سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادداشت/

الکسا بخرید، میلیاردر شوید!

این روزها صاحبان وب سایت‌ها با خرید گواهینامه الکسا(Certified) رویای میلیاردر شدن در سر دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی محسنی - توسعه فضای وب از سال 1998 میلادی توسط لری پیج و سرگئی برین کلید خورد و در سال های 2004 اَشکال متفاوتی به خود گرفت.

با تکامل رایانش ابری در سامانه اطلاعاتی ابرمتنی متصل به یکدیگر(وب) موضوع تبلیغات هم در این فضا به صورت جدی تری دنبال شد و اولین دریافت کننده آن شرکت دابل کلیک گوگل بود. {گوگل بابت هر جستجویی که کاربران انجام می‌دهند ۱۲ سنت به حسابش اضافه می شود و از کلیک روی آگهی‌ها ۶۲ سنت سود می‌کند. درآمد گوگل از هر کاربر جستجوگر به‌طور متوسط ۷ دلار است/آرشیو wikipedia}

پس از لغو تحریم های مرتبط به آی تی در سال 92 ، دسترسی کاربران ایرانی به بسیاری از امکانات شرکت گوگل فراهم شد به طوریکه گوگل پلاس ایران را از لیست سیاه خود حذف کرد و کاربران در موقعیت جغرافیایی و به زبان فارسی توانستند از adwords  استفاده کنند.

این شروع فرآیند کار حرفه ای در فضای گسترده موتور سرچ ها در ایران بود که روزانه نیاز جامعه وب را به بهینه‌سازی(seo) و منابع بررسی سایت افزایش داد.

الکسا که یکی از زیر مجموعه‌های شرکت آمازون است، بعد از منابع بررسی گوگل(webmaster، analytics و page rank) به عنوان یک منبع مفید از داده‌های وبگاه‌های اینترنتی شناخته می‌شود.(1)

به طور کلی وبگاه الکسا به 5 دسته Site Info، What’s Hot، The Alexa Toolbar، For Site Owners و وب سایت های برتر تقسیم می شود.

معرفی وب سایت های برتر پرکاربردترین بخش این وبگاه است به طوریکه صاحبان سایت ها می توانند از روند فعالیت خود آگاه شوند و شرکت های تبلیغاتی نیز نسبت به این رتبه برای فروش اجناس یا معرفی برندها و محصولات سرمایه‌گذاری داشته باشند.

اما یک نکته مهم، الکسا چگونه به سایت ها با قابلیت های متفاوت رتبه می دهد؟ پاسخ این سوال را به صراحت عرض می کنم: عده زیادی فکر می‌کنند که الکسا در مدل های رتبه بندی خود فقط به بار ترافیکی توجه می کند، در حالیکه واقعیت این است الکسا به نمونه ردیابی شده ترافیکی، محتوای یکتا و با کیفیت در سایت، بک لینک های سایت، سوشال سیگنال های سایت و شبکه های اجتماعی، رعایت سئو و... توجه دارد.(2)

جامعه وب در ایران متشکل از کسانی هستند که به دنبال خلق موقعیت ، فرصت و کسب درآمد در این فضا می گردند، متاسفانه برخی از این افراد با روش های نادرست در سال های اخیر منجر به لکه دار شدن فعالیت سالم سایت های معتبر شده اند.

شروع تقلب برای کاهش رتبه در الکسا جهت رسیدن به درآمد که بیشتر معطوف به تبلیغات است، از طریق اَشکالی مانند پاپ آپ، کلیک یاب، زنجیره اتصالات و... نمایان شد. این روش ها شاید الکسا را فریب می داد اما همیشه یک پارامتر در آنالیز سایت ها را دچار مشکل می کرد که کارشناسان حوزه وب به راحتی آن را شناسایی می کردند.

در روزهای اخیر بازهم شاهد تبلیغات گسترده بسیاری از سودجویانی هستیم که با ترفند "الکسا بخرید، میلیاردر شوید!" پا به میدان گذاشته اند و با سرکسیه کردن صاحبان وب سایت ها، پول های هنگفتی به جیب می زنند.

الکسا به صراحت اعلام کرد، سایت هایی که گواهی شاخص دریافت می کنند می توانند بدون برخورداری از داده کافی و شناسایی شده، رتبه جهانی و کشوری کسب کنند. خرید این گواهینامه گوشه سمت راست صفحه الکسا کاملا قابل مشاهده است و سایت هایی که از این گواهینامه استفاده می کنند با تیک سبز رنگ  از سایر سایت ها متمایز می شوند.(3)

این تیک به معنای هزینه کرد صاحب وب سایت برای رسیدن به رتبه دلخواه خود است و این گواهینامه اجازه می دهد تا شما قوانین منطقی حاکم بر الکسا را دور بزنید. {البته الکسا به دامنه های IR. به دلیل تحریم های جدید خدمات ارائه نمی دهد}

متاسفانه این روزها برخی از افراد با ادعای بهبود رتبه الکسا و افزایش بازدید ماهانه یک الی 15 میلیون تومان از صاحبان وب سایت ها دریافت می کنند و برخی مدیران شرکت های در دام افتاده و در این وب سایت ها که دارای تیک سبز هستند سرمایه گذاری می کنند، در حالیکه نمی دانند بازدید واقعی سایت مورد نظرشان خیلی کمتر از تصورشان است.(4)

نکته مهم: گوگل به وب سایت هایی که از طریق روش های غیراصولی دریافت بازدید می کنند رتبه بندی پایین تری می دهد و آنها بسیار کمتر به مخاطبان خودش معرفی می کند و گاه آنها را جریمه های سنگینی می کند و حتی ممکن است این وب سایت ها نتایج اخبار خود را در گوگل از دست بدهند، فقط یک مدیر با تجربه می داند که از دست دادن ترافیک گوگل به معنای مرگ آن وب سایت است.

