سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خبر داد؛

اضافه شدن ۵۲۹ باب کتابخانه به کتابخانه‌های عمومی کشور

مختارپور گفت: از خرداد سال ٩٣ تا ٩٧، تعداد ٥٢٩ باب کتابخانه به کتابخانه‌های عمومی کشور افزوده شده است.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در دیدار با وزیر ارشاد ضمن ارائه گزارشی از مجموعه اقدامات این نهاد در سال‌های ٩٦ و سه ماهه نخست ٩٧ گفت: از خرداد سال ٩٣ تا ٩٧ تعداد ٥٢٩ باب کتابخانه به کتابخانه‌های عمومی کشور افزوده شده است.

وی با اشاره به اقدامات ترویجی و فرهنگی این نهاد ادامه داد: در سال ٩٦ تعداد ٢١ هزار نشست کتابخوان از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شده است و پژوهش‌هایی نیز در این زمینه صورت گرفته است.

مختارپور گفت: از سال ٩٤ پویش مجازی در زمینه معرفی کتاب از سوی این نهاد راه‌اندازی شد که بر اساس آن هر فردی می‌تواند در یک ویدئوی یک تا سه دقیقه‌ای به معرفی کتاب بپردازد.

مختارپور همچنین گزارشی از مجموعه فعالیت‌های این نهاد از هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی، طرح کتابخانه گردی، طرح با هم بخوانیم و ... ارائه داد.

در این دیدار سیدعباس صالحی با تاکید بر اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور باید پشتوانه علمی و پژوهشی خود را افزایش دهد، گفت: در هر کار و اقدام اداری باید سهمی از اقدامات پژوهشی وجود داشته باشد و پژوهش در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور باید جدی‌تر گرفته شود به طوری که فعالیت‌ها متکی به برنامه علمی قابل دفاع باشد.

صالحی افزود: تعامل هیات امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با نهاد‌های حقوقی دیگر از جمله کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه و بودجه، شهرداری و ... با هدف هم‌افزایی در اقدامات ضروری است.

اینکه شهری بدون کتابخانه باشد، خوب نیست

وی ادامه داد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در برخی موضوعات نیاز به تقویت دارد که از آن جمله تقویت و گسترش کمی کتابخانه‌های عمومی کشور است. اینکه شهری بدون کتابخانه باشد، خوب نیست. کتابخانه‌ها پایگاه اجتماعی ما بوده و هست؛ بنابراین نباید در دسترسی به کتابخانه‌ها به ویژه در مناطق کم برخوردار با مشکل مواجه شد.

صالحی تصریح کرد: اینکه چگونه در توزیع کتابخانه‌ها و دسترسی به آن‌ها عمل کنیم، نیاز به نقشه راهبردی و روشنی داریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: گسترش سرانه مطالعه موضوع دیگری است که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور باید به آن توجه داشته باشد. درست است که این نهاد تنها مسئول این موضوع نیست، ولی با توجه به راهکار‌ها و نقشی که در ارتقای سرانه مطالعه می‌تواند داشته باشد، موضوع مهم و قابل توجهی است؛ بنابراین در این زمینه باید گسترش عادلانه را افزایش دهیم.

وی استفاده حداکثری از فضا‌های فرهنگی، هنری و دینی از جمله مساجد را موضوع دیگر مورد توجه برشمرد و گفت: فضا‌های فرهنگی و هنری سرمایه‌های مادی و معنوی محسوب می‌شوند و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور باید در افزایش بهره‌وری از این فضا‌ها در جهت ارتقای حوزه‌های کتابخوانی اهتمام داشته باشد.

صالحی در ادامه توجه به ایجاد امکانات لازم برای ترغیب کودکان و نوجوانان به کتابخوانی را مهم دانست و افزود: این حوزه در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور باید با نگاه سرمایه‌گذاری بر تربیت انسان سالم، مفید و کتابخوان مورد توجه قرار بگیرد. کتابخوانی باید از کودکی شکل بگیرد و در درون فرد نهادینه شود. توجه این نهاد نیز به این حوزه نشان دهنده اهمیت این موضوع است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم با تاکید بر توجه به اقشار خاص در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: توجه با این امر از جمله قشر نابینایان در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور آغاز شده است و اقدام مناسبی است، زیرا این اقشار دارای محرومیتی اجتماعی هستند که از طریق کتابخوانی بخشی از این محرومیت‌ها ترمیم می‌شود.

صالحی با تاکید بر تقویت پشتوانه علمی و پژوهشی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: در این زمینه می‌توان از ظرفیت نهاد‌های علمی برای تقویت بیش از پیش بخش پژوهشی این نهاد بهره برد.

وی همچنین استفاده از ظرفیت‌های علمی گروه‌های کتابداری و اطلاع رسانی، ادبیات و کودک و نوجوان را ضروری برشمرد و گفت: هر چقدر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با این سه گروه تعامل بیشتری داشته باشد، به فرایند برنامه ریزی و عملیاتی کمک بیشتری می‌کند.

صالحی در پایان بر نقش بخش خصوصی در ارتقای کتابخوانی در کشور تاکید کرد و ادامه داد: باید تلاش کرد توجه بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری زیرساختی و منابع را افزایش داد و از بزرگان حوزه کتاب و کتابخوانی در این زمینه بهره برد.

در پایان این جلسه احکام هوشنگ مرادی کرمانی، مهری پری رخ، فاطمه فهیم نیا و طیبه سیاوشی به عنوان اعضای حقیقی جدید هیات امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن‌ها ارائه شد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: ادبیات ، کتاب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.