افزایش دمای هوا و مصرف آب موجب شد شرکتهای آب در انگلیس نخستین بار در پنج سال اخیر طرح ممنوع شدن استفاده از شلنگ آب را در چند شهر انگلیس واقع در مناطق شمال غرب این کشور اجرا کنند. رسانهها در انگلیس علاوه بر ایرلند شمالی، شهرهای منچستر، بندر لیورپول، چشایر، کامبریا، مرسی ساید و کارلایل را از شهرهایی اعلام کردند که استفاده از شلنگ آب در آنها برای شستن خودرو، در و پنجره منازل و آبیاری باغچه ممنوع شده است و بی توجهی به این محدودیت تا هزار پوند جریمه برای متخلفان در پی دارد.
کارشناسان در انگلیس اعلام کردند استفاده از شلنگ آب موجب میشود هر ساعت ۵۴۰ لیتر آب مصرف شود که این برابر مصرف روزانه یک خانوار چهار نفری است. آنها پیش بینی کردند با ایجاد محدودیت در استفاده از شلنگ، تا ده درصد در مصرف آب صرفه جویی شود.
سازمان هواشناسی انگلیس هم با اشاره به افزایش دما در روزهای آینده اعلام کرد: انگلیس این روزها طولانیترین مدت گرمای هوا در چهل سال اخیر را تجربه میکند. در دو هفته گذشته، همه روزها به صورت متوالی در انگلیس، آفتابی بوده و گرمای هوا به ۳۳ درجه سانتی گراد نیز رسیده است. این وضعیت از سال ۱۹۷۶ تاکنون کم سابقه بوده است. در آن سال نیز ۱۵ روز متوالی هوا آفتابی بود و به علت نبود بارش و گرمای ۳۲ درجه، کمبود آب پیش آمد. در سالهای ۱۹۷۵ و ۱۹۷۶ نیز در پارهای از نقاط انگلیس، ۴۵ روز باران نبارید و برای مدیریت آب کشور، وزیر خشکسالی معین شد.
از هفته گذشته، ممنوعیت استفاده از شلنگ آب در ایرلند شمالی اعمال شده است و شرکتهای آب به مردم هشدار داده اند در مصرف آب صرف جویی کنند تا با محدودیتهای بعدی و جرایم سنگین روبرو نشوند. همچنین از مردم انگلیس خواسته شده است مدت زمان حمام کردن را حداکثر چهار دقیقه در نظر بگیرند و استفاده از شلنگ آب را برای مواردی همچون آبیاری باغچه، شستن در و پنجره، ورودی خانهها و شستن خودرو کنار بگذارند.
افرادی که در زمان کمبود آب در انگلیس، به مصرف بی رویه ادامه دهند، بر اساس ماده ۷۶ قانون مصوب سال ۱۹۹۱ میلادی، تا یک هزار پوند جریمه میشوند. علاوه بر بازرسیهای شرکتهای آب در انگلیس، همسایگان نیز بر مصرف آب نظارت میکنند و بسیاری از مصارف غیرمجاز با گزارشهای مردمی کشف و عاملان آن جریمه میشوند.
قاره اروپا تاکنون به علت باران فراوان و رویش گیاهان و درختان فراوان، به قاره سبز مشهور بوده است، اما اکنون حتی انگلیس که دور تا دورش را دریا فراگرفته و سال گذشته ۱۳۷۲ میلی لیتر باران در آن باریده با مشکل کم آبی روبروست. مدیران شرکتهای آب این قاره هشدار داده اند در صورت کم نشدن مصرف، ناچار خواهند شد محدودیتهای بیشتری اعمال کنند.
انتهای پیام/