مثال: بهبود رتبه با روش دریافت گواهینامه السکا باعث می شود که رتبه یک سایت با بازدید حدود 20 هزار نفر در کنار یک سایت با بازدید 700 هزار نفر قرار بگیرد.(5)

به طور کلی الکسا با تغییرات جدید موجب نارضایتی خیلی از کاربران خود در ایران و سایر کشورهای جهان شده است به طوریکه امروز صاحبان شرکت های تبلیغاتی و وب سایت ها در کشورهای اروپایی، الکسا را معیار مناسبی برای تحلیل سایت ها نمی دانند و از سایت های مشابه آن استفاده می کنند تا اطلاعات دقیق تری به دست بیاورند.(6)

قطعا بحث های فوق،گستردگی و پیچیدگی بیشتری دارد که می توانستیم در ده‌ها بخش به آن بپردازیم اما هدف از ارائه این گزارش تنها آگاه سازی شرکت های تبلیغاتی و صاحبان وب سایت ها نسبت به فعالیت افراد سودجو در فضای مجازی است.

انتهای پیام/


  1.  https://www.highervisibility.com/blog/what-is-the-value-of-alexa-rank-in-seo/
  2. راهکار های افزایش رتبه در الکسا (اینجا)
  3.  https://support.alexa.com/hc/en-us/articles/200080869-Why-is-my-site-s-Alexa-Traffic-Rank-No-data-or-No-rank-
  4. افزایش تضمینی رتبه الکسا (اینجا)  (اینجا)
  5. اختلاف زیاد بازدید دوسایت و فریب الکسا در رتبه بندی (اینجا )
  6. نارضایتی مردم از الکسا (اینجا)
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۱۲ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
عالیییییییییییییییییییییییییییییییییییییی بود
ناشناس
۱۸:۱۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۷
ممنون اقای محسنی از مطلب خوبتون کاش زودتر میخوندم
سپیده
۰۹:۱۴ ۲۸ تير ۱۳۹۷
آفرین ، خیلی درسته
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۷ تير ۱۳۹۷
چطوری؟
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۷ تير ۱۳۹۷
برو اين دام بر مرغ دگر نه كه عنقا را بلند است اشيانه
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۷ تير ۱۳۹۷
طفا جزییات بیشتری از این تحلیل منتشر کنید
ناشناس
۱۷:۴۱ ۲۷ تير ۱۳۹۷
استاد محسني بنده هميشه كلاس هاي شمارو شركت ميكنم، لطفا اينگونه مباحث هم مطرح كنيد.
Mohammad
۱۷:۱۶ ۲۷ تير ۱۳۹۷
بیگ لایک آقای محسنی عزیز . زدی وسط خال
حرف نداری مثل همیشه
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۷ تير ۱۳۹۷
مطلب بسیار بسیار عالی بود
ایمان
۱۴:۵۷ ۲۷ تير ۱۳۹۷
بله بله بله دقیقا درسته
من هم از نزدیک درگیر هستم با این موضوعات و به این نتیجه رسیده بودم اما این تحلیل واقعا عالی بود
مهدی
۱۴:۴۲ ۲۷ تير ۱۳۹۷
ممنون اقای محسنی ، هر بار نوشته های شما رو میخونم برای من روشنگری داره
انشالله موفق باشید همیشه
شاگرد همیشگی شما
ناشناس
۱۴:۲۲ ۲۷ تير ۱۳۹۷
بسیار مطلب شما آموزنده و هشدار دهنده بود، بنده خودم صاحب شرکت تبلیغاتی هستم و لی این مطلب را نمیدانستم.تشکر از شما
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۷ تير ۱۳۹۷
خیلی عالی بود
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۷ تير ۱۳۹۷
من هميشه از مطالب اشما استفاده ميكنم، نكات خيلي دقيقي رو مطرح ميكنن
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۷ تير ۱۳۹۷
الکسا از اول هم یه دروغ بوده و هست
ما باید با تولید محتوا کاربر جذب کنیم
نه که خودمون رو گول بزنیم بخاطر الکسا که همش رتبه های دروغین میده !!!
سارا
۱۲:۱۷ ۲۷ تير ۱۳۹۷
اینگونه تحلیل را باید با طلا نوشت ، خیلی متقلب فضای مجازی باید رسوا بشن.
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۷ تير ۱۳۹۷
واقعا حرف درستی از من 10 میلیون گرفتن ولی شرکت های تبلغاتی یک قرون هم بهم تبلیغ ندادن، گفتن تقلب کردی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
مجید
۱۱:۴۱ ۲۷ تير ۱۳۹۷
من خودم ده میلیون به همیار وردپرس دادم ولی به هیچ نتیجه ای نرسید که هیچ حتی دیگه سایتم در صفحات دوم و سوم هم نیست.
farzad
۱۱:۲۶ ۲۷ تير ۱۳۹۷
خیلی سایت ها الان تو ایران همین طوری اومدن بالا به نظرم باید با چنین اقدامات کلاهبرداری برخورد بشه
مائده
۱۰:۴۷ ۲۷ تير ۱۳۹۷
عالی بود ، آقای محسنی کاملا دقیق بیان کردید
ناشناس
۱۰:۲۵ ۲۷ تير ۱۳۹۷
گزارش خيلي خوبي بود مثل بقيه تحليل هاي شما