وی افزود:این کار ابداع و ابتکار خوبی است و به یقین تاثیر فراوانی خواهد داشت، هر چند به نظر میرسد که هنوز در اول راه است و تا رسیدن به نهایت راه فاصله زیادی هست و این فاصله به زودی طی خواهد شد.
این مرجع تقلید با اشاره به این که ما باید پابه پای زمان جلو برویم، گفت: هر روز یک وسیله تازهای ابتکار و اختراع میشود و ما نباید اجازه بدهیم که این وسیله فقط در اختیار دیگران باشد. ما پیشگام باشیم و این وسیله را قبل از آنکه آنها استفاده کنند، استفاده کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی با ذکر نمونه ای تاریخی از دوران پیغمبر گرامی اسلام افزود: در تاریخ آمده است زمانی که پیغمبر اکرم مشغول یکی از غزوات بودند به ایشان خبر دادند که در طائف سلاح تازهای پیدا شده، فرمودند فورا بروید و از آن سلاح تهیه کنید و بیاورید. معنای آن این است که برنامه اسلام این بوده است که از سلاحهای تازه در مبارزه با دشمن همیشه استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بعضیها هر چیز تازهای که پیدا میشد با آن مخالفت میکردند. حتی بلندگو که پیدا شده بود میگفتند این بوق شیطان است.
این مرجع معظم تقلید مخالفت با نوآوری را در اثر تحریف معنی بدعت دانست و افزود: چیزی از بدعت در ذهن آنها بوده و آن را به صورت غلط بر هر چیز نو و جدیدی تطبیق میکردند. بدعت در واقع این است که احکام تازهای بیاورند، در حالی که اینها ابزار تازه است نه احکام تازه.
وی بیان کرد: ما باید از ابزار جدید استفاده کنیم و بهترین استفاده ما باید از اینها باشد. هواپیما آمده است و ما باید از آن استفاده کنیم. به هر حال استفاده از ابزار نوین یک وظیفه است و بدون تعصب باید بین ابزار و احکام فرق بگذاریم.
آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه دشمنان از هر وسیله ای که دارند استفاده میکنند، گفت: دشمنان فعلا اسلام را مزاحم منافع نامشروع خودشان در منطقه میدانند. بنابر این کمر به شکستن اسلام و مسلمین بستهاند و ما نباید حالت انفعالی و یأس به خودمان بگیریم.
مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: ما باید در مقابل دشمنان بایستیم، چون معارف اسلام قوی است و منطق آنها ضعیف، بنابر این ما میتوانیم به صورت «کم من فئة قلیلة غلبت فئة کثیرة» بر آنها پیروز شویم، چون منطق ما و معارف ما قوی است و حرف حساب برای زدن داریم ولی آنها کارشان تخریب است.
آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه سرمایه ی دشمنان غالباً دروغ و تهمت است اضافه کرد: به عنوان مثال در مسئله تحریف کتاب الله هر چه ما گفتیم تفسیر نمونه را ببینید چقدر راجع به عدم تحریف قرآن بحث کرده است، در کتاب انوار الاصول را ببینید چه بحث مناسبی کردهایم. برای شما که بحث نکردهایم برای خود و شاگردانمان بحث کردهایم ولی باز هم تکرار میکنند که شما قائل به تحریف هستید. پیداست این ها مغرضند و تکرار میکنند. سرمایهشان هم غالبا دروغ و تهمت است و هیچ باک ندارند از هر دروغی، از هر تهمتی.
وی با اشاره به لزوم پاسخگویی به شبهات با ادبیات صحیح تاکید کرد: ادبیات زشت سبب سقوط میشود. اخیرا عداوت عجیبی پیدا کردهاند چون شیعه در عراق، سوریه و ایران جلو افتاده است و حرف اول را میزند اینها خیلی به فحاشی افتادهاند و این ادبیات را هر کسی بفهمد متنفر میشود.
این مرجع تقلید تأکید کرد: در ذکر شبهات و سخنان مخالفین باید به مقدار لازم پرورش داده شود. شبهه حالت تخریبی دارد و ما نیاییم و یک شبهه را حسابی شرح و بسط بدهیم و بعد بخواهیم جواب بدهیم. به مقدار لازم که خیانت نباشد ذکر میکنیم. فشرده ولی پاسخ باید سازنده و مستدل و مسلط بوده باشد.
ویکی شیعه دانشنامهای مجازی در شبکه جهانی اینترنت است که هدف آن بیان و توضيح تمامی مفاهیم و مسائل دخیل در شناخت شیعه و سایر مذاهب پیرو مکتب اهل بیت(ع) است.
انتهای پیام/ش