«اکونومیک تایمز» گزارش داد که شمار محدودی از دیپلماتهای افغان ابتدا آموزش خود را در چین گذرانده و سپس آموزش آنها در هند ادامه خواهد یافت.
گفتنی است که چین پیش از این نیز برای آموزش دیپلماتهای افغان با آمریکا همکاری کرده است.
سفیر چین در هند اخیرا با اشاره به پروژههای ظرفیتسازی در افغانستان گفت که تصمیم پکن و دهلینو برای آموزش دیپلماتهای افغان بخشی از پروژه مشترک دو کشور در افغانستان است.
از سوی دیگر، هند نیز پیش از این تجربه آموزش مقامات افغان را دارد و در دهه اخیر شماری از کارمندان دولتی افغانستان و افسران ارتش این کشور را آموزش داده است.
براساس این گزارش، دهلی و پکن با آغاز پروژه ظرفیتسازی امیدوارند تا همکاریهای مشترک خود در افغانستان را در زمینه بهداشت، آموزش و پرورش و امنیت غذایی نیز شروع کنند.
پیش از این نیز معاون وزیر خارجه چین از تمایل پکن و دهلینو برای همکاری مشترک اقتصادی در افغانستان خبر داده بود.
«بارنت روبین» عضو ارشد مرکز همکاری بینالمللی و مشاور سابق دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان همکاری چین و هند در افغانستان را طعنهای صریح به آمریکا و پاکستان دانست.
این کارشناس آمریکایی گفته بود که دولت ترامپ همواره تلاش کرده تا با ایجاد رقابت بین پروژه «یک کمربند، یک راه» چین و پروژه اقتصادی آمریکا و هند، آسیا را به صحنه جنگ سرد جدید تبدیل کند، اما توافق بین چین و هند نشان میدهد که همکاری میتواند بر رقابت پیروز شود.
به نوشته تسنیم، وی افزود که این توافق حامی پیامی صریح برای پاکستان نیز هست؛ اینکه چین از نقش مشروع هند در افغانستان استقبال میکند.
انتهای پیام/