وی افزود:تلاش آمریکا برای جلوگیری از صادرات نفت ایران خیال واهی بیش نیست و ما راهکارهایی برای فروش نفت ایجاد میکنیم.
معاون اول رئیس جمهور با هشدار به شرکت های که ایران را ترک کردند،تصریح کرد:ما دست شرکای تجاری خود را که در شرایط سخت تحریم کنار ایران هستیم را می فشاریم اما شرکت هایی که به دلیل نگرانی از تحریم های امریکا ایران را ترک کنند را نیز فراموش نخواهیم کرد.
وی با اشاره به سیاست ایران مبنی بر تعامل سازنده با جهان اظهار کرد:مبنای سیاست دولت روحانی تعامل سازنده با جهان است که از جمله آن می توان به مذاکرات طولانی برای رسیدن به برجام و توافق با کشورهای ۵+۱ و اتحادیه اروپا اشاره کرد.
جهانگیری تصریح کرد:جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه های دینی خود بارها ثابت کرده که وقتی عهدی با جمعی می بندد تا زمانی که نقض تعهد از سوی طرف مقابل نسبت به آن صورت نگیرد، به عهد خود پایبند است.
این مقام مسئول ادامه داد: پیمان های بین الملی از مهمترین دستاورد های بشر است که هر حرکتی برای تضعیف آن اقدامی بر ضد بشریت محسوب می شود.
وی افزود:ترامپ یک مشکل جدی برای جهان است و از کنار آن نباید به سادگی عبور کرد و خروج آمریکا از برجام می تواند زنگ خطری برای سایر تعهدات بین المللی باشد.
به گفته وی،آمریکا به همراه چند کشور در پی ایجاد جنگ اقتصادی با ایران هستند که این اقدامات می تواند اقتصاد جهان را به بی ثباتی بکشاند .
جهانگیری ادامه داد:در شرایط سختی به سر می بریم اما این به معنی بن بست نیست بلکه باید با استفاده از راهکارهای جدید به همراه شرکای تجاری خود از این مرحله عبور کنیم.
وی ادامه داد:ایران ظرفیت های بزرگی در داخل و منطقه دارد که با اتکا به آن می توان از این مرحله عبور کرد.
جهانگیری تصربح کرد:کشور و ملت ایران در طول تاریخ همواره با مشکلات متعددی مواجه بوده است و حتی در زمان جنگ تحمیلی قطعه مورد نیاز را از ما دریغ کردند اما ما توانستیم با تکیه به جوانان بر این مشکلات فائق شویم.
وی با اشاره به اتحاد ملت ایران بیان کرد:در آینده نزدیک شاهد تفاهم جریان ها و گروه های سیاسی در ایران خواهیم بود.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: همکاری میان دولت و بخش خصوصی باید افزایش یابد تا آسیب به اقتصاد کشور و فشار بر مردم کاهش یابد که در این میان اتحاد مردم ضروری است.
وی با اشاره به سابقه دولت برای مقابله با تحریم بیان کرد:دو سال اول دوران روحانی مصادف با تحریم های بین المللی اتحادیه اروپا و شورای امنیت بود که با مدیریت صحیح توانستیم از رشد منفی ۷ درصد به مثبت ۳ درصد برسیم.
معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: خیلی از موانع با برجام از پیشرو برداشته شد و درصورتی که طرف های داخل برجام به تعهدات خود عمل می کردند امروز شرایط اقتصادی ایران بسیار مناسب بود.
وی با اشاره به منابع غنی در کشور تصریح کرد:کشور ما رتبه اول در ذخائر نفت و گاز را دارد و ۲۰۰ میلیارد دلار طرح آماده برای صنعت نفت و گاز داریم و بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار طرح در بخش های حمل و نقل،صنایع فلزی و رشته های مختلف صنعتی در کشور عرضه شده است که ایران را به کانون مهمی برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است.
جهانگیری افزود: ایران جزو کشورهایی است که سابقه صنعتی طولانی دارند، شرایط زیرساختها، بنادر و راهآهن ایران برای کار اقتصادی جدی مهیا است. ما خودمان را برای شرایط جدید آماده میکنیم. از طرفی هم انتظار داریم که اعضای برجام، اتحادیه اروپا، جمهوری خلق چین و روسیه که شرکای مهم ما هستند به تعهدات خود در پایبندی به برجام عمل کنند.
وی ادامه داد:آمریکاییها اعلام کردند که از نوامبر صادرات نفت ایران قطع خواهد شد اینها خیالهای واهی است که آمریکاییها در سر دارند و فکر میکنند که قادر هستند ایران را متوقف کنند .هم دنیا نیازمند نفت ایران است و هم ما قادر هستیم روشهایی را در پیش بگیریم که نفتمان را صادر کنیم.
وی ادامه داد:ما شرایط سخت را پیش بینی کرده ایم و سناریو های مختلفی را ترسیم کردیم و نمی توان نسبت به مردم بی برنامه بود.
وی افزود:بیش از ۹۰ میلیارد دلار صادرات نفتی و غیر نفتی در کشور داشتیم که در دوره جدید نیز به بخش قابل توحهی از آن نیاز داریم ماباید بتوانیم کالای خود صادر و ارز مورد نیاز را تامین کنیم.
جهانگیری در پایان با بیان اینکه دولت در تلاش است قیمت ارز را در داخل کشور مدیریت کند، گفت:خروح آمریکا به صورت مقطعی اقتصاد کشور را دچار تلاطم کرده است اما در تلاش هستیم از تلاطم های بعدی جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/