وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت و نیاز صنعت آبزی پروری کشور به اصلاح نژاد مولدین گونه پرورشی میگو و به منظور بهبود راندمان تولید، پژوهشکده میگوی کشور با تکیه بر دانش، توانمندی علمی و زیرساختهای بومی، طرح کلان اصلاح نژاد میگوی لیتوپنئوس وانامی را آغاز کرده است.
قائدنیا بیان کرد: سال گذشته در فاز نخست این طرح سه هزار جفت مولد سالم و دارای شناسنامه ژنتیکی، تولید و به بخش خصوصی تحویل شد.
وی اظهار داشت: برنامه ریزی برای اجرای طرح به گزینی و اصلاح نژاد میگو یکی دیگر از حلقههای مربوط به طرح جامع میگوی کشور است.
رئیس پژوهشکده میگوی کشور گفت: مولدهای تولیدی با تائید اداره کل دامپزشکی استان بوشهر تولید و در اختیار مراکز تکثیر در این استان قرار گرفته است.
قائدنیا افزود: طرح تولید میگوی عاری از بیماری با هدف بومی کردن دانش فنی تولید میگوی مولد به عنوان نخستین زنجیره در صنعت پرورش میگو، پیشگیری از شیوع بیماریهای تهدید کننده این صنعت، کاهش هزینههای تولید و حساسیت نسبت به عوامل زیستی اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح جامع میگو در اواخر دهه ۸۰ کلید خورد اضافه کرد: براساس این طرح در نخستین حلقه از زنجیره تولید میگو باید اقدام به تولید مولدهای عاری از بیماری خاص میشد که از اسفند ماه ۱۳۹۰ تا اسفند ماه ۱۳۹۳ درایستگاه تولید میگوی عاری از بیماری خلیج فارس در بوشهر ۲ هزار جفت مولد تولید شد و در اختیار مراکز تکثیر این استان قرار گرفت.
مرکز ملی تحقیقات میگوی عاری از بیماری خلیج فارس در بوشهر میتواند سالانه پنج هزار جفت میگوی مولد عاری از بیماری و اصلاح نژاد شده تولید کند که این میزان میتواند ۳۰ درصد نیاز پرورش دهندگان میگو را در این استان تامین کند.
استان بوشهر ۶۰ درصد میگوی پرورشی کشور را تولید میکند و سهم ۶۹ درصدی در صادرات این آبزی دارد.
انتهای پیام/م