سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهت گیری تامین آب بوشهر اتکا به منابع داخلی است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر گفت: با توجه به خشکسالی در سراسر کشور، اتکا به منابع داخلی این استان برای تامین آب آشامیدنی یکی از هدف‌های اصلی این شرکت است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، شاهپور رجایی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: استان‌های همجوار بوشهر که محل تامین آب آشامیدنی این استان هستند نیز شرایط مشابه و حتی بدتری را به لحاظ بارندگی، منابع سطحی و زیرزمینی تجربه می‌کنند.

وی اظهار داشت: رودخانه شاپور که بخشی از تامین آب استان بویژه درشهرستان دشتستان را به عهده دارد دچار ۹۰ درصد کاهش آورد شده است و وضعیت بارندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به همین صورت است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر افزود: منابع آبی که بخش شرب و کشاورزی ما را پوشش می‌دهند به شدت تحت تاثیر کاهش بارندگی‌ها قرار گرفته و پیش بینی می‌شود این کاهش بارش‌ها ادامه داشته باشد.

رجایی اضافه کرد: در این شرایط حتی اگر چندین سال ترسالی هم داشته باشیم، این حجم از انباشت خشکسالی در کوتاه مدت جبران نمی‌شود و باید پذیرفت در شرایط کم آبی به سر می‌بریم و استان‌های همجوار ما نیز منابع محدودی برای تامین آب دارند.

وی با اشاره به برنامه فعالیت استان برای وابسته نبودن به یک منبع محدود گفت: در ۲۰ سال گذشته استان بوشهر برای تامین آب آشامیدنی از منابع کازرون و بخشی نیز از طریق چاه‌های محلی استفاده می‌کرد.

رجایی افزود: اولین تدبیر اندیشیده شده برای آب شرب استان، تامین آب از منابع مختلف در دهه گذشته بود که با سرمایه گذاری چندهزار میلیاردی دولت، خط کوثر به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های آبرسانی کشور افتتاح شد.

وی ادامه داد: این خط، ۶۰ درصد از آب خود را به استان بوشهر اختصاص می‌دهد و تعداد زیادی از شهرستان‌های این استان، بویژه در خط ساحلی استان از این منبع برخوردار می‌شوند.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر اظهار داشت: با توجه به کاهش آورد منابع تامین آب استان در کازرون و منابع زیرزمینی، به سوی تامین آب از منابع نامتعارف سوق پیدا کرده ایم.

وی دریا، آب‌های شور و لب شور فراسرزمینی را از جمله منابع نامتعارف استان معرفی کرد و گفت: برای افق ۱۴۰۴ برنامه ریزی ۱۷۲ هزارمترمکعب شیرین سازی آب دریا صورت پذیرفته و رقم ۵ درصدی کنونی، به بیش از ۴۰ درصد می‌رسد.

رجایی بیان کرد: این رقم ضمن جبران کمبود تامین آب از منابع قبلی، افزایش نیاز آبی استان به علت رشد جمعیت و صنایع را نیز تامین خواهد کرد.

وی در باره منابع آب شهرستان دشتستان بیان کرد: بخش مرکزی برازجان و سعد آباد و بخشی از شبانکاره از طریق خط کازرون، بخشی از شبانکاره خط کوثر و منطقه بوشکان و بخش ارم نیز از منابع محلی تامین آب می‌شود.

وی اظهار داشت: با برنامه ریزی انجام شده در بخش ارم و بوشکان، استفاده بهینه از منابع محلی و افتتاح چند سد کوچک در دستورکار تامین آب این منطقه قرار گرفته است.

رجایی افزود: با افتتاح سد تنگ ارم، امکان عملیاتی شدن خط انتقال آب از این منبع برای همکاران آب و فاضلاب شهری و روستایی فراهم شده است و مراحل عملیاتی آن نیز در دست اجراست که با تکمیل آن، بخشی از آب شهر تنگ ارم در افق کوتاه مدت تامین خواهد شد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر بیان کرد: در بخش بوشکان و بویژه شهر کلمه نیز تدبیر مشابهی اندیشیده شده و با تامین اعتبار آن به سرعت عملیات اجرایی این طرح آغاز خواهد شد و در افق کوتاه مدت، تامین آب شهر کلمه نیز از منابع داخلی فراهم خواهد بود.

وی اضافه کرد: مطالعات تامین آب این بخش در دراز مدت نیز انجام و طرح آن به وزارت نیرو ارسال شده است که پس از تصویب، امکان سرمایه گذاری استان در آن فراهم خواهد شد.

رجایی اظهارداشت: به علت کاهش بارندگی ها، تامین آب از خط کازرون به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است، چشمه ساسان به طور تقریبی خشکیده و حتی کشاورزی و آب آشامیدنی منطقه را نیز دچار مشکل کرده است.

وی گفت: در این شرایط حتی بخش زراعت حاشیه رودخانه شاپور با پرداخت هزینه نکاشت، برداشتی صورت نمی‌پذیرد.

رجایی یادآور شد: آبدهی رودخانه شاپور نسبت به سال‌های گذشته به کمتر از یک سوم رسیده است و با این وضع و حتی در صورت برداشت نکردن حقابه بران حاشیه رودخانه، حجم آب تحویلی سنوات اخیر قابل دسترس نیست.

رجایی ضمن عذرخواهی از مردم دشتستان بابت نارسایی در تامین آب شرب این شهرستان افزود: ۲ راهکار فوری برای حل مشکل، بطور جدی در دستورکار قرار دارد که قسمت اول آن ساماندهی برداشت‌ها از رودخانه شاهپور است.

وی ادامه داد: همه تلاش مدیران آب منطقه‌ای فارس، شهرستان کازرون و مدیران وزارت نیرو بر ساماندهی برداشت‌ها از این رودخانه است تا آب بیشتری به استان بوشهر انتقال یابد.

رجایی افزود: راهکار دوم تغییر منابع تامین آب برخی از شهرستان‌های دیگر استان و اختصاص آن به شهرستان دشتستان است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر گفت: علاوه بر طرح‌های اضطراری در نظر گرفته شده، مجوز ساخت ۲ آب شیرین کن برای تامین آب شرب شهر آبپخش و روستا‌های اطراف و شهر‌های دالکی و وحدتیه و روستا‌های همجوار (بخش شبانکاره و سعدآباد) از وزارت نیرو اخذ شده است.

رجایی افزود: آب شیرین کن‌های یاد شده روی رودخانه‌های شاپور و دالکی مستقر می‌شوند و قابلیت شیرین سازی آب‌های لب شور را دارند.

وی اظهارداشت: به دنبال راهکار‌هایی برای کوتاه‌تر کردن فرآیند تشریفات اداری و قانونی این آب شیرین کن‌ها هستیم تا در صورت استمرار خشکسالی و دنباله دار شدن کاهش آب ورودی از منابع کازرون در سال ۱۳۹۸، منابع جایگزین را در اختیار داشته باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.