وی با بیان اینکه حادثه در این مجموعه تاریخی در خیابان علوی کاشان اعلام شد،خاطرنشان کرد: تیمهای عملیاتی از ایستگاه چهار این سازمان در محل حاضر و اقدامات لازم را در مهار، اطفاء و جلوگیری از گسترش حریق انجام دادند.
وی افزود: پنج نیرو و دو خودرو عملیاتی این حریق را در یکی از اتاقهای طبقه فوقانی این مجموعه که به عنوان انبار استفاده میشد، پوشش دادند و مانع از سرایت به دیگر قسمت های این خانه تاریخی شدند.
فدایی تصریح کرد: علت حادثه در دست بررسی است.
فریدون الهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، درباره حادثه آتشسوزی خانه تاریخی طباطباییها اظهار داشت: اتاقی در این خانه وجود دارد که محل انبار بلیت بوده و این بنا در اختیار شهرداری کاشان است. بلیتهای موجود در این اتاق دچار آتشسوزی شده که توسط آتشنشانی کاشان خاموش میشود و هیچ مشکل خاصی هم برای بنا به وجود نمیآید.
وی در پاسخ به اینکه آیا به بافت تاریخی بنا آسیبی وارد شده است، افزود: خیر؛ مقداری بلیت و کاغذ در آتش سوخته است. البته ممکن است بر اثر پاشیده شدن آب گچ دیوارها آسیب دیده باشد، اما این اتاق دارای هیچ نوع تزئیناتی نبوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان درباره علت و منشأ این آتشسوزی گفت: آتشنشانی کاشان باید در این خصوص اظهارنظر کند. ممکن است عوامل مختلفی در این حادثه دخیل باشد ولی به هر حال بلیت و کاغذهای موجود در اتاق قابل اشتعال بوده است که خوشبختانه دامنه آتش گسترش پیدا نمیکند.
وی درباره اینکه چرا موادی با قابلیت اشتعال مانند کاغذ در یک مکان تاریخی انبار شده است، تصریح کرد: این موارد کنترل میشود و اخیراً به تمام واحدهای یگان حفاظت خود گفتهایم که مراکز تاریخی را بازبینی کنند و در مکانهایی که در اختیار بخش خصوصی است، درباره این خطرات تذکر دهند، اما گاهی مواردی از این دست پیش میآید که باید فرهنگسازی کنیم تا مواد قابل اشتعال و مستعمل در مکانهای تاریخی نگهداری و انبار نشود.
الهیاری با بیان اینکه خانه تاریخی طباطبایی در اختیار شهرداری کاشان است که در این خصوص توجیه هستند، درباره قابلیت نصب سیستمهای اطفای حریق خودکار در مکانهای تاریخی اظهار داشت: بناهای تاریخی باید مجهز به وسایل ایمنی و اطفای حریق باشند، اما سیستمهایی که آبپاشی خودکار دارند به تزئینات بنا آسیب میزند و استفاده از این سیستمها باید متناسب با بافت هر بنا باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: هرچند نمیتوان از سیستمهای اطفای حریق به طور کامل در بناهای تاریخی استفاده کرد، اما باید در بهرهبرداری از این مکانها احتیاط لازم درباره سیمکشی و استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی صورت گیرد که مستلزم برنامهریزی و تأمین بودجه است که ما به تدریج به این سمت میرویم و این کار را در قالب برنامه عملیاتی خود آغاز کردهایم.
وی اضافه کرد: ایمنسازی بناهای تاریخی آغاز شده است، اما به دلیل تعدد بناهای تاریخی در استان اصفهان این فرآیند کمی زمانبر است. امیدوارم با فرهنگسازی در این زمینه و احساس مسئولیت در مردم و دستاندرکاران، کنترل و نظارت افزایش پیدا کند و پیشگیریهای لازم از نظر ایمنی در بناهای تاریخی صورت گیرد.
انتهای پیام /س