سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گردهمایی‌ مدیران کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر‌ دانشگاه‌ها مطرح شد؛

برخی قوانین به ظاهر حمایتی مانع خدمت رسانی به ایثارگران هستند/ مشکلات فرهنگی با پاسداشت شهدا و جانبازان قابل حل است

رئیس دانشگاه تهران گفت: برخی قوانین به ظاهر برای حمایت از اعضای شاهد و ایثارگر‌ تصویب شده‌اند اما در عمل مانع خدمت رسانی به این عزیزان‌ هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیست و ششمین گردهمایی‌ مدیران کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر‌ دانشگاه‌ها و مؤسسات‌ آموزش عالی سراسر کشور صبح امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران در ابتدای این گردهمایی گفت: در همه جوامع و کشورهای دنیا، شهدا و ایثارگران جایگاه ویژه‌ای دارند؛ مقام شهدا ارزشمند است و برای ایثارگران هم جوامع گوناگون احترام زیادی قائل هستند؛ طبیعی است که در ایران هم به شهدا، ایثارگران و خانواده آنان توجه می‌شود.

نیلی با بیان اینکه دولت‌ها سعی کردند با تصویب و اجرای برخی قوانین از ظرفیت‌های اعضای شاهد و ایثارگر‌ و خانواده‌هایشان استفاده کنند،‌ گفت: ما دو بخش از قوانین داریم؛ یکی قوانینی است که برای ورود این عزیزان به مراکز علمی و دولتی تصویب شده است و دیگری قوانینی است که به کیفیت حضور اعضای شاهد و ایثارگر‌ می‌پردازد.

توجه به کیفیت آموزشی از مهمترین برنامه‌های نظام آموزشی است

رئیس ستاد شاهد و ایثارگر‌ دانشگاه تهران افزود: برخی قوانین به ظاهر برای حمایت از اعضای شاهد و ایثارگر‌ تصویب شده‌اند اما در عمل مانع خدمت رسانی به این عزیزان‌ هستند؛ برای مثال قانونی وجود دارد که این عزیزان به محض تأیید جذب، باید استخدام رسمی قطعی شوند، هنگامی که این قانون وجود دارد مراکز علمی با سختگیری بیشتری عضو شاهد و ایثارگر‌ را استخدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه دانشگاه تهران بالاترین جمعیت دانشجویی را دارد، گفت: تعداد اعضای شاهد و ایثارگر‌ دانشگاه تهران هم به نسبت جمعیت کل این دانشگاه زیاد است، به اعتقاد ما تمام کسانی که وارد دانشگاه می‌شوند، این توانایی علمی را برای ورود به دانشگاه تهران دارند البته این استعداد به طور بالقوه وجود دارد و ما باید این را به قدرتی بالفعل تبدیل کنیم، اولین چیزی که دانشگاه باید برای دانشجو ایجاد کند، آشنا کردن با محیط دانشگاه و ایجاد اعتماد به نفس در دانشجو است؛ قانونگذار قوانینی را برای ارتقاء علمی دانشجویان تصویب کرده است از این نظر دانشگاه هم باید تمام تسهیلات و امکانات خود را فراهم کند تا دانشجوی این دانشگاه از کیفیت لازم برخوردار باشد.

نیلی با بیان اینکه لزوم توجه به کیفیت آموزشی از مهمترین برنامه‌های نظام آموزشی است، گفت: کسانی هستند که از خانواده شاهد و ایثارگر‌ بودند اما از این ظرفیت استفاده نکردند، دانشجویانی هم که از این ظرفیت استفاده کردند در حین تحصیل نشان دادند شایسته ورود به دانشگاه بودند؛ باید قوانین در نظام آموزشی هم به سمتی حرکت کند که از بیشترین ظرفیت دانشجویان استفاده شود.

لزوم توجه به توانمند‌سازی اعضای شاهد و ایثا‌رگر

همچنین در ادامه مراسم مجید سرسنگی‌ معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن خوش‌ آمدگویی‌ به شرکت کنندگان گفت: از ابتدای انقلاب همیشه سیاست‌ها و قوانینی برای خدمت‌رسانی و رفاه اعضای شاهد و ایثارگر وضع و اجرا شده است اما در چهلمین‌ سال پس از انقلاب ضروری است یک بازنگری‌ اساسی در خصوص مدیریت و اجرای این قوانین انجام شود.

سرسنگی‌ با بیان اینکه باید این بازنگری‌ها مبتنی بر توانمندسازی اعضای شاهد و ایثارگر‌ باشد، گفت: اینکه تنها به تسهیل ورود دانشجویان شاهد و ایثارگر‌ بپردازیم‌ و به کیفیت حضور این دانشجویان اهمیتی‌ ندهیم نه تنها نمی‌تواند خدمت مناسبی به اعضای شاهد و ایثارگر‌ باشند بلکه بهره‌برداری از ظرفیت‌های این عزیزان را هم با مشکل مواجه می‌کند.

سرسنگی یادآور شد: اعتقاد دارم بسیاری از مشکلات جامعه و خصوصاً مشکلات فرهنگی با پاسداشت الگوهای‌ فرهنگی جامعه نظیر شهدا، ایثارگران و جانبازان قابل حل و جبران است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.