحانی قائل به کمرنگ شدن نقش جهانگیری باشد، حضور او در سمت معاونت اول فایدهای ندارد. او گفته بود:« کاری که آقای جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری 96 کرد یک خودزنی سیاسی بود.
وی همچنین تصریح کرد:آقای روحانی بدون حضورجهانگیری تاب و توان این حملات را نداشت. این حضور زودهنگام و ایفای نقش در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حساسیت هایی را درباره جهانگیری در شورای نگهبان یا نهادهای دیگر به وجود آورد. او قبل از حضور در انتخابات موقعیت هایی داشت که با حضور در انتخابات این موقعیتها را به خطر انداخت. انتظار می رفت جهانگیری به عنوان یار غار آقای روحانی، چشم و دست راست روحانی باشد اما ما دیدیم که وی تغییر جهت داد و همراه با این تغییر جهت نقش آقای جهانگیری در دولت کمرنگ شد.
انتهای پیام/