سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توانیر به نقل از کارشناسان هواشناسی اعلام کرد؛

افزایش دمای هوا در هفته جاری/ هر یک درجه افزایش دما برابر 1500 مگاوات افزایش مصرف برق

توانیر به نقل از كارشناس پيش بينی هواشناسی اعلام كرد: دمای هوا تا روز سه‌شنبه در برخی از نقاط كشور به ويژه تهران گرمتر می شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به‌ نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، کارشناس پیش بینی هواشناسی اعلام کرد: دمای هوا تا روز سه شنبه در برخی از نقاط کشور، به ویژه در تهران، گرم‌تر می‌شود.

امین حسین نقشینه گفت: به طور کلی روند افزایش دما در بیشتر نقاط کشور تا روز سه شنبه ادامه خواهد داشت.

به گفته نقشینه تنها نوار شمالی کشور روزهای خنک‌تری را به ویژه از سه شنبه تا اوایل هفته آینده شاهد خواهد بود.

وی ادامه داد: در برخی مناطق مانند شیراز، اهواز بندرعباس و مشهد مقدس هوا نسبت به هفته پیش اندکی گرم‌تر می‌شود یا در حدود دمای هفته پیش خواهد ماند.

نقشینه با اشاره به این که در تهران هوا به بیش از 40 درجه خواهد رسید، اظهار کرد: همچنین روند برخی مناطق شمالی به ویژه در منطقه مازندران (ساری) تا روز دوشنبه روند افزایش دما را تجربه خواهد کرد.

برپایه این گزارش، با بالا رفتن دمای هوا، مصرف برق نیز به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد که بیشترین علت آن استفاده از وسایل سرمایشی است. در تهران هر یک درجه افزایش دما، باعث بالارفتن 200 مگاواتی مصرف برق می‌شود. این روند در کل کشور، گاه به بیش از 1500 مگاوات می‌رسد.

با توجه به این روند، شرکت توانیر روز پنجشنبه با صدور اطلاعیه‌ای ضمن عذرخواهی از هموطنان، همه مردم را در بخش‌های مختلف به مدیریت مصرف برق دعوت کرد.

در این اطلاعیه آمده بود: کاهش بارندگی‌ها طی سال آبی منتهی به تابسان امسال منجر به کم آبی و در نتیجه عدم امکان تولید در نیروگاه‌های آبی شده و شبکه برق کشور با محدودیت‌هایی در تأمین برق مواجه شده است. از طرفی تغییر اقلیم جهان که کشور ما را نیز تحت تأثیر قرار داده و موجب پدیده گرمایش پایدار شده است.

در ادامه این اطلاعیه خاطرنشان شده بود: با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی دمای هوا در هفته آینده نیزافزایش بیشتری یافته و کل کشور را به صورت وسیع دربرخواهد گرفت.

بی تردید در چنین شرایطی برای تأمین برق پایدار، بیش از هر زمان دیگر به مدیریت مصرف برق نیازمندیم.

از این رو از آحاد مردم در بخش‌های مختلف خانگی، تجاری، مجتمع‌های تولیدی و صنعتی و کشاورزان تقاضا دارد تا با پیش گرفتن راهکارهای مدیریت مصرف برق به ویژه در ساعت‌های اوج بار (12 الی 16 و 20 الی 23)، کارکنان صنعت برق را تنها با 10 درصد صرفه جویی، در ارائه هرچه بیشتر خدمات و تأمین برق پایدار یاری و از بروز محدودیت‌های خاموشی ناخواسته که به دلیل افزایش بیش از حد مصرف برق رخ می‌دهد، جلوگیری نمایند. خاطرنشان می‌سازد که با انجام توصیه‌های ذیل، رسیدن به کاهش 10 درصدی به سادگی قابل دستیابی است.

راهکارهای ساده برای کاهش مصرف برق:

  • درساعت های اوج بار (پیک مصرف) تا حد امکان در کولرهای آبی از دور کند استفاده نمائیم.
  • در صورت استفاده از کولرهای گازی، ترموستات را بین 23 تا 25 درجه سانتی گراد تنظیم کنیم.
  • در ساعات‌های اوج بار (12 الی 16 و 20 الی 23) به ازای هر دو ساعت، کولر را نیم ساعت خاموش کنید. (زمانبندی در این خصوص به صلاحدید مشترکان کمک شایانی به مدیریت مصرف برق و پایداری شبکه برق خواهد کرد)
  • هنگام استفاده از کولر یا وسایل سرمایشی در ساعت‌های اوج بار، تا حد امکان از لوازم پرمصرف برقی مانند اتو، لباسشویی، ظرف شویی و جاروبرقی به طور همزمان استفاده نکنیم.
  • استفاده از وسایل برقی یادشده را به روزهای تعطیل یا ساعت‌های غیرپیک منتقل کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت نیرو ، آب و برق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.