سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

چگونه اعتماد به نفس را در کودکان افزایش دهیم؟

یک روان شناس گفت: بهترین راه برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان در سنین 2 تا 4 سالگی این است که والدین اشتباهات آنان را نادیده بگیرند و از باید و نباید گفتن نابجا خودداری کنند.

فاطمه منفرد پویا روان شناس وکارشناس مشاوره خانواده در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ؛اظهار کرد: اعتماد به نفس باید در هنگام تولد نوزاد از طرف مادر یا دیگر مراقبان نزدیک به کودک در او پایه گذاری شود.

وی با بیان اینکه اگر مادر در سن ۱۰ تا ۱۸ ماهگی برای فرزند خود جهان را امن ترسیم کند، پایه‌های عزت نفس و اعتماد به نفس را در او شکل داده است، افزود: اگر در سن ۱۰ تا ۱۸ ماهگی دنیا برای کودک قابل اعتماد نشود، منجر به پایه گذاری یک اضطراب جدایی و یک پایگاه ناامن برای او می‌شود.

روان شناس و کارشناس خانواده ادامه داد: هنگامی که جهان برای کودک قابل اطمینان نباشد، این حس به کودک منتقل می‌شود که من دوست داشتنی و خواستنی برای دیگران نیستم.

وی با اشاره به اینکه در سن 2 تا 4 سالگی کودک خود محور است، گفت: در این سن او دنیا را از دید خودش می‌بیند و گمان می‌کند دیگران نیز دنیا را مانند او می‌بینند. در این سن اگرمادر و دیگر مراقبان بایدها و نبایدها را مدام به کودک خود گوشزد کنند، منجر به از بین رفتن اعتماد به نفس در او می‌شوند.

منفرد پویا بیان کرد : در سن ۲ تا ۴ سالگی بهترین راه برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان این است که اگر او کار اشتباه و خطرناکی انجام داد، به جای باید و نبایدهای نابجا از راهکار حواس پرتی استفاده کنند. در این شرایط او را از محیط دور کنند یا چیزهای خطرناک را از دسترسش بردارند و به طور کلی ایرادی به او نگیرند،چراکه او در این شرایط احساس می‌کند ارزشمند نیست و این خود باعث از بین رفتن عزت نفس و اعتماد به نفس در او می‌شود.

وی با بیان اینکه در سن ۴ سالگی کودک بایدها و نبایدها را می‌فهمد، اما منطق کودک هنوز شکوفا نشده است، گفت: باید با محبت و با زبان ساده و بهترین حالت انواع بایدها و نبایدها را به او آموخت، در این سن نباید کودک را مورد توبیخ قرار داد.

منفرد پویا در نهایت ادامه داد: اگر کودک کاری را درست انجام نداد، نباید مورد تنبیه  قرار گیرد و باید مورد خاموشی واقع شود. در حقیقت عمل او نادیده گرفته شود و اگر کاری را درست انجام داد، باید تشویق شود. البته تشویق نباید مادی باشد، بلکه تشویق کلامی بهترین گزینه برای کودک است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.